Ενα βήμα εμπρός μισό πίσω!


Ψηφίστηκε την 23/2/17 στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ  του υπουργείου Εσωτερικών  «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις»,  με το οποίο κατατάσσονται ως ειδικοί φρουροί ή ως μόνιμο πολιτικό προσωπικό πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν καταταχθεί στην ΕΛΑΣ (άρθρο 26, το τελικό κείμενο  δεν αλλάζει σε σχέση με το αρχικό σχέδιο νόμου).

Επίσης ψηφίστηκε και η κατάργηση της προνομιακής μεταχείρισης που επιφύλασσαν οι ισχύουσες διατάξεις για τους υπηρετούντες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας,  οι οποίοι μετά τη λήξη της θητείας τους, μπορούσαν να μετατίθενται όπου εκείνοι επιθυμούσαν.
Εδώ όμως δυστυχώς την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση πρόσθεσε μια διάταξη η οποία  εξαιρεί  τους
αστυνομικούς που υπηρετούν στις Εσωτερικές Υποθέσεις κατά την έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης.
Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο για μια ακόμη φορά ότι το πελατειακό σύστημα ήταν και παραμένει ισχυρό, και για κάθε ένα βήμα εμπρός θα κάνουμε μισό πίσω.  Αν και αρχικά το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση δεν περιλάμβανε καμία μεταβατική διάταξη,
πιθανόν έπειτα από ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν σε κυβέρνηση και βουλευτές αυτή προστέθηκε την τελευταία στιγμή δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα στην  συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.  
Το συγκεκριμένο άρθρο ψήφισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ο εκπρόσωπος από το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝ.ΕΛ. και την  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ενώ το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δήλωσαν παρών. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ψήφισε ΟΧΙ
Γι αυτό τον λόγο καλό θα ήταν το σωματείο μας να πραγματοποιήσει συνάντηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε  να υπάρξει μια εξήγηση για ποιο λόγο η Ν.Δ.  δεν ψήφισε  το συγκεκριμένο άρθρο και να ερωτηθούν οι εκπρόσωποί της αν όταν έρθει στην θέση της κυβέρνησης σκοπεύει να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.

ΦΩΤΗΣ Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α. 

Δείτε το άρθρο 14 του νομοσχεδίου που αναφέρεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων  όπως και την διάταξη που εξαιρεί τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτήν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου.







Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 1298418687461079105

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item