Ένωσης Ηλείας :Στη σωστή κατεύθυνση η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/255177_170964732967884_999267_n.jpg?oh=304d205b94aa85e73d47a9115e30281c&oe=56F61BF6
Θετικά σχολίασε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία, που παρουσιάστηκε προχθές, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης.Τόνισε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ απέκλεισε κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα στο σχεδιασμό.
Η κατάρτισή του έγινε με γνώμονα τις δυνατότητες που έχει η ΕΛ.ΑΣ. στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, που έχουν περιοριστεί σημαντικά από το 2013 και γενικότερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να εισαχθούν στις σχολές τις αστυνομίας νέοι αστυνομικοί το 2012 και το 2013 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νέο προσωπικό, ενώ δεν έχουν γίνει γενικότερα προσλήψεις προσωπικού, να καλύψουν τα κενά των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στις οργανικές θέσεις της τάξης του 30%.
«Έχουμε πρόβλημα αστυνόμευσης γιατί έχουμε κατακερματισμό δυνάμεων για την στελέχωση και φύλαξη των πολλών αστυνομικών τμημάτων που υπάρχουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Έχουμε 17 διοικήσεις αξιωματικών, ένα φαινόμενο μοναδικό γι’ αυτή τη χώρα. Αναλώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες σε μια μικροπολιτική σκοπιμότητα και είδαμε στους ίδιους δήμους, όπως στον Κάμπο σε μια πολύ μικρή εδαφική σε έκταση περιοχή να έχουμε πέντε αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι το ένα δίπλα στο άλλο σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Εκεί έχουμε μια ανάλωση αστυνομικού προσωπικού στη φύλαξη των κτηρίων και όχι στην επάνδρωση περιπολικών για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στα συμβάντα και στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Με το Σχέδιο της Αναδιάρθρωσης δεν μιλάμε για μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για μείωση κτηρίων και μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό προσωπικό που σε πραγματικούς αριθμούς όπως παρουσιάσθηκε είναι 70 αστυνομικοί οι οποίοι θα διατεθούν σε εποχούμενες περιπολίες» σχολίασε ο κ. Παναγούλης.
Αναλύοντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης είπε πως «ουσιαστικά έχουμε ένα τμήμα ανά δήμο, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις και να μπούμε σε μικροπολιτική λέγοντας ότι σε κάποιο δήμο θα μείνουν δύο τμήματα γιατί εκεί έχουμε πιο ισχυρό δήμαρχο ή θα γίνουν παρεμβάσεις. Πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να μείνει το τμήμα στην έδρα του δήμου θα πρέπει οι δήμαρχοι να κοιτάξουν και να έρθουν σε πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο μαζί μας και να δουν την ουσία του πράγματος για να μπορούμε να παρέχουμε κι εμείς ουσιαστική και πραγματική ασφάλεια για τους πολίτες γιατί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας δεν χωράει εκπτώσεις. Πρέπει να μείνει στην Πολιτεία και δεν εκχωρείται σε κανέναν ιδιώτη» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως με την κατάργηση κάποιων αστυνομικών υπηρεσιών δε σημαίνει πως η αστυνομία θα είναι απούσα. Μπορούν να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η ανταπόκριση να είναι πιο άμεση.
Επέμεινε στο παράδειγμα που αναφέραμε και στο χθεσινή σχετικό μας ρεπορτάζ με τα πέντε αστυνομικά τμήματα του κάμπου που μοιράζουν τη δύναμή τους για να επανδρωθεί μόλις ένα περιπολικό για βραδινή περιπολία σε όλη αυτή την περιοχή. Επισήμανε πως με τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση δυνάμεων που θα καλύψουν τις περιπολίες με καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο κ. Παναγούλης σχολίασε ακόμα πως η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να απαλλαγεί από δευτερεύουσες εργασίες που καταναλώνουν δυνάμεις και χρόνο, για να επικεντρωθεί στη βασική της αποστολή που είναι η προστασία της ζωής και της προστασίας του Έλληνα πολίτη. «Εμείς θέλουμε να παράγουμε έργο και οι συνδικαλιστές και το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ηλείας θέλει να παράγει ουσιαστικό αστυνομικό έργο και θα πρέπει να εμείνουμε σε αυτή την λογική».
Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας αναφέρθηκε και στις κινητές αστυνομικές μονάδες, που βάσει της αναδιάρθρωσης θα καλύψει μη επιχειρησιακές ανάγκες σε απομακρυσμένες περιοχές.
Αμαλιάδα: Εντάσεις δίχως τέλος στο ΔΣ Ήλιδας για τα σκουπίδια
Λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια ο νυν και ο πρώην δήμαρχοι Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης. Οι φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι στο παρελθόν, έφτασαν την αντιπαράθεση για τα σκουπίδια στα άκρα. Και οι ψυχραιμότεροι στην αίθουσα να επιχειρούν σε ρόλο πυροσβέστη να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Μια ερώτηση της δημοτικής συμβούλου  της παράταξης Λυμπέρη, Νίκης Κοκκαλιάρη και η τοποθέτησή της για τις παρατάσεις που έχουν δοθεί στην  ανάδοχο Κοινοπραξία του έργου κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων  και η απάντηση του δημάρχου  κ. Χριστοδουλόπουλου πως ο κ. Λυμπέρης ευθύνεται καθώς με ενέργειές του προχώρησαν ξεχωριστά τα έργα του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου κάτι που όπως είπε τείνει να μετατρέψει την Τριανταφυλλιά σε χαζούζα σκουπιδιών. Ο κ. Λυμπέρης αντέδρασε άμεσα, και κατηγόρησε τον δήμαρχο πως «κοιμάται 17 μήνες». Μια φράση που οδήγησε και στην έκρηξη Χριστοδουλόπουλου που μαινόμενος έφτασε προς την μεριά του κ. Λυμπέρη, ο οποίος εκινείτο προς την κατεύθυνση του προεδρίου. Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικολακόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση καθώς μέσα στην αίθουσα είχε χαθεί κάθε έλεγχος και η ένταση ήταν μεγάλη. Η αποχώρηση της παράταξης Λυμπέρη στη συνέχεια οδήγησε σε ένα βαθμό στην εκτόνωση της έντασης...

Πηγή

ilialive.gr

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 7961348304197731186

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item