Ομοσπονδίες Σ.Α.: Τέλος στις αλχημείες & στα λογιστικά τρικ! Διάλογος από μηδενική βάση για το μισθολόγιό μας

http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/17440a_8.jpg?itok=jZ_25gUO 
Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/262
Για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις!
Υπό την πίεση των αντιδράσεών μας και υπό το βάρος των επαχθών συνεπειών του νέου μισθολογίου, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, η αναδρομικότητα των διατάξεων του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (ν.4472/2017) να μην ισχύσει όπως ορίζει το σχετικό άρθρο από 01-01-2017, αλλά από 01-01-2018!
Οι Ομοσπονδίες μας, από την πρώτη στιγμή, είχαν επισημάνει, όχι μόνο τις κατάφορες αδικίες, αλλά και το ανεφάρμοστο του νομοσχεδίου, αφού θα έπρεπε να είχαν γίνει, ταυτόχρονα ή αμέσως μετά τη ψήφισή του, μια σειρά από επιμέρους αλλαγές σε διατάξεις που σχετίζονται με το εν λόγω νέο μισθολόγιο. Ενώ ο χρόνος περνούσε και οι προαναφερόμενες αλλαγές γίνονταν με «βήματα χελώνας», ο όγκος των κρατήσεων από το βάθος της αναδρομικότητας μεγάλωνε. Τούτο, είχε ως αποτέλεσμα, τα στελέχη να βρίσκονται αντιμέτωπα με μία νέα έμμεση οικονομική αφαίμαξη, με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, όταν, μάλιστα, η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012.
Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, σε έναν ουσιαστικό διάλογο, με βασικό μέλημα τη μη εφαρμογή του μισθολογίου που ορίζεται στις διατάξεις του ν.4472/2017, πρωτίστως, όμως, την εκπόνηση ενός μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλα τα άλλα είναι αλχημείες και λογιστικά τρικ που οδηγούν σε νέα αδιέξοδα, αναστατώνοντας το σύνολο των ενστόλων, που με εύγλωττη ανησυχία και αγωνία αναμένουν ενόψει και του νέου έτους, την απαρχή μιας δίκαιης μισθολογικής αντιμετώπισης.
Πείτε ΝΑΙ στο διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες!!
Βάλτε φρένο στην αποδόμηση της κοινωνίας και των θεσμών!!!
 
 
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8947926448414214885

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item