"Κινητικότητα" στην ΕΛ.ΑΣ - Ποια υπηρεσία χαρακτήρισε "ελίτ" ο Ν.Τόσκας

Το μέτρο της κινητικότητας φαίνεται ότι επιστρατεύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καλύψει τα κενά στο προσωπικό. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι την περίοδο τού 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων κάποιες υπηρεσίες διογκώθηκαν τότε, λόγω της έκτακτης περίστασης, αλλά αυτές οι υπηρεσίες μοιάζουν με "ελίτ" πόστα, καθώς πλέον οι ανάγκες δεν είναι οι ίδιες. 
Ο υπουργός είπε, λοιπόν, ότι στελέχη των "ελίτ" υπηρεσιών θα μετατεθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.
Όταν ζητήθηκε να δώσει παράδειγμα για το σε ποιες υπηρεσίες αναφέρεται με τον χαρακτηρισμό "ελίτ", εκείνος μίλησε για τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ και μάλιστα είπε ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι τοποθετημένοι 70 αστυνομικοί, ενώ η αντίστοιχη του Λονδίνου αριθμεί μόλις 15.
Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στους 2.700 αστυνομικούς, που διατίθενται για τη φύλαξη προσώπων, από τους οποίους επίσης θα επιχειρηθεί να γίνει εξοικονόμηση δυναμικού.
"Πολλοί κάνουν δουλειές, που τους υποτιμούν. Οι αστυνομικοί δεν είναι ορντινάντσες. Αν δείτε κάποιον αστυνομικό να κάνει ψώνια για εμένα, να με βγάλετε κι εμένα στα... μανταλάκια' δήλωσε ο κύριος Τόσκας, προκειμένου να δείξει ότι αρκετοί από τους αστυνομικούς δεν παρέχουν ασφάλεια στους στόχους, στους οποίους έχουν διατεθεί, αλλά χρησιμοποιούνται για λόγους prestige.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 6082760290427273141

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

Π.Α.Σ.Α.

Π.Α.Σ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ελευθερο Υπηρεσιας - αναρρωτικες αδειες

προβολες σελιδας

FACEBOOK

Συγχρονη Αστυνομια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item