ΠΟΑΣΥ : Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας

http://skaythess.gr/wp-content/uploads/2015/08/poasy-612x300-612x300.jpgΑθήνα, 26 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/3/44
Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας
Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας την 24/11/2015 και εκ μέρους του προέδρου Γερακαράκου Γρηγορίου έγινε ενημέρωση των μελών της για τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ήτοι:
1. Αθλητική βία: Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί του, όπου θα τεθεί ο ρόλος και η εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στους αθλητικούς χώρους, καθώς και η εκπροσώπησή μας στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας.
2. Πενθήμερα – Νυχτερινά: Τονίστηκε ότι οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ομοσπονδία μας προς το Υπουργείο Οικονομικών, είχαν ως αποτέλεσμα να επιμηκυνθεί ο χρόνος κλεισίματος της μισθοδοσίας μας και τα πενθήμερα μηνός Οκτωβρίου που καταβάλλονται αύριο, να ανέρχονται σε τέσσερα (4) και όχι τρία (3) , όπως αρχικώς μας γνωστοποιήθηκε επίσημα από εκπρόσωπο του Αρχηγείου στο πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο. Παράλληλα αναφέρθηκαν οι πρωτοβουλίες – προτάσεις της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με το εναπομείναν δεδουλευμένο πενθήμερο και τα δεδουλευμένα νυχτερινά που έχουν μέχρι σήμερα συσσωρευτεί, να καταβληθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου και όχι με την μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι φορολογικές – οικογενειακές ανάγκες των συναδέλφων. Επίσης η μέχρι σήμερα ενημέρωση που έχει η Ομοσπονδία μας για το εν λόγω θέμα είναι ότι μπορεί να υποστηριχθεί τεχνικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου και αναμένεται η εξεύρεση των σχετικών κονδυλίων.
3. Ασφαλιστικό: Η συζήτηση που αφορά το τελευταίο και τελικό στάδιο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος στη Χώρα μας συνεχίζεται μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, όπως φαίνεται, στα τέλη του έτους 2015 ή στις αρχές του έτους 2016, κατά παρέκκλιση του μνημονίου. Με βάση τη δανειακή σύμβαση και με τα όσα μέχρι σήμερα διαβεβαιώνουν τα κυβερνητικά στελέχη προκύπτει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τα όρια ηλικίας αλλά επαναπροσδιορισμός όλων των συντάξεων και δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα που θα χορηγεί Συντάξεις και θα απαλύνει τα λειτουργικά έξοδα του υφιστάμενου μοντέλου. Αναφορικά με το ΤΕΑΠΑΣΑ, εξακολουθούν να ισχύουν οι δεσμεύσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Προνοίας. Ειδικότερα αναμένουμε στο προσεχές χρονικό διάστημα κατάθεση σχετικής διάταξης Νόμου, από το εν λόγω Υπουργείο, για την δυνατότητα μετατροπής σε αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία.
4. Κώδικας Μεταθέσεων: Η Ομοσπονδία πιέζει για την δημιουργία ενός αντικειμενικότερου Κώδικα Μεταθέσεων και προς τούτο αύριο θα συνεδριάσει στα γραφεία μας η σχετική Επιτροπή που επεξεργάζεται τις προτάσεις των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων. Επίσης, υπήρξε ενημέρωση από τους εκπροσώπους μας (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) για τις μέχρι τώρα διεργασίες της συσταθείσας από το Αρχηγείο Επιτροπής, στην οποία και θα υποβάλλουμε τις τελικές μας θέσεις.
5. Απογραφή Αστυνομικού προσωπικού: Σε συνάντηση του προέδρου μας με τον Διευθυντή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συζητήθηκε το θέμα της απογραφής των αστυνομικών που προέρχονται από Πανελλήνιες Εξετάσεις και προς τούτο επιδόθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις που ήδη έχουν εκδοθεί κατόπιν προσφυγών της τέως Ε.Α.Υ. Αττικής. Από πλευράς του υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα ενημερώσει άμεσα τον Υπουργό κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη, ώστε να υπάρξει συνάντηση και μαζί του, για να επιλυθεί επιτέλους το χρονίζον αυτό θέμα της απογραφής.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 4756067007061947157

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item