Υπηρεσίες Αθηνών ώρα μηδέν...

https://www.easya.gr/media/images/footer/._170.jpg

    Προς:











Κοιν.:


- Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
   κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο
   (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
- Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
  Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο
  (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
- Π.Ο.ΑΣ.Υ.
- Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
  Υποστράτηγο κ. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο
- Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής
  Υποστράτηγο κ. ΨΩΜΑ Γεώργιο
- Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής
   Ταξίαρχο κ. ΣΑΝΙΔΑ Παρασκευά
- Υπηρεσίες Αθηνών
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποίησε χθες 11-7-2018 συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
    Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι μαζί με το προεδρείο και τους αντιπροσώπους της Ένωσης παρέμειναν στην είσοδο του κτιρίου επί δύο ώρες προσπαθώντας να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στις διμοιρίες.
    Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά μας στον Διοικητή της Δ.Α.Ε.Α. παρουσία και των Διοικητών  της Υ.ΜΕ.Τ. και της Υ.Α.Τ.
    Σας παραθέτουμε το ψήφισμα.
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
  • Επαναπροσδιορισμός των καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών λόγω της ραγδαίας μείωσης του προσωπικού της Δ.Α.Ε.Α.(από το 2015 έχει μειωθεί η δύναμη της διεύθυνσης κατά 40%). Αυτό αφορά ακόμα και τις εσωτερικές υπηρεσίες.
  • Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της διεύθυνσης. Τροποποίηση της διάταξης του Π.Δ. των μεταθέσεων που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση νεοεξερχομένων αστυνομικών όλων των βαθμών να τοποθετηθούν στη Δ.Α.Ε.Α.
  • Ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Είναι απαράδεκτο στο 2018 οι αστυνομικοί της διεύθυνσης να μη λαμβάνουν την προβλεπόμενη εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση, να εργάζονται 50 και πλέον ώρες την εβδομάδα και να μην μπορούν να προγραμματίσουν την προσωπική τους ζωή.
  • Αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (τα υπηρεσιακά οχήματα, είναι ακατάλληλα, είδη πρώτης ανάγκης όπως ασύρματοι, ασπίδες, κράνη έχουν γίνει είδος πολυτελείας.
  • Απόσυρση των διμοιριών από τα σταθερά σημεία. Τόσο λόγω της επικινδυνότητας αυτών όσο και λόγω του Π.Δ. 141/91 και της υπουργικής απόφασης για την Δ.Α.Ε.Α. που απαγορεύουν τη σταθερή φύλαξη από διμοιρίες.
  • Επιτελείο Δ.Α.Ε.Α. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί θα πρέπει να προέρχονται στο μεγαλύτερό τους ποσοστό από τις διμοιρίες καθώς παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι οι οποίοι ουδέποτε έχουν υπηρετήσει στη διεύθυνση να τοποθετούνται στο επιτελείο λόγω των επιδομάτων καλύπτοντας θέσεις τις οποίες θα έπρεπε να καταλάβουν άλλοι συνάδελφοι με 10 και πλέον χρόνια στις διμοιρίες.
     Οι απαντήσεις που εισπράξαμε ήταν ομολογουμένως απογοητευτικές. Για τα περισσότερα από τα θέματα που θέσαμε δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια λύση. Πάντα φταίει κάποιος προηγούμενος ή κάποιος ανώτερος.
     Συγκεκριμένα για τη μη ενίσχυση της Υπηρεσίας, με νεοξερχόμενους αστυνομικούς, μας απάντησαν ότι η ευθύνη είναι του Αρχηγείου.
     Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος φταίει αλλά ότι θέλουμε εδώ και ώρα λύσεις, γιατί αλλιώς σε λίγους μήνες η Δ.Α.Ε.Α. θα είναι Υπηρεσία «φάντασμα»!!
    Συνάδελφοι δε σταματάμε εδώ, η διαμαρτυρία αυτή ήταν μόνο η αρχή. Θα κλιμακώσουμε τις δράσεις μας αφού το θέμα των εργασιακών συνθηκών αφορά όλες τις μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α.
    Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους μέχρι να καταλάβουν ότι σε μία Γ.Α.Δ.Α. με 4.500 κενές οργανικές θέσεις δεν μπορεί να βγει η δουλειά που ζητούν και κυρίως ότι σε λίγο με τις δυνάμεις που βγαίνουν για υπηρεσία θα κινδυνεύουμε.
     Η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, η Άμεση Δράση,η Τροχαία, η ΔΙ.ΑΣ., η Ο.Π.Κ.Ε., τα Τμήματα, το Αλλοδαπών, το Μεταγωγών είναι Υπηρεσίες που βρίσκονται σε αποδρομή σε ότι αφορά τις εργασιακές συνθήκες. Όσοι υπηρετούμε σε αυτές, αισθανόμαστε 5ης κατηγορίας αστυνομικοί.
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

                                                             Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας                                         
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1810458182842498540

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item