Ένωση Ροδόπης : Αίτημα για απόσυρση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου .

http://skaythess.gr/wp-content/uploads/2015/05/a-teapasa.jpg
Αριθ. Πρωτ. : 280/2015                               Κομοτηνή, 15 Οκτωβρίου 2015
   
 Προς: 1) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν.Ροδόπης κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μουσταφά
            2) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν.Ροδόπης κ. ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ Αϊχάν
            3) Βουλευτή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ν.Ροδόπης κ. ΙΛΧΑΝ Αχμέτ
  
Αξιότιμε κύριε Βουλευτή,

Μεσημβρινές ώρες της 13-09-2015 κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» όπου μεταξύ άλλων διατυπώθηκε διάταξη στο άρθρο 21 παρ. 3 με την οποία καταργούνται ρητώς και μάλιστα αναδρομικά από 02-07-2015 οι διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.4331/2015.
Οι προς κατάργηση διατάξεις έδιναν την δυνατότητα στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των κλάδων ασφαλισμένων να μετατρέψουν τα ταμεία τους (εν προκειμένω ΤΕΑΠΑΣΑ), τόσο της Επικουρικής Ασφάλισης όσο και της Πρόνοιας σε Επαγγελματικά Ταμεία μέχρι την 31-12-2015. Στην συνέχεια οι διατάξεις του Ν.4336/2015 περιόριζαν την εν λόγω προθεσμία και μόνο για τα Επικουρικά Ταμεία μέχρι την 31-08-2015, αφήνοντας ανέγγιχτες τις διατάξεις του Ν.4331/2015 που αφορούν στις προθεσμίες για την Πρόνοια.
Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε εμπρόθεσμα την 31-08-2015 σχετικό φάκελο μετατροπής των τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ σε αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο κάνοντας παράλληλα συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και πιέζοντας ασφυκτικά προς πάσα κατεύθυνση με αποτέλεσμα την ήδη παραπομπή του όλου θέματος στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αιφνιδιάζει δυσάρεστα τους Έλληνες Αστυνομικούς επιχειρώντας την άλωση των Ταμείων μας με πρόδηλη την στόχευση στα ταμειακά μας διαθέσιμα και φυσικά στην περιουσία των Ταμείων μας, τα οποία όπως όλοι γνωρίζετε διήλθαν μέσα από την ληστρική αφαιμακτική διαδικασία του PSI(από την οποία σημειωτέον δεν γλύτωσαν ούτε καν τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που δημιουργούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των Ελλήνων Αστυνομικών με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και στήριξη των αναξιοπαθούντων Αστυνομικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και των οικογενειών τους που ενίοτε πλήττονται από την απώλεια μέλους τους).

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτή,
με όλη τη σοβαρότητα του λόγου και του θεσμικού ρόλου που κατέχουμε, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των μελών μας που δικαιολογημένα προκαλείται εξ’ αιτίας της θεσμικής μας απαξίωσης, του οικονομικού μας στραγγαλισμού και των ληστρικών επιθέσεων στα Ταμεία μας που τα τελευταία έτη δεχόμαστε τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από την παρούσα Κυβέρνηση με την επίκληση μνημονιακών δεσμεύσεων – κατά την άποψή μας προφασιστική πολιτική – και σας καλούμε να τοποθετηθείτε κατά της συγκεκριμένης διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 21 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου σε ότι αφορά την κατάργηση του άρθρου 28 του Ν.4331/2015, αξιώνοντας την απόσυρση της από το επίμαχο Σχέδιο Νόμου.
Ζητάμε από σας να σταθείτε εμπόδιο στην ισοπέδωση των Ταμείων μας.
Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση την συμπαράσταση που δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση στο δίκαιο αίτημά μας για την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014, όταν αυτή ήταν αντιπολίτευση και τις διαβεβαιώσεις της περί κατάργησής του από την ίδια όταν αυτή γίνει Κυβέρνηση.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε εκχώρηση δικαιώματός μας και δηλώνουμε δημόσια πως οποία προσπάθεια περαιτέρω άλωσης των Ταμείων μας θα μας βρει σθεναρά απέναντι.
Δεν θα ματώνουμε πλέον μόνο εμείς αλλά και οποιοσδήποτε επιχειρεί ενάντιά μας, υπενθυμίζοντας ότι όλοι μας κρινόμαστε κάποια στιγμή.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
policenet.gr

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 2184162323997646675

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item