ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας... του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Η Ελληνική κοινωνία βαδίζει γοργά και σταθερά πλέον προς την πολιτική και κοινωνική της ευθανασία. Το δυσώνυμο μνημόνιο το οποίο εφαρμόζεται  χωρίς καμιά αντίσταση από τους εγχώριους πολιτικούς εκφραστές του, ισοπέδωσε στα τρία μέχρι σήμερα οδυνηρά χρόνια εφαρμογής του, τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό. Οι
μισθοί, οι συντάξεις και οι προνοιακές δομές των Ελλήνων κατακρεουργήθηκαν, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο συνεχίζοντας την θανατηφόρο πορεία τους με γεωμετρική πρόοδο και ο δράκος της ανεργίας θερίζει τα Ελληνόπουλα, που ενώ ο Ελληνικός λαός τα σπούδασε με το αίμα του για εργαστούν στον τόπο και να προσφέρουν στην Ελλάδα, παίρνουν τον πικρό δρόμο της μετανάστευσης-εξορίας για να βρουν ένα ξεροκόμματο ψωμί. Και το κοινωνικό κράτος τέλος υποχωρεί άτακτα, αφήνοντας πίσω του ανθρώπινα ερείπια και κοινωνικά ράκη στα παγκάκια της Αθήνας, για να μας θυμίζουν την κατάντια και το όνειδος των Ελλήνων πολιτικών, που εγκατέλειψαν τον τόπο στην μοίρα του.
Οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας και η τιμημένη με αίμα και αγώνες στο διάβα της Ελληνική Αστυνομία, πληρώνει και αυτή βαρύ φόρο αίματος στον μινώταυρο του μνημονίου. Αρχικά ξεκίνησε η περιστολή των μισθών, επακολούθησε και νέα περικοπή και μείωση των συντάξεων των συναδέλφων μας, για να φτάσουμε συνάδελφοι στους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας, που κατάντησαν τους Έλληνες αστυνομικούς -αυτούς που εκθέτουν τα στήθη τους στις δολοφονικές σφαίρες των καλάσνικωφ για εφτά-οκτώ κατοστάρικα – να δουλεύουν και γκαρσόνια τα βράδια για να ταΐσουν τα παιδιά τους.
Και μόλις  πριν λίγες μέρες ήλθε και το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Αστυνομία, που σε επίπεδο τόσο ηθικού συμβολισμού όσο και ουσίας, αποδεικνύει την πλήρη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας από την Ελληνική πολιτεία. Μιλάμε συνάδελφοι για την πώληση του κτιρίου της ΓΑΔΑ, αλλά και των άλλων κτιρίων αστυνομικών διευθύνσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, για την διάσωση τάχατες της πατρίδος, πληρώνοντας μέσω αυτών των επονείδιστων πωλήσεων, τα ληστρικά δάνεια που με συμπόνια μας χορηγούν οι δανειστές μας !!! Η αναγκαστική και μόνον πώληση της δημόσιας περιουσίας αγαπητοί συνάδελφοι, αποδεικνύει περίτρανα ποιός είναι ο στόχος των δανείων που συνήψαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις με την δυσώνυμη τρόικα και τους δανειστές. Απλά, τόσο απλά, να εξαγοράσουν σε ένα βράδυ την Ελλάδα. Γιατί μια χώρα δεν χρεοκοπεί αληθινά, όταν δεν έχει λεφτά. Αφού έχει σήμερα λίγα, αλλά δουλεύοντας αύριο θα έχει περισσότερα. Χρεοκοπεί αληθινά, όταν της ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ. Και μόνον το ύψος της πώλησης, αλλά και οι συνοδευτικοί όροι της αναγκαστικής ενοικίασης των πωλούμενων κτιρίων αμέσως από το Ελληνικό δημόσιο, σε ετήσιο μίσθωμα που σε είκοσι 20 χρόνια θα ισοδυναμεί με το τριπλάσιο ποσό της αγοράς !!! συνιστά προκλητικό σκάνδαλο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που βγάζει μάτια. Αλλά εμείς συνάδελφοι πέραν της διάστασης του οικονομικού σκανδάλου, θα μείνουμε στον ηθικό και πολιτικό συμβολισμό της πώλησης της ΓΑΔΑ και των άλλων αντίστοιχων κτιρίων. Πουλώντας αγαπητοί συνάδελφοι την «καρδιά» της στέγης της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι σαν να ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ οτι ΔΕΝ σε ενδιαφέρει η λειτουργική αυτονομία του εντεταλμένου θεσμικά από την πολιτεία φορέα, για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης. Είναι σαν να λες στην παγκόσμια κοινότητα ότι δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική ανεξαρτησία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, διαπραγματευόμενος την λειτουργία της και την επιχειρησιακή της αυτοδυναμία, λες και είναι κανένα μπακαλικάκι που το μεταφέρεις και το πας δώθε κείθε, ανάλογα με τις επιταγές των καιρών. Όχι κύριοι συνάδελφοι, η Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι κανένα συμβολαιογραφείο ή μαγαζάκι, για να του συμπεριφέρεται η πολιτεία κατά τον αντίστοιχο τρόπο. Είναι ο συνταγματικά εντεταλμένος θεματοφύλακας της δημόσιας τάξης. Λίγο ντροπή και τσίπα από την πολιτική μας ηγεσία, που έκανε αυτές τις πωλήσεις, αλλά και από την φυσική μας ηγεσία που τις ανέχεται. Αλλά επ΄αυτού  με αγωνιστικό πνεύμα και δημοκρατικό ήθος  θα καταγγέλλουμε όσα ευτελή και ηθικά ανάξια απεργάζονται οι μνημονιακοί μας κύκλοι, για την Ελληνική Αστυνομία.
