Σε καμία των περιπτωσεων δεν πρέπει να αφαιρεθεί μέρος του εξοπλισμού των διμοιριών.

http://img.antenna.gr/images/69f50cd3-549a-4b6d-8ff1-f28dbe470e69.jpg

Πριν ένα 10 μήνες περίπου με ανοιχτή μας επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τον τραυματισμό συνάδελφων μας της ΥΜΕΤ  κατά την διάρκεια επεισοδίων στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ επί της Β Σοφίας είχαμε  κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για  την αποψίλωση που έχουν υποστεί οι δ/ριες αλλά και  τους κίνδυνους που εγκυμονούν όταν επιχειρούν με μειωμένη  δύναμη.

Είχαμε επισημάνει  ότι  για να μπορούν  οι δ/ριες να αντεπεξέλθουν στις διάφορες εκδηλώσεις (πορείες γήπεδα, φύλαξη στόχων κτλ) που χρησιμοποιούνται πρέπει η δύναμη τους  να είναι αυτή που προβλέπεται από το οργανόγραμμα και το Π.Δ ίδρυσης της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ ώστε να μπορούν να προστατεύσουν  την συνταγματική τάξη, τις αστικές ελευθερίες και την περιουσία των πολιτών και ότι αν η δύναμη τους δεν είναι αυτή που προβλέπετε, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού  αστυνομικών η  πολιτών ενώ δεν είναι δυνατόν  με την δύναμη που έχουν αυτή την στιγμή οι δ/ριες, να προστατεύουν  τα κυβερνητικά κτίρια.

Κανείς όμως δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση της ΔΑΕ με αποτέλεσμα πριν πέντε ημέρες οι συνάδελφοι μας να αναγκασθούν να χρησιμοποιήσουν τα πιο ήπια μέσα που είχαν στην διάθεσή τους για να σταματήσουν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αναποδογυρίσουν το λεωφορείο των ΜΑΤ με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί αστυνομικών ή πολιτών.

Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά οι αστυνομικοί της  ΔΑΕ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα ενώ δόθηκε προφορική εντολή από την πολιτική ηγεσία να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

 Η αγωνία, η σύγχυση, η ανασφάλεια και η αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους των συναδέλφων στην ΔΑΕ, είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους αξιωματούχους της φυσικής και και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου της Προστασίας του Πολίτη και οποιαδήποτε ολιγωρία, υποτίμηση των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι της ΔΑΕ  σε συνδυασμό με την απαγόρευση χρήσης των χημικών-δακρυγόνων ενδεχομένως θα αποβεί μοιραία.

 Η ΔΑΕ αυτή την στιγμή έχει πάνω από 400 κενές θέσεις αστυφυλάκων , χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αφαιρεθεί μέρος του εξοπλισμού των δ/ριων της.
Κανενός ο  λόγος δεν είναι υπεράνω του νόμου, οπότε σε περίπτωση που ζητηθεί να μην χρησιμοποιήσουν οι διμοιρίες, τον πλήρη εξοπλισμό που διαθέτουν και προβλέπεται από τα Π.Δ. και τις υπουργικές αποφάσεις,  θα πρέπει το σωματείο να κινηθεί εναντίον όποιου δίνει τέτοιες παράνομες εντολές



1. Ψαλλίδας Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
    Μελος Π.Α.Σ.Α.
    ΔΑΕ-ΥΑΤ
2.Φώτης Βασίλειος     Μελος Π.Α.Σ.Α.
    ΔΑΕ-ΥΜΕΤ
3.Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
    Μελος Π.Α.Σ.Α.
    ΔΑΕ-ΥΜΕΤ
4.Τσιόγκας Κων/νος  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
    Μελος Π.Α.Σ.Α.
    ΔΑΕ-ΥΜΕΤ
5.Γραμματικόπουλος Γεώργιος  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
   Μελος Π.Α.Σ.Α.
   ΔΑΕ-ΥΑΤ

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 2824959440780373081

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item