«Λύσε τη σιωπή σου - Είμαστε δίπλα σου»

http://www.poasy.gr/site/media/k2/items/cache/46276ded2fdd3245a9a8536c50ae55dd_L.jpg

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 600/8/52-ζ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα δικά της μηνύματα έστειλε χθες, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, παρουσιάζοντας  σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στην Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επετειακή αφίσα με κεντρικό θέμα «Λύσε τη σιωπή σου, είμαστε δίπλα σου, Έχεις τη δύναμη, πες ΟΧΙ στη βία».
Η αφίσα τυπώθηκε από την Ομοσπονδία με στόχο να αναρτηθεί στα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας και την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλίες τους, εκ μέρους της Γραμματείας Γυναικών, η κα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία και κα ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ Ελένη, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους ομιλητές ΚΟΥΒΕΛΑ Φωτεινή, Γενική γραμματέα ισότητας των φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Αντωνία, επιστημονική επόπτρια των δομών, εκπρόσωπο του ΚΕΘΙ,  ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗ Παγώνα, ψυχολόγο και ΤΣΙΓΚΡΗ Άγγελο, εγκληματολόγο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δημήτρης, Γραμματέας Δημόσιας Τάξης,  Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, Αντιστράτηγος, ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ Μιχαήλ,  Ταξίαρχος, Διευθυντής Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΑΕΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία, Ταξίαρχος, Διευθυντής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΕΑ, ΔΡΙΤΣΑΣ Θεόδωρος, πρώην υπουργός, βουλευτής Πειραιά  και υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Χαρούλα, βουλευτής Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του δ.σ. του Πολιτικού συνδέσμου γυναικών, ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ Μαρία γραμματέας για θέματα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Εύη, βουλευτής Αττικής ΚΙΝΑΛ,  ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Στάθης, γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΛ,  ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ Κική, πρόεδρος του δ.σ. του Ευρωπαϊκού δικτύου κατά της βίας, ψυχολόγος, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Αντωνία μέλος του δ.σ. του ευρωπαϊκού δικτύου κατά της βίας, ψυχολόγος, ΚΑΛΑΝΤΖΗ Σπυριδούλα, κοινή διοικήτρια ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Ευαγγελία προϊσταμένη ψυχιατρικού προσωπικού ΨΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ Έλλη, επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΜΕΑ,ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Δημήτρης από το ΚΕΜΕΑ, ΚΑΝΑΒΟΥ Ιωάννα, μέλος συντονιστικού τμήματος φεμινιστικού /φύλου του ΣΥΡΙΖΑ,ΤΣΑΓΡΗ Αλεξάνδρα, ειδική σε θέματα ένταξης των ΡΟΜΑ, ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της IPA, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της ΠΟΑΣΥ, συνάδελφοι και συναδέλφισσες.
Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων, η δυναμική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Γραμματεία Γυναικών, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του συνδικαλιστικού μας κινήματος το οποίο με την εξωστρεφή του δράση προάγει τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών, θέτοντας ως προτεραιότητά του και την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων –ταμπού για το αστυνομικό σώμα και την ελληνική κοινωνία. Η αφίσα μπορεί να είναι λιτή, αλλά εκπέμπει σαφή μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες και έχει διπλό στόχο: να συμβάλλει στην εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων για την αστυνομία και από την άλλη, να ωθήσει τις γυναίκες – θύματα στο να λύσουν τη σιωπή τους και να εμπιστευτούν τις κρατικές δομές που λειτουργούν στη χώρα για την υπεράσπισή τους.
Χωρίς κραυγές, με επαγγελματισμό, γνώση και ενημέρωση, η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ολιστικής προσέγγισης του φαινομένου και για να είναι πιο αποτελεσματική, η ελληνική πολιτεία οφείλει να της παρέχει τα αναγκαία μέσα και εφόδια στον τομέα της εκπαίδευσης, της πληρότητας των αστυνομικών δομών και των συνεργασιών της με τους άλλους συναρμόδιους φορείς ώστε να παγιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και πολιτών, που θα ανοίγει εν τέλει το δρόμο τόσο της σιωπής των θυμάτων όσο και αυτόν της τιμωρίας των φορέων της απεχθούς βίας κατά των γυναικών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ:
Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ η οποία είχε και την ιδέα για την πραγματοποίησή της, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο θέμα που μας απασχολεί.
Η σημερινή μέρα, καθιερώθηκε το 1991 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δείχνοντας έτσι το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, σε πλούσιες και φτωχές χώρες. Είναι ένα πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση πλέον και προκαλεί εντύπωση διότι η βία αυτής της μορφής δεν κάνει διακρίσεις. Θα μας μιλήσουν για αυτό ειδικότερα και οι ομιλητές, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και είναι εδώ μαζί μας.
Το μήνυμα που στέλνουμε, μέσω και της αφίσας που τυπώσαμε και θα διανεμηθεί στις Υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρο: «Λύσε τη σιωπή σου είμαστε δίπλα σου». Το σύνθημα χτυπά στην καρδιά του προβλήματος. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τη συναδέλφισσα που πιθανόν είναι και η ίδια θύμα κακοποίησης, όσο και όλους τους αστυνομικούς που ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θα κληθούν να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις.
Το θέμα μας είχε απασχολήσει και πέρυσι, στο πλαίσιο της 3ης συνδιάσκεψης γυναικών της ΠΟΑΣΥ, που είχε γίνει εδώ στον ίδιο χώρο. Τότε, είχαν ακουστεί πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και η ηγεσία είχε δεσμευτεί για κάποια πράγματα. Ενίσχυση των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών,  διαρκής εκπαίδευση των στελεχών, καθιέρωση μαθήματος στις Σχολές και άλλα. Θα δούμε τι έγινε από όλα αυτά.
Εμείς από την πλευρά μας, τόσο το ΔΣ της Ομοσπονδίας, όσο και η Γραμματεία Γυναικών, σε συνεργασία και με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού με τέτοιες δράσεις. Επίσης, στο μέτρο του δυνατού αυτές τις δράσεις θα τις προβάλλουμε και προς τα έξω γιατί δεν είμαστε μια συντεχνία. Ζούμε και εργαζόμαστε μέσα στην κοινωνία, λειτουργία για την κοινωνία και τα κοινωνικά προβλήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς ταμπού και ιδεοληψίες.
Τα αίτια της βίας κατά των γυναικών είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, ελπίζω και γι’ αυτά να μας μιλήσουν οι καλεσμένοι μας.
O όρος «βία κατά των γυναικών» περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, τη σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.
Με αντιπροσωπεύει μία πολιτική μορφή του αιώνα, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης και ήταν πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο Κόφι Ανάν, ο οποίος είπε ότι η βία κατά των γυναικών είναι η πιο ντροπιαστική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ίσως η πλέον διαβρωτική. Δε γνωρίζει όρια γεωγραφικά, πολιτισμικά και σχετικά με τον πλούτο. Για όσο συνεχίζεται, δε μπορούμε να μιλάμε για αληθινή πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.
Το πρόβλημα, επομένως είναι τεράστιο, έχει πολλές διαστάσεις και πρέπει και η Ελληνική Αστυνομία να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπισή του.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ δημοσίως τη Γραμματεία Γυναικών που με αφορμή και τη σημερινή παγκόσμια ημέρα, αποδεικνύει ότι η Ελληνίδα Αστυνομικός έχει ευαισθησίες, διαθέτει αρετή και τόλμη να πολεμήσει μια μάστιγα που δεν μας τιμά ως ανθρώπους που ζούμε υποτίθεται στην πολιτισμένη Δύση.

