Είναι η ώρα της ευθύνης, και του δημοκρατικού συνδικαλιστικού ήθους.


 Ευχαριστώ ολόψυχα όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν  την παραταξή μας και εμένα προσωπικά στις εκλογές της 11ης 12ης και 13ης Ιουνίου 2016   και με εκλέξανε  ως αντιπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ για ένατη συνεχόμενη φορά.
Σε όσες και όσους δεν μας ψήφισαν τους ευχαριστώ επίσης για την ενεργή συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία , αναδεικνύοντας τις εκλογές αυτές αντιπροσωπευτικές της βούλησης του εκλογικού σώματος.
Ασχολούμενος χρόνια με το συνδικαλισμό στους κόλπους της ΕΛΑΣ και σε καιρούς χαλεπούς και έχοντας κατ΄επανάληψη με την τιμή και την αγάπη των συναδέλφων μου εκλεγεί στα όργανά μας, συνεχώς από το 1998 έως και σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δυο λόγια για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε, αλλά και την ανάγκη ήρεμα, νηφάλια και με αλάθητο οδηγό το συμφέρον και μόνον της Ελληνικής Αστυνομίας, να προσαρμοστούμε στα νέα δύσκολα και απαιτητικά δεδομένα και να συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δίκαιο των συναδέλφων μας.
Ο τρόπος με τον οποίον τόσα χρόνια εγώ και πολλοί άλλοι  συνάδελφοι συνδικαλιστές πορευτήκαμε ήταν καθαρά πολιτικός και ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ.
Πολλοί βεβαίως ευρισκόμενοι στη νηπιακή ηλικία συνδικαλιστικά και με την αλαζονεία που κουβαλάνε, δεν γνωρίζουν αυτή την στοιχειώδη διαφορά και με κατηγορούν καθημερινά  ξάστοχα.

Όσες φορές βρέθηκα στην διοίκηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων, ανέκαθεν στόχος μου υπήρξε η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα δίκαια και με δημοκρατικό ήθος εκφραζόμενα αιτήματά μας, η ηθική και πολιτική στήριξή τους από τους κομματικούς μας σχηματισμούς προς την εκάστοτε πολιτική εξουσία και όχι βεβαίως η επικίνδυνη λόγω ιδεολογικής μονομέρειας, πρόσδεση στο άρμα τους.

Σ΄αυτή την χρόνια και επίπονη συνδικαλιστική μας διαδρομή, που είχε πολλά αγκάθια και εμπόδια, κατορθώσαμε για τους συναδέλφους με τις ήρεμες και συνετές φωνές μας πολλά για τον κλάδο μας. Σε αντιδιαστολή με άλλους που έκαναν φασαρία, θόρυβο, φθηνό εντυπωσιασμό και στο τέλος όταν έκαναν ταμείο, δεν είχαν για τους συναδέλφους να εισκομίσουν κανένα επίτευγμα.

Άρα συνάδελφοι ποιοι υπήρξαν πιο ΧΡΗΣΙΜΟΙ και ΩΦΕΛΙΜΟΙ για την οικογένεια των αστυνομικών, εμείς του έργου και της νηφάλιας φωνής, ή άλλοι της φασαρίας και του τίποτα;
Επί τρία χρόνια κάποιοι "συνάδελφοι΄' με κατηγορούν διαρκώς δίχως έως σήμερα να τους δώσω καμία απάντηση γιατί δεν είναι αυτό  αγαπητοί συνάδελφοι το ζητούμενο των αστυνομικών ως κλάδος!

Να αλληλοφαγωθούμε μεταξύ μας και να στήσουμε καρμανιόλες ο ένας για τον άλλον!
 Το πρώτιστο που πρέπει να διαφυλάξουμε σήμερα ως κλάδος είναι το δημοκρατικό ήθος – για να μην βρίσκει προσχήματα η εκάστοτε εξουσία για να μας κλείνει την φωνή- και προπαντός η αρραγής ενότητα μεταξύ μας. 
Ποιο ήταν και είναι  το κεντρικό εργαλείο της εξουσίας, για να μας διαλύσει ως συνδικαλιστικό κίνημα;
Να μας διασπάσουν και να μας διαρρήξουν την ηθική ενότητα ως κίνημα, ώστε διαιρεμένοι και με με έριδες μεταξύ μας, να μην μπορούμε να προτάξουμε σθεναρή αντίσταση, στον εργασιακό μεσαίωνα, που επιδιώκεται να επιβληθεί.

Συνάδελφοι διάγουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα ιστορικές στιγμές και η φωνή της ιστορίας, μας προσκαλεί δυνατά σε δρόμους ενότητας και κοινής δράσης.
Σ΄αυτή την ιστορική πρόκληση, ΠΡΈΠΕΙ να παλέψουμε όλοι για μια Ελληνική Αστυνομία όπως την θέλει και την οραματίζεται ο Ελληνικός λαός, που με το αίμα του πληρώνει και το κόστος λειτουργίας της.
Για αστυνομικούς υπηρέτες της δημόσιας ασφάλειας, με δημοκρατικό ήθος και αξιοπρεπείς δημόσιους λειτουργούς και ΟΧΙ εξευτελισμένους επαίτες με μισθούς και συντάξεις ΠΕΙΝΑΣ.
Για αυτή την αστυνομία πάλεψα και για αυτήν θα παλεύω δίπλα σας, όσο έχω φωνή και δύναμη για να διατρανώνω τα αιτήματά μας.

Είναι η ώρα της ευθύνης, και του δημοκρατικού συνδικαλιστικού ήθους.


Δημήτριος Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος της Π.Α.Σ.Α.


                        

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2841698631181842695

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item