Τι προβλέπει ο νέος κώδικας μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ
https://pasapolice.blogspot.com/2016/06/blog-post_21.html?m=0
Τι προβλέπει ο νέος κώδικας μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ
ως τόπος συμφερόντων εφεξής μπορεί να δηλωθεί:
(1) Ο τόπος γέννησης του ιδίου ή της συζύγου ή ο πλησιέστερος προς αυτόν τόπος της αυτής περιοχής μετάθεσης.
(2) Ο τόπος στον οποίον υπηρετεί ο ίδιος.
(3) Ο τόπος στον οποίον έχει ιδιόκτητη κατοικία ο ίδιος, ο/η σύζυγός του και οι γονείς του ιδίου.
β. Επιπλέον σε περίπτωση δήλωσης αλλαγής τόπου συμφερόντων μεταβάλλεται ο αριθμός των μορίων και αυτά υπολογίζονται σύμφωνα με το νέο τόπο συμφερόντων.
3. Η μετάθεση προς φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Α, θεωρείται ως υπηρεσία του τόπου συμφερόντων. Κατεξαίρεση οι μετακινούμενοι για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών κ.λ.π. δεν θεωρείται ότι υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων.
5 Οι νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες τοποθετούνται υποχρεωτικά για δύο χρόνια σε Α.Τ.και Α.Σ. Οι νεοεξερχόμενοι Υπαστυνόμοι τοποθετούνται υποχρεωτικά για δύο χρόνια σε Α.Τ. Οι νεοπροαγόμενοι Αρχιφύλακες μετατίθενται για ένα χρόνο σε Α.Τ. ή Α.Σ. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτούν την εμπειρία των μάχιμων υπηρεσιών.
Η μετακίνηση σε περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης μετατρέπεται από μετάθεση σε απόσπαση κατ΄έτος, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις, χωρίς να εξετάζεται αν μπορεί άλλο μέλος να οριστεί ως δικαστικός συμπαραστάτης, πράγμα το οποίο οδηγούσε σε παρεμπίπτοντα έλεγχο της δικαστικής απόφασης διορισμού αυτού.
Περιορίζονται οι αμοιβαίες μεταθέσεις. Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει αίτημα αμοιβαίας μετάθεσης με το πρώτο επιλαχόντα των πινάκων των τακτικών μεταθέσεων της αντίστοιχης περιοχής. Αν ο πρώτος επιλαχών δεν επιθυμεί με τον δεύτερο κ.ο.κ. Δε γίνεται δεκτή αίτηση μετάθεσης των νεοεξερχομένων από τις Σχολές και νεοπροαγομένων Αρχιφυλάκων πριν την παρέλευση τριετίας.
Σε περίπτωση συνυπηρέτησης με σύζυγο αστυνομικό δεν ισχύει ο κανόνας, ότι ο κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο, όταν πρόκειται για το βαθμό μέχρι του Ανθυπαστυνόμου. Για τη συνυπηρέτηση αστυνομικού με Ειδικό Φρουρό επιτρέπεται μετάθεση μέχρι και το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Αν πριν την παρέλευση πενταετίας από την μετάθεση δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι και εφόσον δεν έχει αποκτηθεί από το γάμο αυτό τέκνο, επιστρέφει στην αρχική του Υπηρεσία.
Για την επιμέλεια των τέκνων σε περίπτωση διάζευξης προβλέπεται, αντί της μετάθεσης, απόσπαση κατ΄έτος, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως διανυθείς στον τόπο συμφερόντων του και δεν προσμετρείται για τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης.
Όσοι από τους μετατασσομένους σε υπηρεσία γραφείου επανέρχονται στην ενεργό υπηρεσία, τοποθετούνται στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούσαν πριν την μετάταξή τους σε υπηρεσία γραφείου.
κείμενο του αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Μπλάνη
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments