Το σημείο ...μπάρμπεκιου των ΜΑΤ


Απόσπασμα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο Εχουν βάλει 1000 αστυνομικούς στο «κυνήγι» του Ρουβίκωνα!

Το σημείο ...μπάρμπεκιου των ΜΑΤ

Στο ίδιο μοτίβο, κινούνται καθημερινά και οι δυνάμεις των ΜΑΤ δηλαδή της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Συνολικά, περισσότερες από 20 διμοιρίες δηλαδή αριθμός των αστυνομικών που ξεπερνά τους 400, έχουν αναλάβει το ρόλο της προστασίας κτηρίων από καταδρομικές επιθέσεις και ακτιβιστικές ενέργειες αναρχικών συλλογικοτήτων. Για παράδειγμα σε κάθε 24ώρο διατίθενται οκτώ διμοιρίες για να φυλάνε το μέγαρο Μαξίμου, τέσσερις για να φυλάνε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, τουλάχιστον δύο διμοιρίες για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ κατά μέσο όρο τέσσερις διμοιρίες ασχολούνται με τη φύλαξη διαφόρων υπουργείων, της βουλής και των δικαστηρίων.

 “Το 2015 πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μιλούσε για κατάργηση των ΜΑΤ, σήμερα 3 χρονιά μετά περισσότερες από 20 διμοιρίες την ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ απασχολούνται ανά 24ωρο προκειμένου να φυλάσσουν κυβερνητικούς και κομματικούς στόχους. Και ενώ καθημερινά αυξάνονται οι στόχοι που φυλάμε κάνεις δεν δίνει σημασία στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση των διμοιριών οι οποίες με την αποψιλωθεί που έχουν υποστεί τα τελευταίοι χρονιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις διάφορες εκδηλώσεις (πορείες, φύλαξη κλπ) που χρησιμοποιούνται ενώ υπάρχουν και σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες όταν επιχειρούν με μειωμένη δύναμη” αναφέρει ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών Δημήτρης Καραγιαννόπουλος.

Τέλος, ειδική μέριμνα υπάρχει για το σημείο “μπαρμπεκιού” δηλαδή τη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα όπου οι μολότοφ πέφτουν βροχή.

Λόγω της φωτιάς αλλά και των τραυματισμών πολλών αστυνομικών έχει ονομαστεί μεταξύ σοβαρού και αστείου σε βάρδια μπάρμπεκιου. Συνολικά για το συγκεκριμένο σημείο διατίθενται κατά μέσο όρο καθημερινά τέσσερις έως οκτώ διμοιρίες. 

Δείτε όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο Εχουν βάλει 1000 αστυνομικούς στο «κυνήγι» του Ρουβίκωνα!

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5282594040948230423

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item