Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

30.06.2016.1
Αθήνα, 30 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/129-α
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε χθες, 29 Ιουνίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με θέματα ημερήσιας διάταξης α) ενημέρωση από την Εκτελεστική Γραμματεία, β) Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό και γ) λοιπά θέματα μελών Δ.Σ.
Ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ενημέρωσε το ΔΣ για τις τελευταίες δράσεις της ΠΟΑΣΥ και ειδικότερα για την πορεία των Προεδρικών Διαταγμάτων που βρίσκονται προς υπογραφή και δημοσίευση και αφορούν τον Κώδικα Μεταθέσεων, τα οδοιπορικά και τις άδειες αστυνομικού προσωπικού. Όπως γνωρίζετε, έχουμε δώσει ένα μεγάλο αγώνα για να υιοθετηθούν από την Ηγεσία οι προτάσεις μας και, όπως μας διαβεβαιώνουν, αυτές έχουν υιοθετηθεί. Τα μεν π.δ. για τις μεταθέσεις και τις άδειες προσωπικού μένει να δημοσιευθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, το δε π.δ. για τα οδοιπορικά, τελεί ακόμα υπό «επεξεργασία» στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, καθόσον περιλαμβάνονται σε αυτό διατάξεις που αφορούν και τους στρατιωτικούς και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για την τελική διατύπωσή τους.
Για το υπόμνημα που υποβάλαμε στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, αναφορικά με το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα υιοθετήσει τις παρατηρήσεις μας  ενώπιον και όλων των άλλων Ομοσπονδιών, δεν ήταν έτοιμος να μας απαντήσει πρόσφατα και γι’ αυτό ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Από την πλευρά μας πάντως, έχουμε δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να προστατέψουμε τόσο τις ασφαλιστικές διατάξεις του αστυνομικού προσωπικού που ορίζει ο Κώδικας Στρατιωτικών Συντάξεων και η συναφή ασφαλιστική νομοθεσία όσο και το Ταμείο με τους ασφαλισμένους σε αυτό.
Η Ομοσπονδία επιζητεί επίσης συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη για τα οικονομικά θέματα, προκειμένου αφενός να μην αιφνιδιαστούμε και αφετέρου για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Προβληματισμός κατατέθηκε επίσης όσον αφορά στις αποφάσεις του ΣτΕ και τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης, σε σχέση και με τις νέες αποφάσεις και την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς την καθαρογραφή και τη δημοσιοποίησή τους.
Στη συνέχεια, για το μείζον ζήτημα της εφαρμογής των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου από 1/7/2016 και άλλα οικονομικής φύσεως θέματα (δηλώσεις εισοδήματος, επίδομα εξομάλυνσης, συμπληρωματικά εφάπαξ, έκδοση εγκυκλίων για υπολογισμό μερισμάτων και εφάπαξ κλπ), έγινε ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών κ. Βασίλειο Πανταζή, με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από την Ομοσπονδία.
Για τα εκκρεμή δάνεια που χορηγούνται για λόγους υγείας και εκτάκτων αναγκών από το ΤΕΑΠΑΣΑ ενημέρωσε, ειδικότερα, το ΔΣ ότι ήταν να εκταμιευθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά θα χορηγηθούν την επόμενη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησής του.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιδιωκόμενη αναγνώριση της σχολής Αστυφυλάκων ως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η δημιουργία της Ειδικής Ομάδας Εργασίας με επικεφαλής τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων Χρήστο Συνδρεβέλη ο οποίος ενημέρωσε από την πλευρά του για την πορεία των εργασιών της Ομάδας.
Τέλος, το ΔΣ ενημερώθηκε για την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, να συγκαλέσει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 (ώρες 16.00 έως 21.00) και Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 (ώρες 10.00 έως 14.00), το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας προκειμένου εντός του Ιουλίου και πριν από τον Αύγουστο, τεθούν εφ’ όλης της ύλης όλα τα μεγάλα εκκρεμή θέματα και ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση μας, ανάλογα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις των εκπροσώπων της.30.06.2016.2
Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Γλυφάδα (Ξενοδοχείο «CONGO PALACE» (Λ. Ποσειδώνος 81Α - Γλυφάδα), στην οποία έχουν κληθεί να λάβουν μέρος και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τα εκκρεμή μας ζητήματα (Κώδικας Μεταθέσεων, Αναδιάρθρωση, Δαπάνες Μετακίνησης, Επικουρική Σύνταξη, Εφάπαξ, Απόφαση ΣτΕ, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, κ.λπ.), η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Διανύουμε ήδη τον έκτο κατά σειράν χρόνο της εφαρμογής των Μνημονίων -παλαιών και νέων- που έχουν σημαδέψει τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την προσωπική ζωή όλων μας. Η συνέχιση της πολιτικής των περικοπών του προϋπολογισμού του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η φιλότιμη προσωπική οικονομική συμβολή για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας και η αναζήτηση χορηγιών για προμήθειες υλικοτεχνικής υποδομής, μπορεί να είναι καλοδεχούμενες από την ηγεσία, αλλά δεν αποτελούν λύση, απλώς συντηρούν το πρόβλημα εις βάρος της προοπτικής και της αποτελεσματικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη βούληση της πολιτείας για δρομολόγηση λύσεων σε μια σειρά θεσμικών θεμάτων που δεν έχουν οικονομικό κόστος.
Με την καθημερινή ενασχόλησή μας με τα προβλήματα που μας αναφέρονται από εσάς, επιδιώκουμε την άμεση παρέμβαση στην ηγεσία με στόχο την επίλυσή τους. Αυτό, δε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς να αποσπάται η δράση και η προσοχή μας από τα μεγάλα ανοικτά μας μέτωπα.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, ανάλογα και με τις απαντήσεις που θα λάβουμε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα δοθεί σε όλους μας η δυνατότητα να πούμε τι σημαίνει ΠΟΑΣΥ και αγώνας μέχρις εσχάτων.

Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η ζωή μας είναι στα χέρια μας!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 850043287120122969

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item