Η Π.Ο.Α.Σ.Υ για την δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών και αδείας.

Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών και αδείας 

Με αφορμή το θόρυβο, αλλά και την ιδιαίτερη διάσταση που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των επιδομάτων εορτών και αδείας, η Ομοσπονδία μας επικαιροποιεί την ενημέρωσή σας, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί:
 
  1. Όπως είναι γνωστό, μεταξύ των πρώτων μέτρων που λήφθηκαν με το Μνημόνιο Ι (Ν.3845/2010) ήταν η μείωση των επιδομάτων εορτών στα ποσά των 500 € για δώρο Χριστουγέννων, 250 € για δώρο Πάσχα και 250 € για επίδομα άδειας, για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο (δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους). Τα επιδόματα αυτά είχαν διατηρηθεί σε αυτό το εφάπαξ ποσό (500 + 250 + 250) και με το μισθολόγιο του Ν.4024/2011. Στη συνέχεια όμως, με το Ν.4093/2012 υποπαρ. Γ.1, εφαρμοστικό του Μνημονίου ΙΙ, καταργήθηκαν ολοσχερώς τα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο υπαλλήλους, δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την αντισυνταγματικότητα ή μη της ολοσχερούς κατάργησης των δώρων και επιδομάτων αδείας.
  1. Προκειμένου να διερευνηθεί η τάση των αρμόδιων Δικαστηρίων για τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην προκληθεί άκαιρα αναστάτωση και υπερβολικές προσδοκίες σε χιλιάδες Αστυνομικούς, κατατέθηκαν ήδη από το Μάρτιο του 2017 αγωγές από την Ομοσπονδία μας σε διάφορα επαρχιακά Διοικητικά Πρωτοδικεία της Χώρας (Αρκαδίας, Βόρεια Δωδεκάνησα, Νότια Δωδεκάνησα, Πειραιά). Όσες αποφάσεις επ’ αυτών έχουν δημοσιευθεί περιλαμβάνουν θετικό καταρχήν σκεπτικό, πλην όμως αναστέλλουν την πρόοδο της δίκης και την έκδοση οριστικής απόφασης, εωσότου δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί παρεμφερούς υποθέσεως που εισήχθη στην Επταμελή Σύνθεση του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ με προδικαστικό ερώτημα και συζητήθηκε στη δικάσιμο της 04-06-2018, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει εκδοθεί απόφαση.
  1. Η Ομοσπονδία μας, με το νομικό της σύμβουλο, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, έχει ήδη ενεργήσει προς το συμφέρον των μελών της με τον πλέον ενδεδειγμένο και επιστημονικά δόκιμο τρόπο, προκειμένου και αυτή η διεκδίκηση να φέρει τα ίδια θετικά αποτελέσματα με τις μισθολογικές διεκδικήσεις, που επανειλημμένως κερδήθηκαν στο ΣτΕ, καταργώντας μνημονιακές διατάξεις, αποκαθιστώντας εν μέρει τις απολαβές μας και καταβάλλοντας το 50% της διαφοράς των αποδοχών μας.
  1. Καλεί τα Σωματεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα, συσπείρωση, και προσοχή, ώστε να στηρίξουν τις δικαστικές και συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ομοσπονδία μας και τα όργανά της το αμέσως προσεχές διάστημα, με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ των συναδέλφων – μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 1319897832795593427

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item