Ότι έγινε στον τελικό κυπέλλου, έγινε με τις ευλογίες του Κράτους!


Ο φίλαθλος και όχι μόνο κόσμος υπήρξαν μάρτυρες για άλλη μια φορά των κακώς κειμένων στο χώρο του ποδοσφαίρου κατά την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΆΕΚ.
Αποτέλεσμα αυτών, βία, καταστροφές, κίνδυνος απώλειας ζωής, σωματικές βλάβες αστυνομικών.
 Από την στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί η δεν θέλει να εξυγιάνει το χώρο του ποδοσφαίρου εμείς σαν συνδικάτο πρέπει να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουμε την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.
Δεν είναι δυνατό να έχει  προγραμματισθεί από την Ε.Π.Ο. ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου  παρά τις σοβαρότατες ενστάσεις της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τις σοβαρότατες ενστάσεις του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΠΟ, που με υπόμνημα δύο σελίδων χαρακτήριζε ακατάλληλο για διεξαγωγή τελικού το Πανθεσσαλικό στάδιο.
 Φαίνεται όμως ότι για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , για το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., η ζωή και σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων και των Αστυνομικών Υπαλλήλων που είχαν επιφορτισθεί με την ασφάλεια της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα, έπονται της εισπρακτικής και τηλεοπτικής επιτυχίας.
Παράλληλα σοβαρές είναι και οι ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας  η οποία θα έπρεπε να παρέμβει και να μην επιτρέψει την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου  αλλά να ζητήσει την αλλαγή γηπέδου διεξαγωγής.
Και φυσικά επειδή αυτό που έγινε, έγινε με τις ευλογίες του Κράτους κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει παραιτήσεις κανείς δεν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις κανείς δεν θα ζητήσει μία συγνώμη.
Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή και επειδή πρέπει κάποτε να λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρα»,  θεωρούμε ότι πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να χαράξουν νέα αποτελεσματική στρατηγική κατά της βίας ή διαφορετικά να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Εμείς σαν συνδικαλιστικό κίνημα έχοντας μπροστάρη  την ομοσπονδία μας θα πρέπει να αποτρέψουμε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος αν δεν ληφθούν από την πολιτεία τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της βίας.
Πρέπει επιτέλους να μπει φραγμός σε επικίνδυνες αντιλήψεις και πρόσωπα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκθέτουν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.
Ήρθε πλέον ο καιρός όπου ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να απορυθμίζει με τη δέουσα σοβαρότητα «τα του οίκου του» και όχι στις δυσκολίες να μετακυλίει τεχνηέντως και μόνιμα τις ευθύνες σε άλλους που δεν είναι υπεύθυνοι.


Γραμματικόπουλος Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥΚαραγιαννόπουλος Δημήτριος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Ψαλλίδας Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ


Δείτε την πρόταση Αντιπροσώπων της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ και μελών της Προoδευτικής Ανεξάρτητης Συνεργασίας Αστυνομικών. (Π.Α.Σ.Α.) προς την Ειδική Επιτροπή Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΟΑΣΥ για τον νέο Αθλητικό νόμο και για την αντιμετώπιση της Βίας στα γήπεδα. 

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3750965093282951360

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item