Καταπληκτική εμφάνιση για την εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων πάλης!

Υ/Β Πρεβολαράκης Γιώργος ,Ε.Φ Ηλίας Μπούκης,ΑΣΤ/ΚΑΣ Καργιωτάκης Γιάννης,Ανθυπ/ραγος Αρκουδέας Κώστας,Υ/Α Ηρακλής Δεσκουλίδης ,ΣΜΗΝΑΓΟΣ Μαρία Λουίζα Βρυώνη ,ΕΦ Κουντουρατζής Σπύρος ,Αντιπλοίαρχος Τζαμάκος Γεώργιος ,ΑΣΤ/ΚΑΣ Βάρκας Νικόλαος
 Tου Ηρακλή Δεσκουλίδη

Ολοκληρώθηκε στις 25/09/2016 το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων πάλης που διεξήχθη στα Σκόπια της ΠΓΔΜ.
Η εθνική μας ομάδα κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συμμετείχαν 31 χώρες κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε δύο πλασαρίσματα στην πέμπτη θέση, ένα στην έβδομη, ένα στην ένατη και ένα στην δέκατη θέση.
Αναλυτικά η υποσμηναγός Μαρία Λουϊζα Βρυώνη (ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα) κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών χάνοντας στον τελικό της κατηγορίας της από την δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 Βραζιλιάνα Da Silva Ferreira. Στον ημιτελικό επιβλήθηκε με ευκολία της αθλήτριας Belinska Elena από την ΠΓΔΜ.
Ο ειδικός Φρουρός Κουντουρατζής Σπύρος κάνοντας φανταστική εμφάνιση έφθασε στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 98 κιλών όπου έχασε από τον Ozhihasov Zelimkan από την Ουκρανία και περιορίσθηκε στην 5η  θέση
Στον δρόμο για τον μικρό τελικό νίκησε αρχικά τον Pesnokaj Erind από την Αλβανία με 11-4 γυρίζοντας το αποτέλεσμα από 0-4.
Στην συνέχεια αντιμετώπισε τον Ιρανό Kesnavartz Mehdi τον οποίο νίκησε με πτώση στο πέμπτο λεπτό σε αγώνα που έκοβε την ανάσα, αφού ο συνάδελφος αρχικά προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 στη συνέχεια ο Ιρανός αθλητής γύρισε το σκορ σε 2-4 για να επανέλθει ο Κουντουρατζής και να ισοφαρίσει αρχικά σε 4-4 και στην συνέχεια να καταβάλει τον αντίπαλο του με πτώση.
Στον ημιτελικό ο Σπύρος Κουντουρατζής ηττήθηκε από τον 1ο παγκόσμιο πρωταθλητή εφήβων Laurnaitis Villius από την Λιθουανία.
Ο αστυφύλακας Βάρκας Νίκος κάνοντας σπουδαία εμφάνιση στα 80 κιλά, έχασε αρχικά από τον Αζέρο δεύτερο νικητή τον αγώνων Huseynov Rafik 2ο νικητή στους πανευρωπαϊκούς του 2015, 1ο του 2011 και 1ο νικητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόπλων δυνάμεων του 2015.
Στην συνέχεια ο συνάδελφος Βάρκας νίκησε τον καλύτερο αθλητή της ΠΓΔΜ Atanasov Goran (αφού ήταν ο μόνος από την γείτονα χώρα αθλητής που έκανε νίκη επί του Ινδού αντιπάλου του) με καταφανή υπεροχή 8-0 σε χρόνο λιγότερο των δύο λεπτών.
Στον μικρό τελικό ο Βάρκας μετά από σπουδαία εμφάνιση ηττήθηκε από τον Ουκρανό Bielykh Andrey με 3-0 στα σημεία και περιορίσθηκε στην 5η θέση.
Ο υπαστυνόμος β΄ Πρεβολαράκης Γιώργος στον πρώτο του αγώνα επιβλήθηκε του Αλγερινού Chaouar Sofiane με καταφανή υπεροχή 8-0 σε 45 δευτερόλεπτα.
Στην συνέχεια ο Πρεβολαράκης αντιμετώπισε τον Πολωνό Klimek Dawid σε έναν αγώνα που η διαιτησία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Ο συνάδελφος υπαστυνόμος 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα προηγήθηκε με 8-4 στα σημεία και στην λήξη του αγώνα ο Πολωνός αντίπαλος του μείωσε το σκορ σε 8-6.
