Ενημέρωση για την Κ.Υ.Α. των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για ην Κ.Υ.Α. των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς 

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 305/3/12α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για την επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας, αναφορικά με τη δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν κατατεθεί Ερωτήσεις – Επίκαιρες ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δίδονται, «έχει συνταχθεί σχέδιο κοινής απόφασης με θέμα «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86  του ν. 4530/2018, το οποίο ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη και έχει αποσταλεί για συνυπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών».
Να σημειωθεί ότι από την απάντηση που δίνει εξάλλου, ο οργανισμός Συγκοινωνίες Αθηνών, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, «ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει να παρέχει ελεύθερη μετακίνηση στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την εκτέλεση της υπηρεσίας του και η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει σε αντάλλαγμα, να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου των φορέων ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ. Ενδεικτικά αναφέρονται η φύλαξη σταθμών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ».
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή και της υπογραφής της σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λάβει τέλος μια εκκρεμότητα που πέραν του ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, δυσχεραίνει και την άσκηση του αστυνομικού έργου, καθώς όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως τα ανακύπτοντα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με άλλο τρόπο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 9058928103149011071

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item