Διακήρυξη της Προοδευτικής Ανεξάρτητης Συνεργασίας Αστυνομικών !

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι εμφατικά να σας τονίσουμε, πως με την ίδια θέρμη καρδιάς και πίστη στις αξίες και τις ιδέες της αστυνομικής οικογένειας που ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε και σήμερα την προσπάθειά μας. Μακριά και πέρα απο δολερά τερτίπια που μετέρχονται άλλα συνδικαλιστικά μας σχήματα – στο όνομα ανίερων συμμαχιών – μακριά και πέρα απο μεθοδεύσεις που νοθεύουν τον χαρακτήρα και το ήθος του συνδικαλιστικού κινήματος και το υποβιβάζουν στον ρόλο του παρακμιακού κομματικού μας συστήματος.

Με αυτή την έννοια η  μεθόδευση ορισμένων συναδέλφων, να απεμπολήσουν τις αξίες και τις ιδέες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν μας αγγίζουν, μήτε και αλλοτριώνουν την έντιμη και καθαρή συνδικαλιστική σχέση που έχουμε χτίσει μαζί σας.

Εσάς τους έντιμους συναδέλφους που ενδιαφέρεστε αληθινά για την επίλυση και την προαγωγή των πυρίκαυστων θεμάτων που ταλανίζουν την αστυνομική οικογένεια και όχι για οφίτσια και καρέκλες. Γιατί το εδραίο θεμέλιο του έντιμου συνδικαλισμού, είναι η προάσπιτη των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου μας και όχι η μκρόψυχη και κοντόθωρη πολιτικά εξασφάλιση θέσεων και ιδιοτελών ανταλλαγμάτων.

Με αυτές τις σκέψεις ιδρύσαμε πρίν 10 μήνες περίπου μια νέα συνδικαλιστική κίνησή την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Π.Α.Σ.Α).  Ολο αυτό το διάστημα αναδομήσαμε τον συνδυασμό μας, ώστε να απαλλαγούμε απο όλα τα επαχθή βάρη,  του παρελθόντος.

Έχοντας ως πυρήνα της έντιμης προσπάθειάς μας, εσάς και μόνον τους έντιμους και αγωνιζόμενους αστυνομικούς, που πάντα σε όλες τις δύσκολες στιγμές - αψηφώντας το δέλεαρ πολλών ιδιοτελών ανταλλαγμάτων- ήσασταν σθεναρά δίπλα μας, προχωρούμε μπροστά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, προσβλέποντας σε μια νικηφόρα πορεία μας στις εκλογές, που θα είναι νίκη ΔΙΚΗ ΣΑΣ, όλων των έντιμων και αγωνιζόμενων αστυνομικών.

 Συνεχίζουμε δυναμικά, έντιμα, ηθικά αδιαπραγμάτευτα, με μόνο ηθικό στόχο και συνδικαλιστικό μέλημα, τον ξεχασμένο απο την πολιτεία Έλληνα Αστυνομικό, που εκθέτει τα στήθη του στις σφαίρες του εγκλήματος για μισθους πείνας. Και όχι για τα οφίτσια και τις καρέκλες.

Η νίκη στις εκλογές είναι δική μας, γιατί θα είναι νίκη του συνδικαλιστικού ήθους και όχι της κομματικής ιδιοτέλειας.ΟΙ  YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΑΣΥΑΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος  Δ.Α.Α. ΥΠΟΔ.ΕΠΙΧΕΙΡ.ΑΤΤ/2

ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος ΔΑΕ/ΥΑΤ

ΔΕΡΜΑΤΑΣ Παναγιώτης Άμεση Δράση

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Γιώργος- Προεδρία Δημοκρατίας

ΚΑΚΑΜΠΑΚΟΣ Βασίλης- Δ.Α.Α/Υ.Κ.Α.1

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΕ/ΥΜΕΤ

ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ Βασίλης/ Α.Τ. Κυψέλης

ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος  Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΓ-ΔΙΚΑΣΤ. ΑΤΤΙΚ

ΦΩΤΗΣ Βασίλειος ΔΑΕ /ΥΜΕΤ

ΧΑΧΑΛΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ  Δ.Α.Α. Υ.Ε.Λ. 4

 ΑΘΗΝΑ 30/8/2015

 Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η  Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΑΣΑ) Αθήνας  ιδρύθηκε  ως Προοδευτική Συνεργασία  των Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών , προκειμένου να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες  και να διεκδικήσει μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και μέσο την βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των αστυνομικών.

Και έχει ΜΑΖΙ σας σαν μια γροθιά από κοινού, να επιτύχει τρεις κεντρικούς στόχους :

 (α) Να αγωνιστεί για τα μεγάλα προβλήματα του Έλληνα Αστυνομικού, στα οποία προεξάρχει αυτό της καθημερινής παραβίασης των δικαιωμάτων μας. Όπου συχνά-πυκνά η φυσική μας ηγεσία μας θέλει ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Να κάνουμε δηλαδή ατέρμονα νυχτέρια- βάρδιες χωρίς σταματημό, μέχρις εξόντωσής μας. Αλλά και για τα άλλα καθημερινά μεγάλα προβλήματα που συνθέτουν σήμερα την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα του Έλληνα αστυνομικού.

