Εγκρίθηκε το εκλογικό επίδομα σε αστυνομικό,πολιτικό προσωπικό και πυροσβέστες.

Έγκριση καταβολής ειδικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς και σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη διενέργεια και προπαρασκευή των Βουλευτικών Εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και την εκλογική αποζημίωση στους αστυνομικών και πυροσβεστών για την έκτακτη απασχόλησή τους προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών
Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει την καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε έως και εκατόν ενενήντα πέντε (195) υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και σε τέσσερις (4) υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη διενέργεια των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015, που θα προσφέρουν εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας κατά τις εργάσιμες ημέρες, καθώς και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (Σάββατα και Κυριακές).
Η ειδική εκλογική αποζημίωση για όλο το χρονικό διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας καθορίζεται ως εξής:
α. για έκαστο εκ των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ποσό των εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) συνολικά,
β. για έκαστο εκ των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ποσό τωνδιακοσίων ευρώ (200,00 €) συνολικά.
Επίσης εγκρίνεται η καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για την παροχή έκτακτης εργασίας κατά το χρονικό διάστημα από 28.8.2015 έως 20.9.2015, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και διενέργειας των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, για μέχρι εξήντα έξι χιλιάδες εξακόσιους (66.600) υπαλλήλους συνολικά, που υπηρετούν στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα:
α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.
β. Στο πολιτικό προσωπικό του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη [Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, καθώς και στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.
γ. Σε (12) υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση διακοσίων (200,00) ευρώ και η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 43-110 «Ελληνική Αστυνομία».
δ. Στους εν ενεργεία Συνοριακούς Φύλακες και Εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες.
ε. Στους εν ενεργεία Ειδικούς Φρουρούς και Εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς.
στ.Στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Δεν λαμβάνουν αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά το χρονικό διάστημα από 28.8.2015 έως 20.9.2015 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, είναι τοπο-θετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση «οίκοι νοσηλείας» και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.
Η ειδική αποζημίωση καθορίζεται για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των εξήντα δύο (62,00 €) ευρώ για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εργασίας.
Για όσους υπάρχει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος


dikaiologitika.gr

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 3752728119829941567

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item