Ακολουθεί η ομιλία της Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών:
Σας καλωσορίζουμε σε μία ακόμα δράση της Γενικής Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ που αφορά τη βία κατά των γυναικών. Η σημερινή μας συνάντηση είναι η συνέχεια μιας προηγούμενης στην ίδια αίθουσα στις 19. 3. 2018. Η ΓΓ ανέλαβε την πρωτοβουλία και έφερε τους συναρμόδιους φορείς και την ηγεσία της αστυνομίας στο ίδιο τραπέζι εργασίας. Ειπώθηκαν αλήθειες και από τις δύο πλευρές για τις αδυναμίες και τα λάθη στην αντιμετώπιση του προβλήματος και χαράχτηκαν κοινοί δρόμοι πορείας και διαλόγου. Προκαλέσαμε σχετική διαταγή του αρχηγείου προς τα Αστυνομικά τμήματα όπου μνημονεύονται οι υπηρεσιακές ενέργειες που έπρεπε να ακολουθούνται δικονομικά και συμβουλευτικά από το αστυνομικό προσωπικό.
Σήμερα, αποτινάσουμε την όποια εσωστρέφεια. Σήμερα είμαστε πάλι εδώ καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Σήμερα παγκόσμια ημέρα, αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών δεν μπορούσαμε να λείπουμε από εδώ. Τι εννοούμε όμως με τον όρο βία; Σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων εθνών, άρθρο 1, κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική σεξουαλική και ψυχολογική βλάβη, η δυστυχία για τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και των απειλών για βίαιες πράξεις εξαναγκασμού, η αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας ανεξάρτητα εάν η βία συμβαίνει στη δημόσια ή την ιδιωτική ζωή.
Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της ζωής της κυρίως από μέλος της οικογένειας. Ενδοοικογενειακή βία. 25% των γυναικών και 7,6% των ανδρών. 2% των γυναικών ζητούν βοήθεια. 98% υπομένει χωρίς να αντιδρά. Οι 7 στις 10 γυναίκες είναι δημόσιας εκπαίδευσης, τεχνολογικής εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Και εδώ θέλω να σταθώ λίγο. Οι γιαγιάδες, οι μανάδες, οι γυναίκες μιας άλλης εποχής, υποθέτει κανείς ότι ανεχόντουσαν αγόγγυστα τη βία μέσα στην οικογένεια λόγω του προξενιού. Που έβαζε δύο ξένους ανθρώπους κάτω από την ίδια στέγη λόγω της φτώχειας, της πείνας, της ανέχειας, της χειραγώγησης, της αμορφωσιάς …
Σήμερα 7 στις 10 γυναίκες μορφωμένες οικονομικά ανεξάρτητες, χειραφετημένες, είναι θύματα της ίδιας βίας.
Ο ρόλος του αστυνομικού. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να καταδικάζει τη χρήση βίας και έπειτα να είναι αντικειμενικός, προστατεύοντας το θύμα και κατευθύνοντας το στις σωστές περαιτέρω ενέργειες. Ο αστυνομικός δεν είναι εκεί για να δίνει λύσεις ούτε είναι  ψυχολόγος...
Η αφίσα φτιάχτηκε κυριολεκτικά από εμάς και θα αναρτηθεί σε όλα τα Αστυνομικά τμήματα. Είναι λιτή, ντυμένη με τα κατάλληλα χρώματα, αναγνωρίσιμη από τα θύματα. Βλέπουμε το θυμό και τον πόνο. Δηλώνουμε όμως παρούσες. Εμείς, η γενική γραμματεία γυναικών της ΠΟΑΣΥ. Προστακτικά, προτρέπουμε το θύμα να λύσει τη σιωπή του και να βάλει ένα τέλος στη βία καλώντας το 100 ή τη γραμμή SOS 15900 της γραμματείας ισότητας. Δεν θα σας κουράσω όμως άλλο, θα αφήσω τους ειδικούς αλλά και την αφίσα να σας μιλήσουν.
Η γυναίκα από το μηδέν μπορεί να δημιουργήσει το παν.
Ντοστογιέφσκι.

Ακολουθεί η ομιλία της Αναπληρωτή Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών:
Κύριε υπουργέ, κύριοι  Βουλευτές,  κύριε Γενικέ Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, κυρία Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας ισότητας των φύλων, κύριε επιτελάρχη, κυρία Ταξίαρχε, κύριε κλαδάρχα, εκπρόσωποι φορέων, αγαπητοί προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε διότι με την παρουσία σας κοσμείτε την εκδήλωσή μας και αποδεικνύετε εμπράκτως την ευαισθητοποίησή σας σ' ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα. Αυτό της βίας κατά των γυναικών.
Με αφορμή την σημερινή μέρα που παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων θα ήθελε να αναδείξει τη σπουδαιότητα του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η αστυνομία, τόσο ως όργανο της εκτελεστικής εξουσίας όσο και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου προς την κατεύθυνση εξάλειψης αυτού του φαινομένου.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, τα στατιστικά του οποίου καταδεικνύουν με σαφήνεια τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει. Σύμφωνα με σχετική έκθεση του οργανισμού θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής ένωσης 1 στις 10 γυναίκες στην Ευρώπη έχει υποστεί κάποια μορφή έμφυλης βίας από την ηλικία των 15 ετών και πάνω.
Συγκεκριμένα 1 στις 20 έχει πέσει θύμα βιασμού, ενώ 1 στις 5 έχει υποστεί σωματική ή και σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο. Αντίστοιχα τα ποσοστά στην Ελλάδα ομολογούν ότι το 25% των γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή και σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο ή από άλλο πρόσωπο όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγγίζει το 33%.
Ωστόσο μόλις το 14% των γυναικών καταγγέλλει το πιο σοβαρό περιστατικό βίας, από στενό σύντροφο, ενώ το 13% το πιο σοβαρό περιστατικό βίας από μη σύντροφο. Όπως καταλαβαίνουμε το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δεν γνωρίζει κοινωνικές τάξεις και μορφωτικά επίπεδα. Ούτε αποτελεί φαινόμενο μιας άλλης εποχής. Είναι σημερινό και το βιώνουν  πολλές γυναίκες σε καθημερινή βάση.
Ως Γραμματεία Γυναικών δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε την πλάτη σ' ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό πριν μερικούς μήνες στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας διοργανώσαμε, υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ σ' αυτήν εδώ την αίθουσα μία συνάντηση μεταξύ θεσμών και αστυνομίας, με σκοπό την ανάλυση του φαινομένου και τους τρόπους περιστολής του διαμέσου της αστυνομίας.
Ας μη γελιόμαστε. Ο ρόλος της αστυνομίας στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι καταλυτικός. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές φορές ο αστυνομικός μπορεί να κληθεί προκειμένου να επιληφθεί ενός συμβάντος ενδοοικογενειακής βίας ως πλήρωμα περιπολικού ή αντίστοιχα να χειριστεί μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, δικονομικά ως αξιωματικός υπηρεσίας. Πάντοτε οι συνάδελφοι που επιλαμβάνονται ενός τέτοιου περιστατικού θα πρέπει να λειτουργούν με διακριτικότητα, δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό στο θύμα και την απαραίτητη εχεμύθεια αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τη δευτερογενή θυματοποίησή του.
 
Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι πρόκειται για ένα αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα για το οποίο δεν απαιτείται η κατάθεση παραβόλου. Θα πρέπει πάντοτε να μεριμνούν για την ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και για την τήρηση όλων εκείνων των διαδικασιών που προβλέπονται στον κώδικα ποινικής δικονομίας, ενημερώνοντας παράλληλα τον αρμόδιο εισαγγελέα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αν το θύμα είναι ανήλικο θα πρέπει όλες οι παραπάνω ενέργειες να γίνονται πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας η εξέταση του ανήλικου θα πρέπει να γίνεται πάντα παρουσία παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχιάτρου.
Τέλος θα πρέπει να γνωστοποιούν στο θύμα την ύπαρξη υποστηρικτικών υπηρεσιών στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί για να λάβει ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική.
Ο επαγγελματισμός, η ευαισθητοποίηση και η μηδενική ανοχή επί του θέματος είναι τα μόνα όπλα για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
Η έμφυλη βία, ακόμη και στις μέρες μας, αποτελεί ένα τεράστιο ταμπού, που δυστυχώς δεν στιγματίζει το δράστη, αλλά τη γυναίκα που την υφίσταται.
Η καταπολέμηση στερεοτύπων έμφυλων αντιλήψεων και συμπεριφορών και η διαμόρφωση μιας συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής στην έμφυλη βία είναι ένας στόχος που πρέπει να τον πετύχουμε όλοι μαζί.
Καμιά γυναίκα που υφίσταται οποιασδήποτε μορφής βία, δε θα πρέπει να νιώθει ως θύμα αλλά ως δεκτής μιας παρεκκλίνουσας και παράνομης συμπεριφοράς. Μόνο τότε γυναίκα που γίνεται δέκτης τέτοιων συμπεριφορών δε θα νιώθει μόνη, δε θα νιώθει αδύναμη και θα βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά της και να αντιδράσει στις φράσεις:
"Σταμάτα ρε να κλαις. Κάτω τα μάτια σου έχω πει. Εγώ είμαι ο άντρας εδώ μέσα. Εγώ κάνω κουμάντο. Νομίζεις εγώ δεν υποφέρω; Νομίζεις εγώ δε σ' αγαπάω; Για το καλό σου το κάνω. Γιατί εσύ δεν ξέρεις. Είσαι χαζή. "

Related

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2625590875839316239

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item