(β) Να σφυρηλατήσουμε αγαπητοί συνάδελφοι την ηθική μας ενότητα.
Σήμερα περισσότερο απο ποτέ, πρέπει να αποβάλλουμε απο την μεγάλη οικογένεια των αστυνομικών, τις κομματικές διχοστασίες και κάθε προσπάθεια διαίρεσης και απομείωσης της ισχύος μας. Ο συνδυασμός μας έμπρακτα αποδεικνύει περιλαμβάνοντας ως υποψηφίους του συναδέλφους όλων των ιδοεολογικών αποχρώσεων, ότι είναι ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος.

(γ) Να αναδείξουμε την σπουδαία συμβολή του Έλληνα Αστυνομικού, ως σημαντικού δημόσιου λειτουργού της ελληνικής κοινωνίας.

 Α) Δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε μόνοι μας και από κοινού μαζί με τα επαγγελματικά σωματεία και άλλες πρωτοβουλίες των αστυνομικών :

 1. Την προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της σκέψης του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών των αστυνομικών και των πολιτών.
 2 Την μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του.
3. Την βελτίωση, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών.
4. Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.
5. Την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.
6. Την πάλη για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την ειρήνη.
7.Την ανύψωση του μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου των μελών.
8. Την επικοινωνία και η συνεργασία με ομοειδές παρατάξεις αστυνομικών του εσωτερικού και εξωτερικού.
9.Την προβολή και η αναβάθμιση του έργου των Αστυνομικών Υπαλλήλων προς το κοινωνικό σύνολο.
10. Την εισαγωγή νέας τεχνολογίας και κατοχύρωση νέων μεθόδων εργασίας.

Β)  Μέσα για την πραγματοποίηση των σκοπών

Η πραγματοποίηση των σκοπών θα επιδιώκεται με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο
.Ειδικότερα:

1. Η συγκέντρωση προτάσεων των μελών του, η επεξεργασία και η προώθησή τους σε ειδικές συνεδριάσεις του Δ.Σ ή των Γ.Σ.

2. Με τη δημιουργία συνδέσμων  σε κάθε κατάστημα ή Αστυνομική Δ/νση για τη μελέτη των προβλημάτων, την επεξεργασία θέσεων και την προώθησή τους στο Δ.Σ.

3. Με τη συστηματική ενημέρωση των μελών του σωματείου, των προϊσταμένων και της κοινής γνώμης για τα προβλήματα και τα αιτήματα των μελών.

 4. Με τη σύμπραξη και συνεργασία με άλλες δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις που έχουν αντίστοιχους σκοπούς και με την εγγραφή και συμμετοχή σε δευτεροβάθμιο όργανο, αστυνομικών υπαλλήλων.

5. Με την καταγγελία και έγκληση στις δικαστικές αρχές για την προστασία των μελών του.

6, Με τη σύσταση τμήματος τύπου, επικοινωνίας και ενημέρωσης με σκοπό:

 α) Με την δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας η blogs.

 β) Την οργάνωση μορφωτικών συγκεντρώσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων.

 γ) την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το έργο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Καμιά από τις παραπάνω ενέργειες δεν θα έχει ποτέ κερδοσκοπικό χαρακτήρα.


Γ.- Πόροι
1) Οι εθελοντικές εισφορές των μελών της Προοδευτικής Συνεργασίας.
2).Οι επώνυμες εισφορές δωρητών ή χορηγών.
3) Τα έσοδα από χοροεσπερίδες ,λαχειοφόρες αγορές και από κάθε άλλη νόμιμη αιτία.
Δ) Μέλη
.Μέλη της ΠΑΣΑ  μπορούν να γίνουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της Διευθυνση Αθηνών. ανεξαρτήτου βαθμού και υπηρεσίας, ύστερα από αίτησή τους στη  Γραμματεία της ΠΑΣΑ  και αφού αποδέχονται την ιδρυτική διακήρυξη αυτή η το πλαίσιο αρχών της  που θα διαμορφωθεί στο μέλλον .

Σας καλούμε πλάι μας να δώσουμε όλοι ΜΑΖΙ σάρκα και οστά, στην ενότητα και στον μεγάλο αγώνα,για αστυνομικούς αξιοπρεπείς δημόσιους λειτουργούς και όχι εξευτελισμένους ζητιάνους

 Σας θέλουμε δίπλα μας. Δεν περισσεύει κανείς για μια Ελληνική Αστυνομία δυνατή.

                                              Η  Γραμματεία της
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΑΣ

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3443307289667459574

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item