Περνάμε τώρα σ΄ αυτή καθαυτή την πώληση που είναι ένα σκάνδαλο που βγάζει στην κυριολεξία μάτια. Η Γ.Α.Δ.Α., Γ.Α.Δ.Θ., η Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών καθώς και το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής υπαγόμενα στο πακέτο των κτιρίων του Ελληνικού Δημοσίου, ξεπουλήθηκαν το δίχως άλλο και ταυτόχρονα ενοικιάστηκαν με αποικιοκρατικούς όρους, με την μέθοδο του sale-and-lease-back. Το τίμημα της πώλησης και των 28 ακινήτων ανέρχεται στα 261,31 εκ. ευρώ  τα οποία και θα μπουν απευθείας στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών της χώρας έναντι ενός μη βιώσιμου χρέους. Το Ελληνικό Δημόσιο τα ενοικιάζει, όπως δεσμεύεται από τη σύμβαση την επόμενη μέρα, με εγγυημένο μίσθωμα 30 εκ. ευρώ το χρόνο για 20 χρόνια. Δηλαδή ξεπουλήσαμε συνάδελφοι την ψυχή  της Ελληνικής Αστυνομίας για 260 εκατομ. ευρώ και σε 20 χρόνια με την αναγκαστική ενοικίασή τους οι αγοραστές –τα ξένα τοκογλυφικά funds, με μίσθωμα 30 εκατομ. ευρώ το χρόνο θα εισπράξουν 600 εκατομ. Ευρώ. Ήτοι τα τριπλάσια χρήματα από όσα πλήρωσαν για την αγορά των κτιρίων. Δηλαδή και μας πήραν τα κτίρια για ένα κομμάτι ψωμί και θα εισπράξουν και 300 % κέρδος από την αγορά !!! Επισημαίνοντας πως τα χρήματα θα πάνε  απευθείας στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών της χώρας, έναντι του μη βιώσιμου χρέους μας. Αυτές είναι  μπίζνες !!! και προπαντός με την σφραγίδα της Ελληνικής πολιτείας. Και σε ποιο πεδίο παρακαλώ όλα αυτά; Στην πλάτη της αστυνομίας, που σε όλες τους αγώνες της εθνεγερσίας ήταν παρούσα και κατέβαλε υψηλό φόρο αίματος !!! Έτσι δυστυχώς αποτείουν οι πολιτικοί μας τον σεβασμό προς  την αστυνομία.
Όμως οι αγοραστές μας συνάδελφοι είναι και φιλεύσπλαχνοι. Μας δίνουν την δυνατότητα μετά απο 20 χρόνια που κλείνει η συμφωνία, να ξαναγοράσουμε τα πωληθέντα κτίριά μας, αλλά στις τρέχουσες τότε τιμές της αγοράς, που πρακτικά σημαίνει σε πολλαπλάσιο της πραγματικής τους αξίας. Ενώ για το χαράτσι οι συμβαλλόμενοι στο deal-αγοραπωλησία, επιμελώς και με δολιότητα απέφυγαν επιμελώς να μας πουν ποιός θα το πληρώσει. Γιατί;
Δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι το συνδικαλιστικό κίνημα με ελάχιστες εξαιρέσεις  τηρεί  σιγήν ιχθύος, για όλο αυτό το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, που προσβάλλει βαναύσως το ηθικό της κύρος και την πολυεπίπεδη προσφορά  της στην Ελληνική κοινωνία.
Καταγγέλλω  το απύθμενο αυτό σκάνδαλο και σας καλώ να είστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, με διαρκείς παρεμβάσεις  ώστε με την μαχητικότητά μας, αλλά και το δημοκρατικό μας ήθος, να αποτρέψουμε την ισοπέδωση μας και να προλάβουμε τα χειρότερα.
Τα 28 κτήρια που πουλήθηκαν
Πλειοδότης για το Χαρτοφυλάκιο Α αναδείχθηκε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Πανγαία με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ.
Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 134.716 τ.μ.:
1. Υπουργείο Πολιτισμού στη λεωφόρο Θηβών
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στο Μοσχάτο
3. Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
4. Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα
5. Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον Πειραιά
6. Γενική Γραμματεία Τύπου στην Καλλιθέα
7. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας
8. Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας (το κτίριο φιλοξενεί από το 1992 τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς κατά την περίοδο της δικτατορίας βασανίστηκαν στους χώρους του χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες).
9. ΔΟΥ Σταυρούπολης
10. ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
11. ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
12. ΔΟΥ Παλλήνης
13. ΔΟΥ Γλυφάδας
14. ΔΟΥ Κηφισιάς
Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.
Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 135.744 τ.μ.:
1. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
2. Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι
3. Υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι
4. Τμήμα Αλλοδαπών στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη
5. Υπουργείο Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων
6. Γενικό Χημείο του Κράτους στους Αμπελοκήπους
7. ΔΟΥ Ξάνθης (Α΄ και Β΄) και Χημείο Ξάνθης
8. Α΄ ΔΟΥ Αθηνών
9. ΙΖ΄ ΔΟΥ Αθηνών
10. Β΄ ΔΟΥ Κορίνθου
11. Β΄ ΔΟΥ Χαλκίδας
12. Αρχηγείο Αστυνομίας Σερρών
13. ΙΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών
14. ΔΟΥ Χολαργού


ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  Δημήτριος  Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ 
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
 

Related

ΑΡΘΡΑ 4997709513385709421

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item