Ένωση Θεσσαλονίκης : Δεν δεχόμαστε νέες αντισυνταγματικές μειώσεις! Εφαρμόστε την Απόφαση ΣτΕ!


Θεσσαλονίκη, 4 Μαΐου 2016
Αρ. Πρωτ.: 44/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Συνάδελφοι,

      Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήρθε να βάλει ταφόπλακα σε κεκτημένα χρόνων και να ανοίξει μια νέα μαύρη σελίδα στον επαγγελματικό μας κλάδο.
      Παράλληλα, εδώ και μερικές μέρες, άρχισε ένας νέος χορός φημών για μειώσεις μισθών, μέσω της αναπροσαρμογής στον υπολογισμό του βασικού μισθού, και πάγωμα των προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια. Τι κι αν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαίωσε τους ένστολους για τις αντισυνταγματικές αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους; Όπως φαίνεται η σημερινή Κυβέρνηση ξεχνά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για πλήρη εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ και εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των δανειστών και των θεσμών.
    Οι αντισυνταγματικές περικοπές των μισθών μας, με τα δυσανάλογα παρακρατηθέντα ποσά, δεν κατάφεραν να βάλουν φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των θεσμών, που όπως αποδεικνύεται έχουν ως συμπαραστάτη και εκτελεστή την ελληνική Κυβέρνηση. Τα ειδικά μισθολόγια είναι και πάλι στο στόχαστρο, με την πρώτη μείωση να φέρεται την 1η Ιουλίου.
   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι όσοι στοχεύουν να υποβιβάσουν επιπλέον το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια των ενστόλων, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της λειτουργίας του κράτους, θα μας βρουν απέναντι τους με κάθε τρόπο.
        Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την κατάρτιση ενός νέου σκληρού μισθολογίου και η άκαμπτη στάση της Κυβέρνησης, θα μας βρουν προετοιμασμένους για μια μάχη επιβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να μας ανακοινωθούν μια πρωία προειλημμένες αποφάσεις. Άλλωστε, με το δυσοίωνο το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ, τις επερχόμενες αυξήσεις των εισφορών και τη νέα φορολογική κλίμακα, ήδη μας έχει καταστεί σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα Αστυνομικό.
      Ένα νέο σαρωτικό μισθολόγιο, με παράλληλο πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, θα είναι η χαριστική βολή για εμάς και τις οικογένειές μας.

      Κι αναρωτιόμαστε, τι μας μένει να χάσουμε, όταν ήδη τα έχουμε χάσει όλα;

      Η Ένωσή μας ανοίγει έναν πρώτο κύκλο αντιδράσεων, με συναντήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ παράλληλα καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση για έναν αγώνα συνώνυμο της ύπαρξής μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τις εξελίξεις αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας ξεπεράσουν.
      Εμείς πρώτοι πρέπει να προλάβουμε τα γεγονότα απέναντι σε μια αφερέγγυα Κυβέρνηση που δρα χωρίς ψυχραιμία και σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                               6932649076

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 5517022536723431431

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

Π.Α.Σ.Α.

Π.Α.Σ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ελευθερο Υπηρεσιας - αναρρωτικες αδειες

προβολες σελιδας

FACEBOOK

Συγχρονη Αστυνομια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item