Εργασίες Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της 20-21/01/2016



poasy20160121
Ολοκληρώθηκαν, σήμερα, με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι διήμερες εργασίες του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, κατά τις οποίες τοποθετήθηκαν, εκτενώς, οι εκπρόσωποι των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, όσο και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, των Πολιτικών Κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων, με άμεσο στόχο τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία μας.




protoselidoΤο στίγμα του αγώνα μας, δόθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριο Γερακαράκο, τονίζοντας ότι διανύουμε μια σκληρή εποχή, μετά από πέντε δύσκολα χρόνια περικοπών και απαξίωσης, χωρίς να αντιμετωπίζεται πλέον ούτε αυτή η απλή καθημερινότητα του αστυνομικού, παρά το γεγονός ότι υποβάλλονται εμπεριστατωμένες προτάσεις εκ μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος. Για όλα αυτά, όμως, υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο, που πρέπει να αναληφθούν και γι' αυτό, εκ μέρους μας, επιβάλλεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, μέσα σε ένα πλαίσιο δράσης διαρκούς ετοιμότητας και δυναμικής, μαζί με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας που αγωνίζεται για να σταθεί όρθια, όπως άλλωστε πράττουμε κι εμείς, χωρίς να ζητάμε εξαιρέσεις και προνόμια, αλλά πρωτίστως με το να επιδιώκουμε την αναγνώριση της προσφοράς και του έργου μας, και συνακόλουθα να διασφαλίσουμε το αγαθό της ασφάλειας με μια σύγχρονη και όχι μια «γηρασμένη», προσεχώς, αστυνομία.


Ως απαρχή ενωτικών αγώνων και εκκίνησης της «πολεμικής μηχανής» που εκπροσωπούμε, δώσαμε, το πρωί, μια πρώτη απάντηση με την συμβολική διαμαρτυρία μας έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, ανταποκρινόμενοι στην κοινή πρόσκληση των πέντε Ενώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής, με σημεία αιχμής τα οικονομικά αιτήματα, το φαινόμενο της ατομικής συνεισφοράς των συναδέλφων, αλλά και πολιτών, για τη λειτουργία των υπηρεσιών (αναλώσιμα υλικά κλπ), την επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν (6.700), την αναγκαιότητα προσλήψεων, την καθημερινότητα και την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας κλπ. Για δε την ενδυνάμωση του αγώνα μας και την αποτελεσματικότερη δράση μας, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, η επικαιροποίηση του Κώδικα Συνδικαλιστικής Δεοντολογίας, ηεναρμόνιση των Καταστατικών των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων με το νόμο 1264/82 όσο και με το Καταστατικό Λειτουργίας της ΠΟΑΣΥ, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ιστορική μας οντότητα, με σεβασμό στους αγώνες και στις θυσίες μας. Ως ένδειξη δε τιμής, προς το πρόσωπο του αείμνηστου συνδικαλιστή μας Κυριακούλη ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, πριν από τέσσερα χρόνια, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, όπως μια αίθουσα των γραφείων της Ομοσπονδίας μας, αποκτήσει το όνομά του.

Τονίστηκε, επίσης, όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματά μας, ότι η διαβούλευση έχει ένα όριο και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της πολιτείας οφείλουν να τοποθετηθούν επ' αυτών υπεύθυνα, δεδομένου ότι όλα αυτά είναι γνωστά παλαιόθεν, με τις «δεσμεύσεις» να μετακυλίονται από Κυβέρνηση σε Κυβέρνηση ή να αναδιατυπώνονται ανάλογα με το ποιος είναι αντιπολίτευση ή όχι, εμπαίζοντας τους ενστόλους στο σύνολό τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, χαιρετίζοντας τις εργασίες, επικαλέστηκε τις δυσκολίες που διανύει η χώρα και ζήτησε συλλογική προσπάθεια μέσω διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων. Ειδικότερα, για το «ασφαλιστικό» παρέπεμψε σε επικείμενη ενημέρωσή μας από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, ενώ παραδέχθηκε ότι ο αστυνομικός έχει δεχθεί τεράστια επιβάρυνση σε υπηρεσιακό και ατομικό επίπεδο και γι' αυτό τουλάχιστον ο προγραμματισμός της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα θέματα, είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την απ' ευθείας ανάθεση του έργου της καθαριότητας έως ότου διενεργηθεί ο δημόσιος διαγωνισμός σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ επίκειται και ρύθμιση της δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜΜ. Στόχος του Υπουργείου, είναι η αναπροσαρμογή της διάθεσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να εξυπηρετούνται οι νέες ανάγκες αστυνόμευσης, ζήτημα στο οποίο ενέταξε και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, χωρίς να υποκύπτει σε πιέσεις διαφόρων συμφερόντων. Για δε τον Κώδικα Μεταθέσεων, καίτοι του επισημάνθηκε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Απαντήσεις στα λοιπά θέματα, δόθηκαν:

