ΠΟΑΣΥ : Ζητούμενο η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους τους συναδέλφους μας

20170803 153934
Αθήνα, 03 Αυγούστου 2017
Αρ. Πρωτ.: 505/7/8β
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας, για συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟ (ΥΙ), χθες, 2 Αυγούστου 2017, έγινε δεκτή στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ, τον πρόεδρο του ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. και πρόεδρο Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών, κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ και τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ. Πειραιά, κ. Σπυρίδωνα ΛΙΟΤΣΟ, για μια ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή υπηρεσιών στους δικαιούχους νοσηλείας - περίθαλψης, αστυνομικούς και οικογένειες αυτών.
Από την πλευρά μας, αναδείξαμε το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για την εξασφάλιση των συναδέλφων μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αλλά και των οικογενειών τους, χωρίς διακρίσεις, κατά τις επισκέψεις τους στο συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, δεδομένου ότι σήμερα οι δικαιούχοι είναι περιορισμένοι σε πληθυσμό. Προς τούτο, ζητήσαμε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εν λόγω διαδικασία και συγκεκριμένα να υπάρξει, μέσω αναλογιστικών μελετών, η διεύρυνση των δικαιούχων νοσηλείας, ώστε να μην εξαιρούνται οι οικογένειες κυρίως των χαμηλόβαθμων συναδέλφων (αστυφύλακες, αρχιφύλακες και άλλοι). Παράλληλα, ζητήσαμε να έχουμε εικόνα του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Ίδρυμα, αλλά και των χρηματοροών του, προκειμένου, μέσω του θεσμικού μας ρόλου, να αναδειχθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και πόρους, αλλά και να συνδράμουμε, μέσα από παραγωγικές προτάσεις (π.χ. ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό, ειδικών και γενικών καθηκόντων, του Ιδρύματος), στην επίλυση των προαναφερόμενων ζητημάτων.
Επίσης, ζητήθηκε από το κ. Γενικό Διευθυντή, περαιτέρω ενημέρωση των δικαιούχων για τις παροχές του Νοσοκομείου, αλλά και της προβολής των δράσεων που αναπτύσσει αυτό για το καλό του κοινωνικού συνόλου, δεσμευόμενοι ότι η Ομοσπονδία μας θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας, αξιοποιώντας όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει.
Ο κ. Γενικός Διευθυντής, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης (έτος 1923) του ΝΙΜΤΣ, στον τρόπο λειτουργίας του και στις ποιοτικές παροχές υγείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον μας και άκουσε με προσοχή τα εύλογα αιτήματά μας, επισημαίνοντας ότι είναι εφικτή και χρήσιμη η διεύρυνση των δικαιούχων που ζητάμε διότι θα αρθεί η αδικία αφενός, αφετέρου δε, θα βελτιωθεί η ίδια η λειτουργία του Ιδρύματος, αφού θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα λόγω πολλαπλασιασμού των δικαιούχων.
Σημείωσε, δε, ότι και στο παρελθόν (έτη 1991 & 2001) η διοίκηση του Ιδρύματος είχε ασχοληθεί με τη διεύρυνση, τόσο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν εφαρμόστηκαν οι όποιες αποφάσεις. Όσο για το σήμερα, μας ενημέρωσε αναλυτικά για το επίπεδο νοσηλείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν αναξιοποίητες περίπου 100 από τις 405 διαθέσιμες κλίνες, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι στο πλαίσιο του ΕΣΥ και της κοινωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ δέχεται σε καθημερινή βάση, μέσω ΕΚΑΒ και ιδιώτες, από 15 έως και 55 περιστατικά. Επίσης, αναφέρθηκε στην εικόνα των εσόδων και εξόδων του Ιδρύματος, στα θέματα που αντιμετωπίζει με τους προμηθευτές και πελάτες του, καθώς και στο ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, αυτό των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πάντως, στόχος της ενεστώσας διοίκησης είναι η παροχή υψηλών υπηρεσιών, η περαιτέρω στελέχωση με διακεκριμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η ενίσχυση με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που πιστοποιεί και η υπό ίδρυση νέα μονάδα - τμήμα ενδοσκόπησης λεπτού εντέρου.
Τέλος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Ομοσπονδίας μας στην κοινή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, μέσω της αξιόπιστης λειτουργίας και του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ο κ. Γενικός Διευθυντής, μας διαβεβαίωσε ότι επιδιώκει την αποτελεσματική συνεργασία για την αντιμετώπιση των προαναφερομένων ζητημάτων, αλλά και όποιων άλλων ανακύψουν στο μέλλον, δεδομένου ότι το νοσοκομείο συμπληρώνει πλέον των 75 ετών λειτουργίας και με την πολυετή του παρουσία στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.
Η Ομοσπονδία μας, συνεπής με τις δεσμεύσεις της, θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε καλή διάθεση και για τα ευαίσθητα ζητήματα της υγείας και της περίθαλψης των συναδέλφων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε όλη τη χώρα, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες υγείας και διακαής πόθος όλων μας είναι η απόκτηση επιτέλους ενός σοβαρού λειτουργικού και αποτελεσματικού αστυνομικού συστήματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και περίθαλψης στη χώρα μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 3222219342714766803

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item