Σ.Ε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Χιλιάδες αστυνομικοί έδωσαν μια εικόνα ηθικής και αξιακής ενότητας

 


Το χτύπημα εις βάρος του συναδέλφου της ΥΑΤ  Λυγερίδη Γιώργο από ναυτική φωτοβολίδα, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα τυφλής  οπαδικής βίας, που είναι πέρα κι έξω από το πνεύμα του αθλητισμού και το οποίο δοκιμάζει τη ζωή του  συναδέλφου μας, συσπείρωσε την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά μοναδικό τρόπο, σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.                                Χιλιάδες αστυνομικοί μέσα από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, με την υποστήριξη της ΠΟΑΣΥ, διαδήλωσαν πανελλαδικά για το τραγικό περιστατικό, δίδοντας μια σημαντική εικόνα ηθικής και αξιακής ενότητας κι αλληλεγγύης για το Σώμα.
    Οφείλουμε συνάδελφοι, αυτή τη σημαντική εικόνα για την πορεία των αγώνων μας, να την κάνουμε κτήμα για κάθε περίπτωση, όχι μόνο σε τραγικά γεγονότα, αλλά και σε βάθος και διάρκεια χρόνου. Πάντα ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Όταν υπάρχει θέληση, συναδελφικότητα και ανοιχτό μυαλό τα εμπόδια είναι πιο εύκολο να ξεπεραστούν. Το απέδειξαν οι πρόσφατες πανελλαδικές μας συγκεντρώσεις.

  Στεκόμαστε δίπλα στον Γιώργο, που χτυπήθηκε πάνω στο καθήκον, ως αποτέλεσμα τυφλής βίας χουλιγκανισμού. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.
 Καλούμε τη φυσική και πολιτική ηγεσία να πάρουν σοβαρά μέτρα, για την προστασία την ανθρώπινης ζωής, φιλάθλων και εργαζομένων, στις αθλητικές διοργανώσεις και όχι ημίμετρα που έχουν ανακοινωθεί δεκάδες φορές..

Ζητάμε αστυνομία για όλους τους πολίτες. Όχι αστυνομία στην υπηρεσία των λίγων, των ανώνυμων εταιρειών, αυτών που κατέχουν ομάδες και μέσα ενημέρωσης.                                                                Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις μας, για την προστασία και θωράκιση του Έλληνα αστυνομικού, από τέτοιες ασύμμετρες απειλές, που υπονομεύουν τη ζωή του και τη σημαντική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.  

 Όλοι οι συνάδελφοι οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό παρόν στην  πανελλαδική κινητοποίηση της 18 Δεκέμβρη  ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00, στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή).,, συμμετέχοντας στο κάλεσμα των ομοσπονδιών μας.!

 

Βαγενά Σοφία ,

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Βάρσος Χαράλαμπος

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Βεναρδής Ιωάννης

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Καραγιαννόπουλος Δημήτριος

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Κόκκαλλης Ιωάννης Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

ΚΎΛΗ Μαρία  

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Κλιάφας Νικόλαος

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Μπελίτσα Αλιδή

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Πατσιαούρας Κωνσταντίνος

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

Σώκλας Χρήστος 

Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου