Σ.Ε

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Σοφία Βαγενά : Πόσο επικίνδυνο είναι το επάγγελμα του/της Έλληνα/Ελληνίδας Αστυνομικού

 

Από το facebook του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Συνέντευξη της Σοφίας Βαγενά για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του/της Έλληνα/Ελληνίδας Αστυνομικού

 Στηρίζουμε την ουσιαστική, εργώδη και εμπνευσμένη παρουσία της συναδέλφου Σοφίας Βαγενά, που έχει δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για το συνδικαλιστικό αστυνομικό κίνημα.

•    Ανέδειξε και αναδεινύει διαρκώς καίρια για την κοινωνία θέματα που είναι στη σφαίρα των επιχειρησιακών καθηκόντων της αστυνομίας, με χαρακτηριστικότερο όλων την ενδοοικογενειακή  βία.

•    Αναβάθμισε θεσμικά τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας ως ενός θεσμού τάξης, που συμβάλει ενεργά στην πάταξη των σύγχρονων μορφών βίας και έκνομων συμπεριφορών, πέρα από τις παραδοσιακές εκφράσεις τους, όπως σχολική βία, η ενδοοικογενειακή βία, το εργασιακό Bulling και άλλες παραβατικές συμπεριφορές που ενδημούν  στις μέρες μας στην ελληνική κοινωνία.

•    Ανέδειξε μέσα από τις συνδικαλιστικές της δράσεις στην αστυνομία, τον μείζονα ρόλο της γυναίκας αστυνομικού, που είναι πρωτοπόρος επαγγελματικά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και δεν παρακολουθεί ουραγός τις εξελίξεις.

•    Σφυρηλάτησε με το ήθος της την ενότητα, του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος, προβάλλοντας  την αναγκαιότητα ενωμένοι όλοι οι αστυνομικοί πέρα από κομματικές διαφοροποιήσεις και διχοστασίες, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και όχι να αποδυναμώνουμε το κίνημά μας, μέσα από την υπηρέτηση προσωπικών στόχων και στρατηγικών.

•    Τέλος αναβάθμισε επικοινωνιακά την εικόνα του σύγχρονου αστυνομικού στα ΜΜΕ, που παρακολουθεί στενά, αδιαλείπτως τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα όπως εξελίσσονται, μεριμνά και πασχίζει για την αντιμετώπισή τους και δεν μένει προσκολλημένος παθητικά στα παραδοσιακά καθήκοντα του  αστυνομικού. Βγάζοντας προς τα έξω έναν αστυνομικό, ενημερωμένο, ευαισθητοποιημένο και πάνω από όλα ενεργό Έλληνα πολίτη.


Δείτε την συνέντευξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου