ΠΟΑΣΥ: Zητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία


Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2020
Αρ. Πρωτ.: 309/13/48
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σειρά εκτάκτων γεγονότων, ανά την επικράτεια, με έντονα τα χαρακτηριστικά, αφενός της μη ορθής λειτουργίας του αστυνομικού μηχανισμού και αφετέρου, της κοινωνικής έντασης, επιβάλλουν στην Ομοσπονδία μας, να προειδοποιήσει κάθε αρμόδιο για τον υπαρκτό κίνδυνο τραγικών εξελίξεων με ανθρώπινα θύματα και αναπότρεπτες καταστάσεις, στο εγγύς μέλλον!
Το φαινόμενο, βεβαίως, δεν είναι καινούργιο, καθώς η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται διαρκώς στο μάτι του κυκλώνα, διαχρονικά, όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα ή κοινωνικές αντιδράσεις.
Ειδικότερα, εκφράζουμε, την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, τη μια για το «μεταναστευτικό» και το «πανεπιστημιακό άσυλο», την άλλη για τη διεξαγωγή συνεδρίων και την ψήφιση νομοσχεδίων και, όπως όλα δείχνουν, προσεχώς με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Τόσο οι αιφνίδιες επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η κατακραυγή που προκαλούν, όσο και οι άστοχες – απερίσκεπτες ενέργειες μεμονωμένων ατόμων, ενστόλων και μη, στην Αθήνα, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλικού της αστυνομίας προς τον πολίτη και την κοινωνία. Απεναντίας, στρώνουν το έδαφος για τη διεύρυνση του χάσματος με την κοινωνία, απαξιώνοντας την αστυνομία και αφήνοντας απροστάτευτους τους συναδέλφους μας, σε άδικες και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα, επιθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε επίσης να τονίσουμε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές ανωτέρων και μάλιστα, υπό την πλήρη πολιτική ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνώντων, οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν διαρκώς για την επαγγελματική τους επάρκεια σε όλους τους τομείς - εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, διοικητικής υποστήριξης κ.λπ.
Κανείς, επομένως, δεν δικαιούται να απαξιώνει ή να θέτει σε κίνδυνο την Ελληνική Αστυνομία και το ανθρώπινο δυναμικό της στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και κάθε άλλου συμφέροντος ή πολιτικής ή κομματικής σκοπιμότητας.
Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, ο μόνος δοκιμασμένος δρόμος για την επίλυση προβλημάτων, είναι ο ειρηνικός δρόμος του διαλόγου και της δύναμης των επιχειρημάτων.
Λογικευτείτε…
 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8051334302592511110

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item