Ανείπωτη Τραγωδία
     Η Ελλάδα θρηνεί για άλλο ένα καλοκαίρι θύματα από την μανία των πυρκαγιών. Η Χώρα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς μέσα σε συνθήκες βιβλικής καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι αστυνομικοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους συναδέλφους μας πυροσβέστες και τους άλλους κρατικούς λειτουργούς στον άνισο αγώνα απέναντι στη λαίλαπα που επικράτησε στην περιοχή, κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες.
    Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο αριθμός των νεκρών να αυξάνει με τεράστιο ρυθμό, μέσα μάλιστα σε οικιστικό περιβάλλον. Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν και πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ώστε οι υπεύθυνοι να μην συνεχίσουν το ανεύθυνο έργο τους. Όμως αυτές τις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας πρέπει να επικρατήσει σύνεση, τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοί μας δίνουν τη μάχη τους σε πραγματικό χρόνο. Πάνω στα αποκαΐδια δε στήνονται λαϊκά δικαστήρια. Θα έρθει αυτή η ώρα και μάλιστα σύντομα και θα είναι πολύ σκληρή για τους ανευθυνο-υπεύθυνους.
     Ως Ένωση Αθηνών εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις φλόγες. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις στοχευμένες ενέργειες του προσωπικού των παιδικών εξοχών της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες τα παιδιά και οι παραθεριστές δεν κινδύνευσαν. Επίσης λόγω της επικρατούσας κατάστασης ανακοινώνουμε ότι αναστέλλουμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Ένωσής μας πλην εκτάκτων περιπτώσεων.
      Είναι ώρα ευθύνης για όλους και ανασυγκρότησης και η Ένωση Αθηνών αυτό θα το πράξει στο ακέραιο.

                                                          Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                  - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                               
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                  ΡΗΓΑΣ Νικόλαος