Συνάντηση ΕΑΣΥΑ με τον Δ/τη Ασφαλείας Αττικής

http://www.katechaki.gr/wp-content/uploads/2018/03/easya-750x394.jpg
Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισκέφθηκε τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο κ. ΨΩΜΑ Γεώργιο, προκειμένου να του εκθέσει δια ζώσης, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα, φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους – μέλη μας που υπηρετούν στην Ασφάλεια, με κυριότερα εξ’ αυτών τα κάτωθι:
  • Διαταγές στις Υπηρεσίες για μέτρα Ασφαλείας αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός και να ανακαλούνται οι Η.Α. συναδέλφων.
  • Τήρηση του Π.Δ. 173/2013 για έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.
  • Αφαίμαξη του προσωπικού από πάγιες φυλάξεις στόχων, ενισχύσεις Υ.Κ.Α. και Διεύθυνσης Επισήμων, με αποτέλεσμα να οφείλονται δεκάδες Η.Α. στους συναδέλφους.
  • Αστυνομικοί της Ασφάλειας διατάσσονται συχνά να ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. εκτελώντας ένστολη υπηρεσία, γεγονός που δεν συνάδει με τη φύση και την ειδική αποστολή των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας.
  • Επιβάρυνση των κρατητηρίων 7ου ορόφου Α.Μ.Α. με κρατουμένους με φυλακιστήριο των Τ.Α. όλης της Αττικής, με αποτέλεσμα τις συνεχείς μετακινήσεις συνοδειών από τα Τ.Α. με κρατούμενους από και προς την ΓΑΔΑ και το συνωστισμό κρατουμένων για πολλές μέρες, ξεπερνώντας την προβλεπόμενη χωρητικότητα. Επίσης, προκαλούνται φθορές και οι δαπάνες για την αποκατάστασή τους δεν εγκρίνονται από πλευράς του Αρχηγείου.
  • Ανάγκη για ενίσχυση με έτερο ανακριτικό όχημα για τα μεγάλα γεωγραφικά όρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών κατά τις νυχτερινές ώρες. Η πλειοψηφία των Τ.Α. δεν δύνανται να διαθέτουν νυχτερινό Αξιωματικό Υπηρεσίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και οχημάτων.
  • Τεράστια έλλειψη αναλωσίμων υλικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Η επιδιόρθωση βλαβών σε οχήματα, εξοπλισμό και ηλεκτρολογικό υλικό στα γραφεία, γίνεται πολλές φορές με χρήματα του προσωπικού.
  • Ενώ υπάρχει έλλειψη οχημάτων, ακόμα και για μεταγωγές κρατουμένων, Ανώτεροι Αξιωματικοί χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα σαν Ι.Χ., ενώ δεν δικαιούνται όχημα και οδηγό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς.
ΟΠΚΕ: Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι και είχαμε αναδείξει στην ανακοίνωσή μας μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων:
– Εξοπλισμός αυτοπροστασίας του προσωπικού. Επιβάλλεται η χορήγηση αντιβαλλιστικών κρανών και ασπίδων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή της Υπηρεσίας
-Διάθεση των ομάδων σε φρούρηση στόχων ακίνητοι.
– Υποκατάσταση του έργου των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. χωρίς να έχουν την ανάλογη εκπαίδευση και εξοπλισμό.
– Μη πρόβλεψη για επίδομα, όπως και στις υπόλοιπες επιχειρησιακές ομάδες του Σώματος.
Επιπρόσθετα, ενημερώσαμε τον κ. Διοικητή για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των στολών των συναδέλφων που καταστράφηκαν από μπογιές πρόσφατα, κατά την επέμβαση της ομάδας ΟΠΚΕ Αγ. Αναργύρων σε κατάληψη κτιρίου.
Άμεση ανάγκη εξεύρεσης χώρων για την φύλαξη των πειστηρίων.
Ο κ. Διοικητής δήλωσε ενήμερος για τα ζητήματα που εκθέσαμε στο σχετικό υπόμνημα και στα θέματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιλυθούν. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό των Δυνάμεων που διατίθενται στα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μειωθεί η Δύναμη εκεί όπου το ένα μέτρο επικαλύπτει το άλλο και να επιστρέψουν οι αστυνομικοί στις Υπηρεσίες τους για να απασχοληθούν με το αντικείμενό τους.
Η Ένωση Αθηνών παρακολουθεί την εξέλιξη των προαναφερόμενων ζητημάτων καθώς και των καθημερινών προβλημάτων των υπηρετούντων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και όπως πάντα παρεμβαίνει άμεσα στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυσή τους.
Για την επίλυση των προβλημάτων που υπερβαίνουν το επίπεδο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η Ε.ΑΣ.Υ.Α. έχει ήδη αποτανθεί στη Γ.Α.Δ.Α., προκαλώντας τις δύο πρόσφατες Διαταγές για τη Χορήγηση των Ημερησίων Αναπαύσεων και την έγκαιρη έκδοση Διαταγών για μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας και στη συνέχεια θα ζητήσει και από το Αρχηγείο άμεσες λύσεις, συνεπικουρούμενη από την Ομοσπονδία μας.

                                                                  Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                              - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7794070543453491774

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item