Μόνιμη Διαθεσιμότητα Κατώτερου Αστυνομικού Προσωπικού Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων

 


Η διαδικασία αφορά, τη θέση στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατέστη ανίκανο για την ενεργό υπηρεσία καθώς και για την υπηρεσία γραφείου και συνεπώς αποστρατευτέο, συνεπεία τραυμάτων ή παθήσεων από τραύματα, ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα ταύτης καθώς και την προαγωγική ανέλιξη των τιθέμενων στην κατάσταση αυτή και απευθύνεται στο κατώτερο αστυνομικό προσωπικό, τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Συνοριακούς Φύλακες, της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Προϋποθέσεις

  • Έκδοση τελικής απόφασης του αρμόδιου διοικητικού οργάνου, επί πορίσματος διενεργηθείσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), από την οποία προκύπτει ότι, το τραύμα ή η πάθηση από τραύμα, του κατώτερου αστυνομικού προσωπικού, Ειδικού Φρουρού και Συνοριακού Φύλακα, οφείλονται ή είναι απότοκα προδήλως και αναμφισβητήτως ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα ταύτης.
  •   Έκδοση γνωμάτευσης από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία το κατώτερο αστυνομικό προσωπικό, Ειδικός Φρουρός και Συνοριακός Φύλακας κρίθηκε οριστικά αναμφισβήτητα ανίκανος για εκτέλεση αστυνομικής υπηρεσίας (ενεργό υπηρεσία καθώς και υπηρεσία γραφείου και συνεπώς αποστρατευτέος)

 

 

 1. Για να μεταταγεί το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, πρέπει να κριθεί από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, αναμφισβήτητα ανίκανο για εκτέλεση αστυνομικής υπηρεσίας (ενεργό υπηρεσία καθώς και υπηρεσία γραφείου ) και το τραύμα ή η πάθησή του από τραύμα να οφείλονται ή να είναι απότοκα προδήλως και αναμφισβητήτως ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα ταύτης, ύστερα από διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Οι μεταταχθέντες στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, υποχρεούνται σε επανεξέταση εφ΄ άπαξ μόνο από την Αναθεωρητική Υγειονομική Επιτροπή, στην οποία παραπέμπονται εντός τριμήνου, μετά την παρέλευση τριετίας από την χρονολογία δημοσίευσης της διοικητικής πράξης, με την οποία τέθηκαν στην κατάσταση αυτή. Αυτοί που κρίνονται κατά την νέα εξέταση, ανίκανοι για εκτέλεση αστυνομικής υπηρεσίας παραμένουν οριστικά στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, οι δε κρινόμενοι ως υγιείς, καθώς και οι αρνούμενοι να υποβληθούν στην υποχρεωτική επανεξέταση, επανέρχονται στην κατάσταση της ενέργειας με την αρχαιότητα που κατείχαν.

 2. Για όσους από τους μεταταχθέντες στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, η Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή γνωματεύει ότι η πάθησή τους λόγω της φύσεώς της, είναι οριστική και ανεπίδεκτη θεραπείας, δεν απαιτείται επανεξέταση για τελική κρίση της σωματικής τους ικανότητας.

3. Οι προαγωγές του κατώτερου αστυνομικού προσωπικού μόνιμης διαθεσιμότητας, ενεργούνται μετά την τελική κρίση της σωματικής του ικανότητας και τις δικαιούνται μόνον όσοι από το προσωπικό αυτό παραμένουν οριστικά στην κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας, οι οποίοι προάγονται αναδρομικά, αν συντρέχει περίπτωση. 

4. Ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης αρχίζει από την υποβολή της αίτησης του προσωπικού που επιθυμεί να υπαχθεί στην κατάσταση της Μόνιμης Διαθεσιμότητας και την συγκέντρωση του συνόλου των απαιτούμενων στοιχείων από λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, για την ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας.

 Η αίτηση υπαγωγής στην κατάσταση της Μόνιμης Διαθεσιμότητας, υποβάλλεται από το προσωπικό, στην Υπηρεσία που υπηρετεί και αποστέλλεται ιεραρχικά στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 5760745064374210902

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item