Ο Δημήτρης Καραγιαννόπουλος για το νομοσχέδιο περι συναθρίσεων.
https://pasapolice.blogspot.com/2020/07/blog-post.html?m=0
Παρακολουθούμε όλοι, πολίτες, συνδικαλιστές και πολιτικά κόμματα, το θεσμικό και συνταγματικό πραξικόπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στην βουλή για τις συγκεντρώσεις- συναθροίσεις.
Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που επιχειρεί ωμά και απροκάλυπτα, να φιμώσει τους πολίτες, να τους στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθε , που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε, ενώ εισάγει στον δημόσιο βίο της χώρας , την ναζιστικής έμπνευσης, αρχή της συλλογικής ευθύνης. Και όλα αυτά με το προσωπείο δήθεν της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, που «θίγονται», από τις κινητοποιήσεις. Ενώ στην πραγματικότητα, πίσω από την τάχα προάσπιση των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων, κρύβεται μια καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση πολιτικής επικοινωνίας της κυβέρνησης, με στόχο την εμπέδωση από την κοινωνία, της υποτιθέμενης πυγμής και αποφασιστικότητας της.
Σε πρακτικό επίπεδο ο Νόμος, θα προξενήσει σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους μιας και οι δημόσιες συναθροίσεις και διαδηλώσεις δεν μπορεί να πραγματοποιούνται με την άδεια της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της οποίας κυρίως εκδηλώνονται και μάλιστα σε μια περίοδο ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους .
Ερχόμενοι τώρα στην ουσία του νομοσχεδίου, ας αναλογιστούμε ότι και μόνο το γεγονός, ότι όποιος πολίτης συμμετέχει σε μια δημόσια συνάθροιση που μπορεί εν αγνοία του να έχει απαγορευτεί η ο διοργανωτής να μην έχει ζητήσει άδεια , θα μπορεί να είναι δυνάμει ύποπτος κινδυνεύοντας να συλληφθεί , καταδεικνύει ωμά και απερίφραστα, ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης, είναι να αδρανοποιήσει τα δημοκρατικά ανακλαστικά των πολιτών και να τους καταστήσει έτσι, πειθήνια, άβουλα όντα του καναπέ ! Και εν τέλει να απαγορέψει και να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στο «συνέρχεσθε», το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, προκειμένου να καταπνίξει κάθε εργατική διαμαρτυρία και αντίδραση.
Συμπέρασμα, το Νομοσχέδιο, δεν αποσκοπεί να προασπίσει τάχα τη δημόσια τάξη και τις ανεμπόδιστες μεταφορές και επικοινωνίες, όπως ψευδεπίγραφα ισχυρίζεται. Αλλά να τρομοκρατήσει τις μικρές κοινωνικές ομάδες, που κάτω από τον φόβο και τον τρόμο του Νόμου, δεν θα επιχειρούν να δημοσιοποιήσουν στην κοινωνία, την κάθε εκμετάλλευση που θα αντιμετωπίζουν. Και για αυτό πέρα από βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό, είναι ένα φοβικό νομοσχέδιο !
Τέλος πιστεύω ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα έχει την ωριμότητα και το στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο, να υποπτευθεί τι ευθύνες συνεπάγονται για την Αστυνομία, από το νομικό τερατούργημα της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο, ότι θα μας φέρει σε ευθεία ρήξη με την κοινωνία. Από την συμπεριφορά μας, σε αυτό το νομικό έκτρωμα της κυβέρνησης, θα μας κρίνουν οι πολίτες, αλλά και οι επερχόμενες γενιές αστυνομικών.
Ας παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, και όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες για την απόσυρση αυτού του νομικού εκτρώματος.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments