Τι αλλάζει στον Κώδικα μεταθέσεων το ΠΔ.34/2023 από 23/3/23

 


Οι  τελευταίες αλλαγές στον Κώδικα μεταθέσεων  με το ΠΔ.34/2023 .


Με πράσινο χρώμα οι αλλαγές στα συγκεκριμένα άρθρα με κόκκινο οι καταργούμενες διατάξεις.

 

 

Άρθρο 4
Εξαιρέσεις από τα Αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν λαμβάνονται υπόψη τα Αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) στις κατωτέρω περιπτώσεις μεταθέσεων:

α. Των τελούντων σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου.

β. Των αστυνομικών ειδικών καθηκόντων.

γ. Των μετατιθέμενων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας Προέδρου Δημοκρατίας, Υπηρεσίας Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου Κυβέρνησης.

δ. Των μετατιθεμένων στο Γραφείο του Αρχηγού, του Υπαρχηγού και των λοιπών Αντιστρατήγωντης Ελληνικής Αστυνομίας.

ε. Των συνοδών αστυνομικών σκύλων και των πυροτεχνουργών.

στ. Των υπηρετούντων στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

 

1.Στο άρθρο 4 του π.δ. 100/2003 προστίθενται περ. ζ και η, ως εξής:

«ζ. Των υπηρετούντων στην Υ.μ.Ε.Α. και στα Γραφεία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

η. Των μετατιθέμενων στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους.».

 

ΑΡΘΡΟ 12 Παράγραφος 6

 «6. Μετάθεση αστυνομικού, εντός και εκτός της αυτής περιοχής, εφόσον έχει υποβληθεί σε ανάλογη εκπαίδευση από τη Διεύθυνση Πληροφορικής/Α.Ε.Α., τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, την Υπηρεσία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών και την Ε.Κ.Λ.Μ. δεν επιτρέπεται προ της παρελεύσεως συνεχόμενης 10ετίας από την ημερομηνία ένταξης στη δύναμή τους, παρά μόνο ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του Διευθυντή της Υπηρεσίας του. Ειδικότερα, για τα Γραφεία μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών απαιτείται επιπλέον, η διατύπωση γνώμης του Διευθυντή της Υπηρεσίας μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.».

Οι μετατιθέμενοι από την Ε.Κ.Α.Μ. δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν στη μονάδα εκτός εάν υποβληθούν εκ νέου σε διαδικασία αξιολόγησης και επιτυχούς αποφοίτησης από το προβλεπόμενο σχολείο βασικής εκπαίδευσης"
.


Άρθρο 17
Eκτακτες μεταθέσεις.

1. Eκτακτες μεταθέσεις του αοτυνομικού προσωπικού μπορεί να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης στις παρακάτω περιοριστικά αναφερόμενες, περιπτώσεις:

α. Σε περίπτωση διάπραξης ποινικού αδικήματος ή σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος, το οποίο δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα πειθαρχίας ή ηθικής τάξεως στην Υπηρεσία που υπηρετεί, μετά από πρόταση του αρμοδίου πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο υποχρεούται να κάνει ειδική μνεία στο σχετικό πρακτικό για την αναγκαιότητα ή μη της μετάθεσης του κρινομένου αστυνομικού.

β. Οταν υποβαθμίζεται ή καταργείται Υπηρεσία ή ιδρύεται νέα. Στην τελευταία περίmωση και εφόσον στη νέα Υπηρεσία μετατίθεται προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, αυτό προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους παραπάνω πίνακες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 14, 15 και 16 του παρόντος διατάγματος.

γ. Για σοβαρό συμβάν, που αφορά τον ίδιο ή μέλος της οικογενείας του αστυνομικού και ιδίως σοβαρή απειλή κατά της ζωής τους ή εμπλοκή τους σε ατύχημα που προκάλεσε το θάνατο ή το σοβαρό τραυματισμό ατόμου, που αντικειμενικά δημιουργεί πρόβλημα περαιτέρω παραμονής του στον τόπο όπου υπηρετεί, ύστερα από αίτησή του και με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή ή Διευθυντή ισότιμης Υπηρεσίας.

δ. Σε περίπτωση θανάτου συζύγου ή τέκνου ή πάθησης από δυσίατο νόσημα, όπως αυτό ορίζεται στην υπ`αριθμ. Υ1/Γ.Π./οικ.16884 από 12-10-2001 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β`1386), όπως ισχύει, του αστυνομικού ή μέλους της ίδιας οικογένειάς του, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου στην Υπηρεσία του και έκδοση σχετικής γνωμάτευσης από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή (Α.Υ.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την αίτηση συνυποβάλλονται: α) αντίγραφο του ατομικού δελτίου ασθενειών, εφόσον η πάθηση αφορά τον ίδιο, β) πλήρες ιστορικό της νόσου από τον θεράποντα ιατρό, γ) αντίγραφο των σχετικών προς την επικαλούμενη πάθηση εντολών υγειονομικής περίθαλψης και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, από τα ατομικά βιβλιάρια νοσηλείας και συνταγολογίου, δ) γνωμάτευση Διευθυντή Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου, ειδικού επί της παθήσεως και κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με την πάθηση, όπως εξιτήριο Νοσοκομείου ή Κλινικής, γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών ή άλλων ειδικών επί της παθήσεως ιατρών, αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων κ.λπ., προς διευκόλυνση του ιδίου και των αρμοδίων Υπηρεσιών και ε) γνωμάτευση Διευθυντή Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου του τόπου για τον οποίο επιθυμεί έκτακτη μετάθεση ο ενδιαφερόμενος, στην οποία να αναφέρεται ότι ο έχων την περιγραφόμενη πάθηση θα δύναται να παρακολουθείται για το πρόβλημά του στον τόπο αυτό ή προσκόμιση αντίστοιχης γνωμάτευσης ιατρού, ειδικού επί της παθήσεως, του τόπου για τον οποίο επιθυμεί έκτακτη μετάθεση ο ενδιαφερόμενος.

Η Υπηρεσία του ενδιαφερομένου υποβάλλει την αίτηση και τα συνημμένα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτή στη συνέχεια παραπέμπει τον πάσχοντα αστυνομικό ή το πάσχον μέλος της ιδίας οικογένειάς του ενώπιον της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής, διαβιβάζοντας σ` αυτή όλη τη σχετική αλληλογραφία. Η αυτοπρόσωπη παρουσίαση στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του πάσχοντος μέλους της ιδίας οικογένειας του αστυνομικού δεν απαιτείται σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί λόγοι αδυναμίας μετακίνησής του, που προκύπτουν από γνωμάτευση του εκτελούντος χρέη υπηρεσιακού ιατρού στον τόπο διαμονής του ενδιαφερομένου.

Η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή στη συνέχεια εξετάζει τους παραπεμπόμενους και γνωματεύει σχετικά. Σε περίπτωση που η γνωμάτευσή της αφορά αστυνομικό που πάσχει από δυσίατο νόσημα προχωρεί σε κρίση της σωματικής του ικανότητας, από υγειονομικής πλευράς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στην ίδια γνωμάτευσή της η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή θα αποφαίνεται: α) αν πληρούνται οι προϋποθέσεις επαρκούς ιατρικής παρακολούθησης του έχοντος το δυσίατο νόσημα αιτούντος αστυνομικού ή μέλους της ιδίας οικογένειάς του στον τόπο για τον οποίο επιθυμεί έκτακτη μετάθεση ο ενδιαφερόμενος και β) αν η κατάστασή του επιτρέπει την ασφαλή μετακίνησή του.

ε. Σε περίπτωση προαγωγής του αστυνομικού σε ανώτερο ή ανώτατο βαθμό, για τον οποίο δεν υπάρχει κενή οργανική θέση στην Υπηρεσία που υπηρετεί.

στ.καταργείται

ζ. Σε περίπτωση εισαγωγής του αστυνομικού προς φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών ή στο Τ.Ε.Μ.Α.

η. Σε περίπτωση παραπομπής σε δίκη για αδίκημα εκ των αναφερομένων στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 του Ν. 2713/1999 (A/89), με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα ή καταδίκης έστω και με οριστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου για τα ίδια αδικήματα.

θ. Λόγω δυσμενούς κρίσεως του αστυνομικού και ύστερα από αίτησή του, εφόσον η κρίση στηρίζεται σε έκθεση αξιολόγησης του προϊσταμένου της Υπηρεσίας που υπηρετεί.

ι. Για μεταθέσεις από και προς τις αναφερόμενες στις περιπτώσεις γ’, και δ’,ζ και η του άρθρου 4 του παρόντος Υπηρεσίες. Οι μετατιθέμενοι των προαναφερόμενων περιπτώσεων τοποθετούνται σε Υπηρεσίες της περιοχής μετάθεσης από την οποία μετατέθηκαν.

 

3.Η περ. ι της παρ. 1 του άρθρου 17 του π.δ. 100/2003 αντικαθίσταται, ως εξής:

«ι. Για τις μεταθέσεις από και προς τις αναφερόμενες στις περιπτώσεις γ, δ, ζ και η του άρθρου 4 του παρόντος Υπηρεσίες. Οι μετατιθέμενοι των προαναφερομένων περιπτώσεων τοποθετούνται σε Υπηρεσίες της περιοχής μετάθεσης, από την οποία μετατέθηκαν. Για τις μεταθέσεις του αστυνομικού προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους λαμβάνεται υπόψη το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς.».

