Χορήγηση υγειονομικού υλικού – Έκδοση εγκυκλίου – μνημονίου ενεργειών

Θέμα: Χορήγηση υγειονομικού υλικού (προστατευτικών μασκών, αντισηπτικών υγρών, γαντιών προστασίας κλπ.) – Έκδοση εγκυκλίου – μνημονίου ενεργειών


Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριε Αρχηγέ,
      Αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα του Convid-19 (κοροναϊού) που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την διεθνή κοινότητα και έχει φτάσει πλέον σε γειτονική χώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.
      Η εξάπλωση του ιού καθημερινά λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις και τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι ένας από τους κλάδους, οι οποίοι σε συντρέχουσα περίπτωση θα επιφορτιστούν με το δύσκολο έργο της  άμεσης επαφής με τυχόν φορείς του convid-19 κοροναϊού.
      Για το λόγο αυτό φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένα τα έγκαιρα αντανακλαστικά όλων των συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, ώστε να χορηγηθεί σε όλους τους συναδέλφους μας υγειονομικό υλικό (ειδικές μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υγρά, ειδικά γάντια κλπ.) που σε περίπτωση ανάγκης, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους συναδέλφους μας. Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη συνεργείων καθαριότητας και απολύμανσης, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε αστυνομικά κρατητήρια και Υπηρεσίες θα επιδεινωθούν δραματικά.
     Επιπρόσθετα, σήμερα 25/02/2020 συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας Υγιεινής και Ασφάλειας της Ένωσής μας , την οποία απασχόλησε ιδιαιτέρως η έλλειψη σαφούς πρωτοκόλλου ενεργειών των εντεταλμένων οργάνων του Κράτους, σε περίπτωση εμφάνισης υπόπτου κρούσματος. Απαραίτητη κρίνεται, κατά την άποψή μας, η άμεση έκδοση μνημονίου ενεργειών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προς τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, όπως η ΕΛ.ΑΣ.
   Να τονίσουμε επίσης ότι πέραν του υπ’ αριθ. 1917/20/192547 από 27/01/2020 εγγράφου της Δ/νσης Υγειονομικού / Α.Ε.Α. το οποίο αναφερόταν σε γενικά μέτρα προφύλαξης του αστυνομικού προσωπικού, καθότι εκείνη την περίοδο πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών
Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης
Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 949830846926356106

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item