Αστυνομικοί στην υπηρεσία των τουριστών

Αστυνομικοί με γνώσεις ξένων γλωσσών και... κοσμοπολίτικο αέρα θα εξυπηρετούν τους τουρίστες που χρειάζονται αστυνομικής φύσης βοήθεια.
 http://www.bloko.gr/media/k2/items/cache/a9c7b5a31c48930b569c25cf5628cb49_XL.jpg
Η σχετική Συμφωνία Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και αποτελεί την υλοποίηση μιας υπόσχεσης που είχε δώσει ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα.
Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Τσακίρης. Οπως αναφέρεται στο κείμενο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών.
Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει να στελεχώσει το γραφείο με προσωπικό που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εθνους», ο ιδιότυπος «σταθμός» της τουριστικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο, που παραχωρούν στην ΕΛ.ΑΣ. οι ξενοδόχοι. Πρόκειται για αίθουσα περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στοά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι ο χώρος θα είναι ανακαινισμένος σε 15-20 μέρες.
Το γραφείο θα στελεχωθεί από 10 ξενόγλωσσους αστυνομικούς που υπηρετούν σήμερα σε τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, αλλά ο αριθμός τους θα ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες. Στις αρμοδιότητές τους θα είναι να παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες, καθώς και να καταγράφουν καταγγελίες για θέματα αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος. Τη λειτουργία του νέου γραφείου θα αναλάβουν να διαφημίσουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι της Αθήνας.

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας
ΕΘΝΟΣ-bloko
.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5238986161686395931

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item