ια. Ύστερα από αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της αυτής περιοχής μετάθεσης. Κατ` εξαίρεση επιτρέπεται η υποβολή αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης για άλλη περιοχή μετάθεσης, για τους αστυνομικούς μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β`.

Ο ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να πραγματοποιήσει αμοιβαία μετάθεση και περιλαμβάνεται ως πρώτος επιλαχών στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων, υποχρεούται να υποβάλει σχετικό αίτημα με τον πρώτο επιλαχόντα των ως άνω πινάκων της αντίστοιχης περιοχής στην οποία επιθυμεί να μετατεθεί. Σε περίπτωση μη επιθυμίας του πρώτου επιλαχόντα, με μέριμνα του ενδιαφερομένου κινείται η ίδια διαδικασία με τον δεύτερο επιλαχόντα και ούτω καθεξής. Η έλλειψη επιθυμίας του εκάστοτε επιλαχόντα προκύπτει από το περιεχόμενο σχετικής υπεύθυνης δήλωσης αυτού, την οποία προσκομίζει μαζί με το αίτημα αμοιβαίας μετάθεσης ο ενδιαφερόμενος.".

Δε γίνεται δεκτή η αίτηση για αμοιβαία μετάθεση των νεοεξερχομένων των Σχολών και νεοπρο- αχθέντων αρχιφυλάκων, πριν την παρέλευση τριετίας από την τοποθέτηση ή μετάθεσή τους αντίστοιχα. Οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 12 του παρόντος έχουν ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση αυτή. Οι αμοιβαίες μεταθέσεις ενεργούνται μεταξύ κατεχόντων ίδια οργανική θέση.

ιβ. Για την κάλυψη κενής θέσης διοικούντος αξιωματικού που δημιουργείται μετά την λήξη της περιόδου των τακτικών μεταθέσεων. Στην περίπτωση αυτή η θέση καλύπτεται με αξιωματικό από την ίδια περιοχή μετάθεσης και σε περίπτωση αδυναμίας με αξιωματικό από αυτούς που είχαν υποβάλλει αίτηση μετάθεσης κατά τις τελευταίες Τακτικές Μεταθέσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή.

ιγ. Οταν αποφασισθεί απόσπαση του αστυνομικού σε Ελληνική Υπηρεσία ή σε Διεθνή Οργανισμό στο εξωτερικό ο αστυνομικός μετατίθεται στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και όταν λήξει η απόσπασή του επιστρέφει σε Υπηρεσία της περιοχής μετάθεσης, όπου υπηρετούσε πριν από την ανωτέρω μετάθεσή του.

ιδ. Για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο δικαστικό λειτουργό, συνοριακό φύλακα ή ειδικό φρουρό ή στρατιωτικό ή αστυνομικό ή λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο. Στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις, ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο. Στην περίπτωση συνυπηρέτησης με σύζυγο αστυνομικό και εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν, μέχρι το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου δύναται να μην ισχύει ο προαναφερόμενος περιορισμός. Επιπλέον, για συνυπηρέτηση αστυνομικού με σύζυγο Ειδικό Φρουρό επιτρέπεται μετάθεση μέχρι και το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Εάν παύσουν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η μετάθεση, πριν την παρέλευση πενταετίας από την εκτέλεση αυτής και εφόσον δεν έχει αποκτηθεί από το γάμο αυτό τέκνο, ο αστυνομικός μετατίθεται υποχρεωτικά σε Υπηρεσία της περιοχής μετάθεσης από την οποία είχε μετατεθεί για λόγους συνυπηρέτησης. Η ενημέρωση της Υπηρεσίας για έλλειψη των λόγων συνιστά υποχρέωση του ιδίου του αστυνομικού ο οποίος οφείλει να υποβάλει άμεσα σχετική αναφορά. Η παράλειψη της υποχρέωσης αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

ιε. Οταν πρόκειται για μεταθέσεις αστυφυλάκων, αρχιφυλάκων και Ανθυπαστυνόμων προς τις Υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εκτέλεση των αποφάσεων απόλυσης αποστρατείας τους, προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 48 παρ. 16 του Π.Δ. 161/1988 (A/74).

ιστ. Για ανάθεση καθηκόντων ασφαλείας Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών, Υφυπουργών ή Γενικών Γραμματέων Υπουργείων.

Στην περίπτωση αυτή οι αστυνομικοί μετατίθενται στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μελών της Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων και στη συνέχεια αποσπώνται στο αντίστοιχο Υπουργείο.

Μετά τη λήξη της απόσπασης τους επιστρέφουν στην Υπηρεσία από την οποία μετατέθηκαν. Αν για υπηρεσιακούς λόγους δεν δύνανται να επιστρέψουν σ` αυτήν μετατίθενται σε άλλη Υπηρεσία της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

ιζ. Εφόσον πρόκειται για ανώτατους αξιωματικούς ή αστυνομικούς διευθυντές, για λόγους υγείας, πειθαρχίας, υπηρεσιακής επάρκειας ή για κάλυψη σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών.

ιη. Σε περίπτωση κατά την οποία οι αστυνομικοί πρέπει να εκτελέσουν καθήκοντα Πυροτεχνουργών ή Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.

Ειδικότερα, οι μεταθέσεις που πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης για την απόκτηση της σχετικής ειδικότητας, διενεργούνται με βάση τα ακόλουθα, κατά σειρά προτεραιότητας, κριτήρια: α) βαθμολογία τελικής επίδοσης, β) οικογενειακή κατάσταση, γ) τόπος συμφερόντων και δ) αρχαιότητα.

ιθ. Οταν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής της περίπτωσης ιγ τoυ άρθρου 5 του Π.Δ. 36/1997 (A/36).

κ. Αμέσως μετά τη λήξη της προβλεπόμενης από το άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 2713/1999 θητείας του με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 4 του ιδίου νόμου.

κα. Σε περίπτωση έκτακτης στεγαστικής ανάγκης, εξαιτίας ακαταλληλότητας προς κατοίκηση ιδιόκτητης οικίας, λόγω σεισμού ή άλλης θεομηνίας.

κβ. Σε περίπτωση κατά την οποία οι αστυνομικοί μετατίθενται για να στελεχώσουν την Ε.Κ.Α.Μ.

κγ. Σε περίπτωση θανάτου γονέα ή αδελφού, ο οποίος υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα ή το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Εφόσον υφίσταται έτερο τέκνο ή αδελφός που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία, ως ένστολο προσωπικό, η χρήση του δικαιώματος της παρούσας περίπτωσης είναι δυνατή μόνο από έναν από τους ενδιαφερομένους. Η αίτηση έκτακτης μετάθεσης υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από την επέλευση του θανάτου, υπό την προϋπόθεση περαίωσης της διαταχθείσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και σε κάθε περίπτωση εντός τριών (3) μηνών από την περαίωση αυτής. Οι αιτούντες αστυνομικοί δύνανται να μετατεθούν κάνοντας άπαξ χρήση του δικαιώματος της παρούσας περίπτωσης και υπό τον όρο ότι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις των περιπτώσεων β` και δ` της παραγράφου 1 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α` 152).

κδ. Όταν Αστυνομικός Υποδιευθυντής παρέμεινε στον ίδιο βαθμό κατόπιν υποβολής αίτησής του, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 40 του π.δ. 24/1997 και νεότερός του, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, τοποθετήθηκε Διοικητής ή Διευθυντής της Υπηρεσίας στην οποία ανήκει οργανικά ή σε Υπηρεσία ιεραρχικά προϊστάμενη αυτής. Στην περίπτωση αυτή, δύναται κατόπιν αίτησής του ή με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, να μετατίθεται σε Υπηρεσία άλλης περιοχής μετάθεσης, κατά προτίμηση όμορης, εντός της ίδιας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, ή σε άλλη αυτοτελή Υπηρεσία που εδρεύει στην περιφέρειά της, αλλά δεν υπάγεται σε αυτή. Για τις Γ.Α.Δ. Αττικής και Θεσσαλονίκης, ως άνω μεταθέσεις ενεργούνται μεταξύ των Υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιφέρειά τους

 

Άρθρο 10
Μεταβατικές διατάξεις

1. Κατά την αρχική στελέχωση της νεοϊδρυθείσας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, δεν εφαρμόζεται η περ. β της παρ. 1 του άρθρου 17 του π.δ. 100/2003 (Α’ 94).

 Αρθρο 17 παρ 1 περ β

β. Οταν υποβαθμίζεται ή καταργείται Υπηρεσία ή ιδρύεται νέα. Στην τελευταία περίmωση και εφόσον στη νέα Υπηρεσία μετατίθεται προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, αυτό προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους παραπάνω πίνακες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 14, 15 και 16 του παρόντος διατάγματος.

 Δημήτρης Καραγιαννόπουλος

 

 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 4302956649635347645

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item