Συναντήσεις των Προεδρείων των Ομοσπονδιών με τα Πολιτικά Κόμματα

20160119 150505
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/4/45β
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών μας συναντήσεων με τα Πολιτικά Κόμματα, μετά την Ένωση Κεντρώων (13/1/2016) ακολούθησαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Λαϊκής Ενότητας, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Ειδικότερα:     
Την 18/1/2016, ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούμενης από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τον Τάσο Μαυρόπουλο,  υπεύθυνο Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι τόνισαν ότι «η πρόταση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό δε συνιστά μεταρρύθμιση, που θα σώσει τις συντάξεις, αλλά κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και  ασφαλιστικών εισφορών. Πρόσθεσαν δε ότι μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσής της να μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, ώστε να τα δώσει στους δανειστές για αποπληρωμή του επαχθούς, υπέρογκου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας. Η κυβερνητική πρόταση θίγει όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, χωρίς καμία εξαίρεση και κατά συνέπεια και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αποστράτους τους. 
Την 19/1/2016, ακολούθησε η συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τους τομεάρχες Δημόσιας Τάξης και Εργασίας, Βουλευτές της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Βασίλειο Οικονόμου, οι οποίοι τόνισαν ότι το κόμμα τους είναι αντίθετο με τις προτεινόμενες από την Κυβέρνηση αλλαγές, διότι περιλαμβάνουν ρυθμίσεις που θίγουν κεκτημένα δικαιώματα αφενός και αφετέρου δεν λύνουν το πρόβλημα, που είναι δομικό και μη αντιμετωπίσιμο με περικοπές συντάξεων και αύξηση εισφορών. Γι’ αυτό θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και προς τούτο ζήτησαν να τους ενημερώσουμε εγγράφως όσον αφορά το σκέλος των ενστόλων.    

2016-01-21 16.57.18 Την ίδια ημέρα υπήρξε συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής κα ΈφηΧριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη για το ασφαλιστικό, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης και ο υπεύθυνος του τομέα για τα Σώματα Ασφαλείας κ. Απόστολος Ψωμάς. Από την πλευρά τους, συντάχθηκαν επίσης με τις θέσεις μας για τις άδικες ρυθμίσεις του προτεινόμενου σχεδίου και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το δίκαιο των αιτημάτων μας κατά τη συζήτησή του στη Βουλή. Υπεραμύνθηκαν των νόμων 3863 και 3865 του 2010 για το ασφαλιστικό, τις διατάξεις των οποίων θεωρούν ως βάση  συζήτησης για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος. 
2016-01-21 16.37.22 Την 20/1/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Θανάση Παφίλη και Χρήστο Κατσώτη, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση ισοπεδώνουν την κοινωνική ασφάλιση, το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που θίγονται και ότι ο μόνος δρόμος για την αποτροπή της ψήφισής τους είναι οι λαϊκοί αγώνες με καθολική συμμετοχή του λαού σε αυτούς.     
Παράλληλα, στις 19-01-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, στον οποίο αναπτύξαμε, ως συγκυβερνήτη πάνω απ’ όλα, τον προβληματισμό μας και τις ιδιαιτερότητες που έχει το λειτούργημά μας, με βάση τις οποίες δεν επιτρέπεται να συμπεριληφθούμε στις προτεινόμενες από την Κυβέρνηση ρυθμίσεις και ζητήσαμε από αυτόν και ως επικεφαλής του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ., που συμμετέχει στην Κυβέρνηση να ασκήσει βέτο και να απαιτήσει την εξαίρεσή μας. Επίσης, ζητήσαμε να προωθήσει το διαχρονικό αίτημά μας για την αυτονομία των Ταμείων μας και αν είναι εφικτό τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου  ενστόλων που θα συμπεριλάβει και τα Επικουρικά του ΤΕΑΠΑΣΑ. Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα εναντιωθούν σε τυχόν αρνητικές ρυθμίσεις, ενώ δήλωσε ότι θα προωθήσει την πρότασή μας για Ταμείο ενστόλων, όπου θα επιμερίζεται σε Ταμείο Σωμάτων Ασφαλείας και Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ο ίδιος θεωρεί την πρότασή μας θετική και προς τούτο θα αναλάβει πρωτοβουλίες.
2016-01-21 16.47.34Για το εκκρεμές ζήτημα της μη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ τόνισε ότι έχει δεσμεύσει τα απαιτούμενα κονδύλια, αλλά δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα στα άλλα Υπουργεία και ότι οι Ομοσπονδίες μας, συνεχίζουν τις ενημερωτικές τους συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για τις οποίες θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.      
Όλες αυτές οι εξελίξεις θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου των Ομοσπονδιών, όπου έχουν κληθεί να αναλύσουν το επίμαχο νομοσχέδιο ειδικοί εργατολόγοι, αναλογιστές, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Φράγκος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει!
Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμά μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις!
 
 
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.  Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
Π.Ο.Ε.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος  ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 7675468679192227960

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item