Ένωση Αθηνών: Δίκη Διμοιριτών της Υ.Α.Τ., η αλήθεια έλαμψε!



Δίκη Διμοιριτών της Υ.Α.Τ., η αλήθεια έλαμψε!
     Την Παρασκευή 29/6/2018, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με την υπ’ αρ. 4890/2018 απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, έλαβε αίσιο τέλος η δίκη των 16 Διμοιριτών της Υ.Α.Τ. για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 28 και 29 Ιουνίου 2011, κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
    Μετά από 14 συνεδριάσεις του ποινικού δικαστηρίου (αρχόμενες από 12 Οκτωβρίου του 2017) και αλλεπάλληλες προηγούμενες αναβολές και συνεδριάσεις, οι κατηγορίες κατά των Διμοιριτών της Υ.Α.Τ. έπεσαν στο κενό, και αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απερίφραστη, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης της Εισαγγελέως της έδρας, απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων αστυνομικών από τις ψευδείς και αόριστες κατηγορίες. Η δε απόφαση αυτή είναι άκρως σημαντική, καθώς δημιουργεί νομολογία και δικαστικό προηγούμενο σε ό,τι αφορά στη σύννομη δράση των οργανωμένων και συντεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων, όταν επιχειρούν κατόπιν συγκεκριμένων εντολών. Η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μπούσουλα για όλες τις ανάλογες δίκες που κατά καιρούς ανοίγονται σε βάρος συναδέλφων.
     Η Ένωσή μας ευχαριστεί την ελληνική δικαιοσύνη που στάθηκε στο ύψος της και απέδωσε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», παρά το εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε η συντεταγμένη από την άλλη πλευρά πολιτική αγωγή, η οποία προσήλθε εξ αρχής στη δίκη με σκοπό τη σφοδρή αντιδικία και την με κάθε τρόπο καταδίκη των συναδέλφων μας.
    Ευχαριστούμε θερμά και τους Νομικούς μας Συμβούλους Σκαμπαρδώνη Βάιο και Λιβανίδη Βλάση οι οποίοι χειρίσθηκαν με νομική αρτιότητα την υπόθεση επί 7 ολόκληρα χρόνια και διεξήγαγαν την πολύμηνη, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα αυτή δίκη με τεράστια υπομονή και επιμονή.
     Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ως το τέλος, την ώρα που εκείνοι οι οποίοι είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τότε αλλά και πολλοί άλλοι «ανευθυνοϋπεύθυνοι» τους γύρισαν την πλάτη.
     Η δικαίωσή τους αποτελεί και για εμάς μια μεγάλη δικαίωση καθώς υπεστήκαμε κριτική από διάφορους  κύκλους οι οποίοι αγνοούν μάλλον την αποστολή του συνδικαλιστικού κινήματος.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε άδικα διωκόμενο συνάδελφο.

                                                          Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                      - Ο -
               Πρόεδρος                                                         Γεν. Γραμματέας       
                            
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                              ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2499469658373758886

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item