https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/07/peripolia-41-768x520.jpg


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Παρακολουθούμε στενά εδώ και δύο μήνες τις προσπάθειες της ηγεσίας να στελεχώσει την υπηρεσία πεζών περιπολιών για το κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια των εξαγγελιών για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης. Σ’ αυτό το διάστημα έχουν παρατηρηθεί αρκετές αστοχίες στην υλοποίηση του σχεδίου όπως:
  • Η υπηρεσία είναι ακόμα υπό ίδρυση και το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων στον αέρα.
  • Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δεν έχουν τηρηθεί κριτήρια στη στελέχωση των πεζών περιπολιών (ηλικιακά ή τόπος διαμονής).
Παρατηρείται το φαινόμενο αστυνομικοί που μετακινήθηκαν από τα επίσημα και είναι 45 και πλέον ετών να στελεχώνουν τις περιπολίες, ενώ αστυνομικοί πολύ μικρότερης ηλικίας που επίσης μετακινήθηκαν από τα επίσημα να στελεχώνουν Α.Τ. και Τ.Α.
  • Μας καταγγέλλουν επίσης έλλειψη σε αλεξίσφαιρα και ασάφεια στις εντολές που λαμβάνουν για ότι αφορά την αποστολή τους.
Βάσει των ανωτέρω θα θέλαμε να προτείνουμε την ένταξη των πεζών περιπολιών σε Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και όχι στην υπό ίδρυση Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Η πρότασή μας συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

  • Πιστεύουμε ότι έτσι θα δοθεί κίνητρο στο να στελεχωθεί η υπηρεσία, θα άρει το αίσθημα αδικίας  που κυριαρχεί στις τάξεις των συναδέλφων, αλλά θα υπάρξει πολύ καλύτερη οργάνωση ώστε αφού η Υ.ΜΕ.Τ. είναι μια υπηρεσία με ιεραρχία και σοβαρή δομή και έτσι το μέτρο της εμφανούς αστυνόμευσης θα έχει μεγαλύτερη απόδοση για την Αστυνομία αλλά κυρίως για τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.

                                                           Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                           - Ο -
                       Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                             
      ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος