Ημερίδα με θέμα «Είναι επικίνδυνο το επάγγελμα του Αστυνομικού;;; Γιατί;;;»

DSC 0280
Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 701/11/9-ε
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ημερίδα με το επίκαιρο θέμα: «Είναι επικίνδυνο το επάγγελμα του Αστυνομικού;;; Γιατί;;;» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, όπου κατατέθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός βάσει και των εισηγήσεων που έγιναν επί του θέματος αυτού από τους διακεκριμένους ομιλητές -προσκεκλημένους μας.

Ειδικότερα, με τεκμηριωμένο λόγο και αδιάσειστα στοιχεία για τον χαρακτήρα του αστυνομικού επαγγέλματος και κυρίως για τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, αλλά και για τους θανάτους εκτός υπηρεσίας, που έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μίλησαν, ο Πρόεδρος της Ε.Γ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Διευθυντής των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Μπαδέκας, ενώ ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρις Μπουκουβάλας ανέπτυξε την πρότασή μας για την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας με ειδική νομοθετική διάταξη.
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος οι οποίοι συνέκλιναν στο ότι επιβάλλεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, λαμβάνοντας όμως υπόψη στην παρούσα φάση τη δημοσιονομική στενότητα της χώρας.
DSC 0212
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Τις εργασίες τίμησαν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μαντούβαλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου και Επικοινωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Χαράλαμπος Καούκης, μέλη του ΔΣ και πρόεδροι Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της ΠΟΑΣΥ.
Κλείνοντας τις εργασίες της Ημερίδας, ο πρόεδρος της Ε.Γ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τα πολιτικά κόμματα. Με γνώμονα δε τις συνταγματικές επιταγές για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά και κατηγορηματικά σημειώνουν ότι το αστυνομικό λειτούργημα είναι λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, άκρως επικίνδυνο, τα κάλεσε να προβούν στη θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.
DSC 0245
Η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σεβαστούν τον αστυνομικό θεσμό, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις, όταν μάλιστα σε κανένα μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι πρέπει να αγνοούνται, αλλά αντιθέτως σημειώνεται ότι επιβάλλεται η εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων. Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας επομένως να θεσμοθετήσει τώρα, την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του Αστυνομικού και όχι να παραπέμπει το δίκαιο και ώριμο από καιρό αίτημά μας σε μελλοντικό χρόνο.
Η Ομοσπονδία, με τη σημερινή της πρωτοβουλία έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ικανοποίηση ενός αιτήματος που επί είκοσι χρόνια απασχολεί συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων και δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει τον προβληματισμό που κατατέθηκε έτσι ώστε να παρουσιάσει προσεχώς ολοκληρωμένη πρόταση τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στα πολιτικά κόμματα.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8402814316458455392

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item