Οι Πολωνοί έκαναν ένσταση ζητώντας επί πλέον σημεία για τον αθλητή τους για την τελευταία του τεχνική που έκανε.
Την ένσταση εκδίκασε ο Τούρκος επικεφαλής της διαιτησίας των αγώνων που δικαίωσε τους Πολωνούς για δεύτερη φορά  στον συγκεκριμένο αγώνα και αλλάζοντας το τελικό σκορ σε 8-8 έδωσε την νίκη στον Πολωνό αθλητή αφού στην πάλη δεν υπάρχει ισοπαλία.
Με τον τρόπο αυτό ο Πρεβολαράκης περιορίσθηκε στην έβδομη θέση, ενώ ήταν φανερό ότι ο συνάδελφος μπορούσε να έφθανε μέχρι το μετάλλιο.
Ο αστυφύλακας Καργιωτάκης Γιάννης στα 125 κιλά αντιμετώπισε τον Κινέζο Deng Zhiwei 2ο νικητή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόπλων δυνάμεων του 2015, 2ο  στους Πανασιατικούς και 13 στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ο Καργιωτάκης αρχικά προηγήθηκε του Κινέζου με 4-0 στο σκορ. Στην συνέχεια ο Κινέζος αθλητής γύρισε το σκορ σε 4-14.
Με τα 4 σημεία που κέρδισε ο συνάδελφος Καργιωτάκης, έφθασε στην ένατη θέση της κατάταξης.
Ο ίδιος αθλητής αγωνιζόμενος δυο μέρες αργότερα στα 130 κιλά στο στυλ της Ελληνορωμαϊκής αντιμετώπισε τον Λιθουανό Mizgaitis Mindaugas 3ο Ολυμπιονίκη του 2008 και 1ο νικητή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ενόπλων δυνάμεων 2014.
Ο συνάδελφος Καργιωτάκης στον πρώτο τρίλεπτο ήταν πίσω στο σκορ μόλις με 2-1.
Στην συνέχεια στην δεύτερη περίοδο ο Λιθουανός κέρδισε σημεία από την κάτω θέση κυρίως της πάλης φθάνοντας στην νίκη με 9-1.
Με τον τρόπο αυτό ο συνάδελφος κατέλαβε την δέκατη θέση χάρις στο σημείο που κέρδισε από τον σπουδαίο αντίπαλό του.
Τέλος ο Ειδικός φρουρός Μπούκης Ηλίας στον πρώτο του αγώνα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον σπουδαίο Ρώσο Saleev Evgeni πρωταθλητή Ευρώπης του 2015 και 1ο νικητή τελικά των αγώνων αυτών.
Ο συνάδελφος Μπούκης αγωνιζόμενος σαν ίσος προς ίσο με τον μεγάλο αντίπαλό του  στα πρώτα λεπτά του αγώνα τον κράτησε στο μηδέν. Στη συνέχεια ο Ρώσος αθλητής με τεχνικές κυρίως από την κάτω θέση πάλης νίκησε τον συνάδελφο Μπούκη.
Στα repechage (που αγωνίζονται οι αθλητές που έχασαν από τους δύο φιναλίστ) ο συνάδελφος είχε την ατυχία να συναντηθεί επίσης με ένα σπουδαίο αθλητή από το Καζαχστάν τον Ozdief Alkhzar από τον οποίο έχασε και αποκλείσθηκε από την συνέχεια των αγώνων καταλαμβάνοντας στην 14η θέση.

Η Προοδευτική  Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες και τον προπονητή της εθνικής ομάδας ενόπλων δυνάμεων πάλης  που μας έκαναν περήφανους με τη συμμετοχή τους και τις σπουδαίες τους εμφανίσεις  στο  παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων πάλης που διεξήχθη στα Σκόπια της ΠΓΔΜ.
 Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν  κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους
Μπράβο σας! Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες!

 









Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 5645661117976342384

2 σχόλιαDefault Comments

  1. Το καλυτερο ειναι οτι νικησαν τους Σκοπιανους μεσα στη χωρα τους.
    Ετσι για να τους κοπει ο αερας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλυτερο ειναι οτι νικησαν τους Σκοπιανους μεσα στη χωρα τους.
    Ετσι για να τους κοπει ο αερας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item