α) από τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, κ. Δημήτριο ΚΟΡΜΠΑΚΗ, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσημη θέση του κ. Υπουργού για οριστική ρύθμιση της απογραφής των εκ των Πανελληνίων Εξετάσεων αστυφυλάκων, στην κατηγορία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) από τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ο οποίος είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για τον Συνήγορο του Αστυνομικού και τα Αστυνομικά φαρμακεία, ενώ επίκεινται συναντήσεις σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων Υπουργείων για την απεμπλοκή της αστυνομίας από πάρεργα (επιδόσεις δικογράφων), για τη μη υποχρεωτική παρουσία αστυνομικών σε δίκες ως μαρτύρων κλπ. Επίσης, ότι, από την εξοικονόμηση πόρων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, θα δοθεί η δυνατότητα και προσλήψεων,

γ) από τον Ταξίαρχο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής κ. Δημήτριο ΧΑΤΖΑΚΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο π.δ. για τα οδοιπορικά-μετακινήσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι η εξόφληση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας-νυχτερινά θα καταβληθεί με την τρέχουσα μισθοδοσία (26/1/16). Σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καταβολή οδοιπορικών έτους 2010, ενημέρωσε ότι δεν θα καταλογισθούν ευθύνες εις βάρος των διαχειριστών. Όσο για το νέο μισθολόγιο που προβλέπεται να ισχύσει από 1/1/2017, είπε ότι ακόμα δεν έχουν ζητηθεί προτάσεις από την πλευρά του ΓΛΚ. Ωστόσο, απαντήσεις δεν δόθηκαν όσον αφορά την κωλυσιεργία του Αρχηγείου στην αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας όσων υποβάλλουν σχετικό αίτημα, καθώς και για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ομοίως όσων υποβάλλουν σχετικό αίτημα,

δ) από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλήγματα που έχει υποστεί το Ταμείο λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα μπορεί, όπως είπε, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του μέσα από μια ορθολογική διαχείριση στους τομείς Πρόνοιας και Επικουρικότητας, αρκεί να μην ενταχθεί οριστικά στο ΕΤΕΑ και

ε) ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ο οποίος είπε ότι λήγει το θέμα με τα οδοιπορικά του 2010 με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι κατατέθηκε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το γνωστό κούρεμα (PSI) του Λογαριασμού του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, κατά 17.000.000 ευρώ.

Σύντομο χαιρετισμό στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ, απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, κ.κ. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ –ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ Παναγιώτα (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ (Νέα Δημοκρατία), Εμμανουήλ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ (ΚΚΕ), Απόστολος ΨΩΜΑΣ (ΠΑΣΟΚ), ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος ΛΕΒΕΝΤΗΣ και ο κ. Αναστάσιος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Λαϊκή Ενότητα).

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης, κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος κ. Κων/νος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Υποστράτηγος κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλειος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, o πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, κ. Ανέστης ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της IΡΑ κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ και παρέστη και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ κ. Αντώνιος ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.

Κατόπιν τούτων, περαιτέρω αποφάσεις για τις επικείμενες αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες θα συζητηθούν και ληφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου των Ομοσπονδιών Σ.Α. και Ε.Δ. στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο PRESIDENT, Λεωφ. Κηφισίας 43, Αθήνα, ώρες 10.00 π.μ. έως 14.00 μμ), όπου έχουν κληθεί να αναλύσουν το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό οι εργατολόγοι κ.κ. Γεώργιος ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, Σάββας ΡΟΜΠΟΛΗΣ, οι ειδικοί της αναλογιστικής επιστήμης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος ΦΡΑΓΚΟΣ.

Να βάλουμε τέλος στην ανοχή, απαρχή νέων νικηφόρων αγώνων!

 Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, ναι στην αξιοπρέπεια και στον επαγγελματισμό των ενστόλων!  
wp 20160121 09 02 41 pro
20160121 085628 resized
dsc 0360
dsc 0419
dsc 0422

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8162389620541384081

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item