Είναι καιρός κάποιοι να μιλήσουν στην ψυχή των εργαζομένων αστυνομικών και όπως αφύπνισαν την δική σας γενιά να αφυπνίσουν και τα νέα παιδιά.


Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε ο παλιός συνδικαλιστής  της ΕΛ.ΑΣ Θανάσης Μαγουλάς με αφορμή την  δημοσίευση που έκανε στο facebook το μέλος του Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ  Δημήτριος Καραγιαννόπουλος σχετικά με την απλή αναλογική και τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, τονίζοντας "ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας βρήκε ελαστικές συνειδήσεις και τις εξαγόρασε με κάθε μέσο που διέθετε" από την εποχή που τα ψηφοδέλτια ήταν ενιαία και δεν υπήρχαν οι παρατάξεις.

 Εμείς συμφωνούμε μαζί του και τονίζουμε ότι τα έργα και οι ημέρες του καθενός μας είναι γνωστές στους συναδέλφους.
  Όλοι γνωρίζουν ποιος είπε την φράση έξω από την Ρηγίλλης ότι ήρθαμε στο σπίτι μας, ενώ ούτε τότε υπήρχαν παρατάξεις, όλοι γνωρίζουν ποίοι χρησιμοποίησαν τον συνδικαλισμό προκειμένου να μεταπηδήσουν στον πολιτικό στίβο, όλοι γνωρίζουν ποιοι "μολύνουν " και το πνεύμα και το "σώμα" της συνδικαλιστικής ύπαρξης.

Σίγουρα όμως όχι η ύπαρξη της απλής αναλογικής και του παραταξιακού  ψηφοδελτίου.

Γιατί όταν μιλάμε για παραταξιακά ψηφοδέλτια δεν εννοούμε ότι από πίσω υπάρχουν κόμματα και αυτό το αποδεικνύουν όλες οι εκλογές που έχουν γίνει έως σήμερα από την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια παραδείγματα αν και θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε δεκάδες

Έχουμε και λέμε εκλογές Ένωσης Αθηνών κατέβηκαν 8 ψηφοδέλτια,και ρωτάμε εκπροσωπούσαν  πολιτικούς χώρους?
Εκλογές της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν  τρία ψηφοδέλτια, και ρωτάμε εκπροσωπούσαν  πολιτικούς χώρους?

Εκλογές της ΠΟΑΣΥ πέντε ψηφοδέλτια και ρωτάμε πάλι  εκπροσωπούσαν  πολιτικούς χώρους?

 Οχι κύριοι δεν υπάρχουν παντού κόμματα η τουλάχιστον δεν επιτρέπουμε οι περισσότεροι  συνδικαλιστές να αφήσουμε τους πολιτικούς  να κομματικοποήσουν τον συνδικαλισμό.

Τέλος όπως λέει ο αξιόλογος δημοσιογράφος που ασχολείται με τα αστυνομικά μας θέματα κ. Καραιβάζ "στις εκλογές ως διαδικασία, όπως και στην δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε το κείμενο που μας απέστειλε  ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ και τέως Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ


Αγωνιστήκαμε για την ανάκτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας . Πολύ γρήγορα το πολιτικό σύστημα της χώρας βρήκε ελαστικές συνειδήσεις και τις εξαγόρασε με κάθε μέσο που διέθετε. 

Σύντομα οι ελεύθεροι έγιναν υπηρέτες των κομμάτων και κοματικοποίησαν τον συνδικαλισμό , απολαμβάνοντας ειδικής μεταχείρισης και προνομίων , σπεκουλάριζαν τις πολιτικές τους αντί να παράγουν πολιτική για τον θεσμό της έννομης τάξης , τον εργαζόμενο, για την κοινωνία. Όσοι αντιστάθηκαν φρόντισαν να τους εξακοντίσουν αλλά και σεις δεν τους τιμήσατε ποτέ., δεν τους προβάλλατε σαν πρότυπα ανιδιοτέλειας. 

Σήμερα λοιπόν είναι καιρός κάποιοι να μιλήσουν στην ψυχή αυτών των ανθρώπων των εργαζομένων αστυνομικών , των λειτουργών αστυνομικών και όπως αφύπνισαν την δική σας γενιά να αφυπνίσουν και τα νέα παιδιά . Να τους δώσουν όραμα ώστε να στηρίξουν και να λειτουργήσουν θεσμοί & θεσμικά όργανα για να θωρακισθεί η Δημοκρατία 

Τέλος να μην ξεχνάτε ότι το 1943 οι Αστυνομικοί της Αστυνομίας Πόλεων ένοπλοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.Το 1873 ΟΙ δόκιμοι της Σχολής Ανθυπομοιράρχων απείχαν από την λήψη τροφής .Ακολούθησε αποχή των δοκίμων Αρχιφυλάκων 1977&1978 από την λήψη τροφής. Το αποκορύφωμα η αποχή από το σύνολο της εκπαίδευσης στην Σχολή Αρχιφυλάκων το 1987 με αποτάξεις δοκίμων από την Σχολή για να καταστείλουν την αποχή -στάση 'η εξέγερση την χαρακτήρισαν κάποιοι. Εμείς όμως την χαρακτηρίσαμε χρέος , τρόπο και στάση ζωής κατά της αυθαιρεσίας ,των αναχρονιστικών αντιλήψεων και της καταπάτησης των Ελευθεριών μας. Αυτή η ενέργειά μας είχε απήχηση , αυτή η σειρά Αρχιφυλάκων έδωσε στελέχη στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η μικρή αναφορά είναι για εσάς που επιχειρείτε να γράψετε την ιστορία του συνδικαλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας/

Θανάσης Μαγουλάς

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 9143309908860718956

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item