Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!!!

http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2016/01/08_07_img_87331452257083.jpg

Επειδή πιστεύουμε στην πολυφωνία,στην δημοκρατία,  στο δικαίωμα της διαφορετικής άποψης αναρτούμε επιστολή απόστρατου συναδέλφου, β αντιπροέδρου της ένωσης αποστράτων με την οποία σχολιάζει   την επιστολή μελών της παράταξής μας  στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  για την ΕΔΕ που διατάχθηκε, σχετικά με τα επεισόδια με το ΠΑΜΕ.Δεν θέλουμε και ούτε έχουμε σκοπό να μπούμε σε αντιπαράθεση μαζί του γιατί πολύ πιθανόν δεν έχει καταλάβει το πνεύμα της επιστολή μας.


 Επίσης μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει ότι εμείς δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα παρά μόνο τους συναδέλφους μας που με την ψήφο τους μας έδωσαν αυτό το δικαίωμα. 


Θα συμφωνήσουμε μαζί του στα επιχειρήματα του για τις αντεργατικές πολιτικές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, άλλωστε εμείς ως παράταξη πρώτοι  καταγγείλαμε  το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.   


 Επίσης δεν παραβλέπουμε  ότι  η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ολέθριες πολιτικές του μνημονίου, που έχουν αποδομήσει τον κοινωνικό ιστό. Ανεργία, απολύσεις, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, απομείωση κοινωνικών κατακτήσεων, είναι δυστυχώς τα στοιχεία που συνθέτουν το κοινωνικό μας τοπίο.

Όλα αυτά τα τραγικά αποτελέσματα των ακολουθούμενων πολιτικών, που γονάτισαν στην κυριολεξία την ελληνική κοινωνία γονάτισαν και τους  Αστυνομικούς με τις οικογένειές τους.


Θα διαφωνήσουμε όμως κ. συνάδελφε  με το επιχείρημα σας για "κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας".


 Οι συνάδελφοι μας είναι αυτοί πού πρώτοι δέχτηκαν άδικη και απρόκλητη επίθεση από τους διαδηλωτές, που επιδίωκαν να διασπάσουν τον φραγμό και να βρεθούν έξω από το μέγαρο Μαξίμου.

Άλλωστε  αυτό το παραδέχεσαι  στην επιστολή σου
 "Το μόνο «κακό»  των διαδηλωτών ήταν, να επιμένουν στην συνέχεια  της πορείας τους και γιαυτό δέχθηκαν, δεχθήκαμε, άδικη και ιδιαίτερα σκληρή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων."

Επίσης κ. συνάδελφε  πουθενά στην επιστολή μας δεν αναφέραμε όπως ισχυρίζεσαι - "ότι η Αστυνομία, τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ο Στρατός πρέπει να χτυπούν κάθε λαϊκή διεκδίκηση, κάθε διαδήλωση."- αλλά το μόνο που ζητούμε είναι να έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα δημόσια είδη που μας έδωσε η πολιτεία για να προστατεύσουμε την σωματική μας ακεραιότητα, την δημόσια περιουσία   και
να προασπίσουμε τις αστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

 Δημόσιο είδος  είναι και το κράνος που σε αρκετές διαδηλώσεις δεν μας επιτρέπεται να τα φοράμε αλλά μας διατάσσουν να το φέρουμε στην ΖΏΝΗ  έχοντας ως δικαιολογία ότι αν το φοράμε   "προκαλούμε" τους διαδηλωτές.


Στόχος μας κ συνάδελφε είναι να αναδείξουμε με δημοκρατικό ήθος την σπουδαία συμβολή του Έλληνα Αστυνομικού, ως σημαντικού δημόσιου λειτουργού της ελληνικής κοινωνίας και να πλατύνουμε τον διάλογο μεταξύ μας, ως κορυφαίο εργαλείο σύνθεσης όλων των απόψεων. 


Σήμερα που η Ελλάδα κλυδωνίζεται οικονομικά ο αστυνομικός προτάσσει καθημερινά τα στήθη του, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, για εξευτελιστικούς μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. 

Πάραυτα με αυταπάρνηση και αγάπη για την κοινωνία στέκεται στις επάλξεις του καθήκοντος. 

Τέλος επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις παραθέτουμε το video της αρχής των επεισοδίων ως αδιάψευστου μάρτυρα όλων των παραπάνω. 

                                                           
                                                        Η ΓΡΑΜΑΤΕΊΑ ΤΗΣ
               ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Ακολουθεί η επιστολή του συναδέλφου που την διαβάσαμε στο policenet

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πολιτική της, εντείνει την επίθεσή της απέναντι στο λαό μας. Οι οικογένειες όλων μας δέχονται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν μια σειρά από αντιασφαλιστικούς νόμους, τζογάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων μας στο χρηματιστήριο, έχασαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους με το PSI.
Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί έκτρωμα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.
Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ πλήττει παλιούς και νέους συνταξιούχους, με νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.
Αντίστοιχα, για τους αστυνομικούς το νέο μοντέλο υπολογισμού των συντάξεων που προωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης θα μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις και για τους συναδέλφους που πρόκειται να αποστρατευτούν μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα οι ήδη πενιχρές συντάξεις που ήδη λαμβάνουν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι πρόκειται να υποστούν νέα μείωση που θα κυμαίνεται μεταξύ του 20%-30%.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες διαπιστώνουν καθημερινά ότι αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη διότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της υγείας, πρόνοιας, ασφάλισης έχουν εμπορευματοποιηθεί. Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουν ότι τα δικαίωμά τους στην κοινωνική ασφάλιση διαρκώς συρρικνώνονται.
Ενάντια σε όλα αυτά διαδήλωναν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι όταν δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο που χάραξαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ που εφάρμοσαν αντιλαϊκές – αντεργατικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Πάντα αυτές τις πολιτικές τις συνοδεύει η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Σε αντίδραση  αυτών των γεγονότων, ήρθαν δύο  ενυπόγραφα άρθρα  εν ενεργεία συναδέλφων  αστυνομικών, που συνάμα είναι και συνδικαλιστικοί  εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων οργανώσεων  αλλά και της Π.Ο.ΑΣ.Υ  κάποιοι  εξ αυτών. Και στα δύο δημοσιεύματα στο διαδίκτυο  τίθεται το λαθεμένο και  αποπροσανατολιστικό «ερώτημα – καταγγελία» .
«…σε ποια χώρα ακούστηκε οι Αστυνομικοί να δέχονται εντολές μη χρήσης  των Δημόσιων Υλικών  τους. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπεται στις αστυνομικές δυνάμεις έστω να αμυνθούν, όταν δέχονται  απρόκλητες και σφοδρές επιθέσεις…»
Τα επιχειρήματα αυτά θέλουν να κρύψουν την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας. Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και η ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, που με σθένος υποστηρίζει ότι η Αστυνομία, τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ο Στρατός πρέπει να χτυπούν κάθε λαϊκή διεκδίκηση, κάθε διαδήλωση.
Κύριοι συνάδελφοι, τα αδέρφια σας οι συνταξιούχοι, οι γονείς σας συνταξιούχοι, οι συνάδελφοί σας συνταξιούχοι, διαδηλωτές,  άσκησαν και θα ασκούν το μοναδικό «όπλο»  δικαίωμα τους, να διαδηλώνουν ενάντια στην καταλήστευση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και μέσα από τις κινητοποιήσεις να πετύχουν την καθολική συμμετοχή  και  την ανατροπή  – ακύρωση  του νομοσχεδίου – έκτρωμα.
Άρα εμείς οι διαδηλωτές  της Παρασκευής,  στα λουλουδάκια της Β. Σοφίας, βρισκόμασταν  εκεί, μπροστά στη Βουλή, σε πορεία στο δρόμο  μονόδρομο για τη περιφρούρηση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, αλλά και των δικών σας, που πολλοί από σας μπορεί να είστε και παιδιά μας γιατί… τι ειρωνεία … τα μελλοντικά δικά σας συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται σήμερα, από το καταγγελλόμενο από μας νομοσχέδιο – έκτρωμα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Στο δρόμο μονόδρομο των διαδηλωτών, συνάδελφοι, ως φράκτης – εμπόδιο βρέθηκαν τα «…δημόσια είδη..» τα  χρυσοπληρωμένα από μας λεωφορεία των αστυνομικών δυνάμεων και οι διμοιρίες των  Υ.Μ.Ε.Τ – -Υ.Α.Τ , με τα… δημόσια είδη τους,… για την παρεμπόδιση – καταστολή  των  δίκαιων λαϊκών  αντιδράσεων.
Το μόνο «κακό»  των διαδηλωτών ήταν, να επιμένουν στην συνέχεια  της πορείας τους και γιαυτό δέχθηκαν, δεχθήκαμε, άδικη και ιδιαίτερα σκληρή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι αστυνομικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, έχουν κάθε συμφέρον να αφουγκράζονται τα δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται ό λαός. Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, είναι τα ίδια που και οι δικές τους οικογένειες καθημερινά αντιμετωπίζουν. Η ανεργία, οι δαπάνες για την καθημερινή επιβίωση, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας κ.α είναι ζητήματα της καθημερινότητάς όλων μας.
Καλώ όλους τους συναδέλφους απόστρατους αλλά και τους εν ενεργεία αστυνομικούς, να πούμε όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή, όχι στο χτύπημα του αγωνιζόμενου λαού. Οι αστυνομικοί προερχόμαστε στην συντριπτική μας πλειοψηφία, από φτωχές λαϊκές οικογένειες. Βιώνουμε στην οικογένειά μας, τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα όλος ο λαός.
Κανένας να μην δεχτεί να χτυπήσει συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους και νέους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των αστυνομικών, είναι να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του στο πλάι του λαού.
Να καταλάβει ότι οι αιτίες των προβλημάτων του είναι ίδιες με αυτές που αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος λαός μας.


Μπαλωμένος Τριαντάφυλλος
Απόστρατος Αστυνομικός
Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων
Αστυνομικών Αττικής
13/01/2016

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 4076330866198999565

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item