Οι αστυνομικοί πάντα δουλεύουν με ήθος και θυσιαστική προσφορά στην κοινωνία. Εσείς ως πολιτεία είστε κοντά τους ;


Αλγεινή εντύπωση προξένησε σε όλους τους αστυνομικούς, η ανεδαφική και πέραν κάθε σχέσης με την αντικειμενική πραγματικότητα, δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ-ου Τόσκα, «στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα με τον Γιώργο ΑΥΤΙΑ» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ότι "Πλέον δουλεύει και ο απλός αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος, που δεν δούλευε μέχρι τώρα", υπαινισσόμενος προφανώς, με τις δικές του παρεμβάσεις επήλθε εύρυθμη λειτουργία στο σώμα.
 Όμως ο κ-ος Υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, αγνοεί βασικά πράγματα σε σχέση με τις πελώριες δυσκολίες που αντιμετωπίζει – οι οποίες κορυφώθηκαν στα στυγνά για την κοινωνία μνημονιακά χρόνια και ειδικά επί των ημερών του – ο ‘Έλληνας αστυνομικός.

Αγνοεί έτσι ότι εδώ και καιρό οι Έλληνες Αστυνομικοί :
Δουλεύουν χωρίς ανάσα διπλοβάρδιες στα αστυνομικά τμήματα , στα τμήματα ασφαλείας και όλες τις μάχιμες υπηρεσίες
Οτι όλα τα Προεδρικά διατάγματα που αφορούν τα δικαιώματα των αστυνομικών καταστρατηγούνται καθημερινά.
Ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι εγκαταλελειμμένα από απόψεως υλικοτεχνικών υποδομών
Ότι υπολειτουργούν σε σχέση με την πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, κατά 50% λιγότερο του προβλεπομένου. Ενδεικτική είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου από 120 που ήταν η αρχική του δύναμη, σήμερα λειτουργεί με 50 άτομα !!!
Ότι κατασπαταλώνται διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις, για την φύλαξη υψηλών προσώπων και ποικίλες  εκδηλώσεις ενώ οι πολίτες είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στο στόχαστρο των κακοποιών.
Ότι τα περιπολικά είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς το προβλεπόμενο service και ανταλλακτικά εδώ και χρόνια  και όσα λειτουργούν απασχολούνται μόνιμα για την φύλαξη των στόχων, ενώ δεν μπορούν να διαθέσουν  για την ασφάλεια των πολιτών ούτε ένα περιπολικό.!!!
Και πως τέλος, με την μάστιγα των μνημονίων, το εισόδημα των αστυνομικών ακρωτηριάστηκε στην κυριολεξία, υφιστάμενο δραματικές μειώσεις, που κατάντησαν τους αστυνομικούς, σε δημόσιους λειτουργούς πείνας.
Πάραυτα οι αστυνομικοί, τιμώντας το σώμα και την ελληνική σημαία, με αυταπάρνηση στάθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και προσφέρουν ακόμα και την ζωή τους, για έναν μισθό πείνας των 800 ευρώ, για να εξασφαλίσουν στην ελληνική κοινωνία, τις αστικές ελευθερίες και το πολύτιμο αγαθό της κοινωνικής ασφάλειας και γαλήνης.
Αλλά είναι άλλο πράγμα προφανώς κ-ε υπουργέ το υψηλό συναίσθημα ευθύνης και η αυταπάρνηση του Έλληνα Αστυνομικού, στοιχεία με τα οποία στέκεται στην έπαλξη του καθήκοντος και άλλο πράγμα να λέτε «Τώρα δουλεύουν οι αστυνομικοί» !!! Οι αστυνομικοί πάντα δουλεύουν με ήθος και θυσιαστική προσφορά στην κοινωνία.

Εσείς ως πολιτεία είστε κοντά τους ;


Δημήτρης Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3786240091867116711

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item