ΕΑΣΥΑ : Χριστούγεννα και οι αστυνομικοί σε μετακίνηση

https://2.bp.blogspot.com/-SB8_DFM0Sgg/WF-UyA-TPPI/AAAAAAAAAbY/f1jWqHBMmaU4vS6Bli3mcJ4Qqzt1vQLJACLcB/s640/%25CF%2585%25CE%25B1%25CF%2584%2B%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25BF%25CF%2586.jpg

Παρ’ όλο που τις Άγιες μέρες θα έπρεπε όλους να μας διακατέχει το εύφορο κλίμα των ημερών, δυστυχώς οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις.. Το ζήτημα με τις διαθέσεις αστυνομικών στα νησιά αποτελεί μια μεγάλη πληγή που όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά μεγαλώνει.
    Έτσι το 1/3 και πλέον των διμοιριών της Υ.Α.Τ. βρίσκεται μόνιμα σε μετακίνηση και διάθεση στα νησιά με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, με διαταγή της υπηρεσίας, να λείπουν συνολικά γύρω στους 3 μήνες το χρόνο από την υπηρεσία τους. Εκτός από την επιβάρυνση αυτή, οι εναπομείναντες διμοιρίες προσπαθούν, αν και με μειωμένο αριθμό, να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει όλη η υπηρεσία εν πλήρη παράταξη. Κατά συνέπεια η εξόφληση των εβδομαδιαίων ημερησίων αναπαύσεων να αποτελεί άθλο, ο οποίος επιτυγχάνεται αρκετές φορές  μετά από αλχημείες.

     Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι δρομολογούνται αποσπάσεις αστυνομικών από την παραπάνω υπηρεσία για τη συγκρότηση διμοιριών στα νησιά. Αυτό αν γίνει δεν θα λύσει το πρόβλημα, αντίθετα θα το επεκτείνει, γιατί πάλι όσοι θα μείνουν πίσω δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της υπηρεσίας, ενώ θα δημιουργήσει και πρόβλημα στην ομοιογένεια των διμοιριών. Μόνο ένας εξορθολογισμός των δυνάμεων που απαιτείται στα νησιά θα λύσει το πρόβλημα. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην οικογενειακή τους θαλπωρή, ενώ οι αστυνομικοί θα βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους, την οικογένειά τους αλλά πλέον και μακριά από τον τόπο τους.                                                          Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -

            Πρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας

                                

      ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 5866113326015713816

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

Π.Α.Σ.Α.

Π.Α.Σ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ελευθερο Υπηρεσιας - αναρρωτικες αδειες

προβολες σελιδας

FACEBOOK

Συγχρονη Αστυνομια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item