Κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 για τις συντάξεις χηρείας

603-11-7c
Αθήνα, 11 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 603/11/7
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στο πλευρό των μελών του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α» που ιδρύθηκε με βασικό στόχο τον αγώνα για την κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 του ν.4387/2016, βρέθηκε σήμερα η Ομοσπονδία, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην Οδό Σταδίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την ψήφισή του.
Το αγωνιστικό μήνυμα της Ομοσπονδίας μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, ο οποίος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή τόσο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, που δεν μπόρεσε να είναι προσωπικά παρών, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, όσο και ολόκληρο το ΔΣ, είχαν επισημάνει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση και είχαν απαιτήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να μην τολμήσουν να την ψηφίσουν.

Δυστυχώς, δεν μας άκουσαν και νομοθέτησαν μια ρύθμιση άδικη και απαξιωτική για το σύνολο των εργαζομένων. Γι΄ αυτό άλλωστε συνάντησε και την καθολική κατακραυγή στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, γεγονός που φάνηκε και από τους φορείς που δήλωσαν παρών στη σημερινή διαμαρτυρία.
Η Ομοσπονδία μας, από την πλευρά της, είχε θέσει αμέσως στις προτεραιότητές της την ανάδειξη του αιτήματος αυτού, αφού το άρθρο 12 αφορούσε και αφορά και την αστυνομική οικογένεια. Απευθυνθήκαμε στην Κυβέρνηση, ενημερώσαμε τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα και στηρίξαμε όλες τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες του Συλλόγου «ΑΞ.Ι.Α.», που με τις πρωτοβουλίες του, κατάφερε να αναδείξει το εύρος της αδικίας στα μάτια της κοινής γνώμης και να ασκήσει την δέουσα πίεση προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση τους. Όποια κι αν είναι ωστόσο η απόφασή τους, το βέβαιο είναι ότι μόνο με τη σθεναρή μας αντίσταση και διαμαρτυρία θα δοθεί η δίκαιη λύση που επιθυμούμε.
Τέλος, καλέσαμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους το δίκαιο αίτημα όλων των ενστόλων και να προβεί άμεσα στην κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 του ν.4387/2016. Τα ηλικιακά κριτήρια που έχει καθιερώσει για τη χορήγηση των συντάξεων χηρείας είναι απαράδεκτα και πρέπει να καταργηθούν για να σταματήσει η προσβολή της μνήμης των νεκρών, αλλά και η καταπάτηση της αξιοπρέπειας των οικείων προσώπων τους. Να μπει τέλος, ένα στοπ στην κλοπή των εισφορών των ασφαλισμένων και να υπάρξει ένα δίκαιο συνταξιοδοτικό σύστημα.
603-11-7d1603-11-7d2
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 393233836293364873

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item