Νέο Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει – Ποιες θα είναι οι αυξήσεις.

 
26/1/2020
 
Αυξήσεις, για τους τους νέους συνταξιούχους ( ν Κατρούγκαλου) με χρόνο ασφάλισης από 30 έτη  και πάνω και αυξήσεις  στα… "χαρτιά," για τους παλαιούς συνταξιούχους από 30 έτη  και πάνω  περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι νέοι συνταξιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου,για το ασφαλιστικό που έφερε η κυβέρνηση στην βουλή, με χρόνο ασφάλισης από 30 έτη έως 44 έτη. θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά κύριας σύνταξης από αυτά που θα έπαιρναν αν έμενε σε ισχύ ο νόμος 4387/2016

Όσοι βγαίνουν στην σύνταξη με πάνω από 44 έτη δεν θα δουν καμία αύξηση αντίθετα θα παίρνουν λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα έπαιρναν αν έμενε σε ισχύ ο νόμος 4387/2016

Ελάχιστοι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν την εφαρμογή του ν.4387/16 θα δουν αύξηση στην σύνταξή τους αφού υπάρχει η προσωπική διαφορά η οποία διατηρείται.

Οι περισσότεροι παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν μείωση ή και μηδενισμό της προσωπικής τους διαφοράς ενώ ελάχιστοι που έχουν υψηλό μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών και πάνω από 30 χρόνια θα δουν  αύξηση  στην σύνταξή τους.

Καταργείται η "13η" Σύνταξη και όλοι οι συνταξιούχοι έως 30 χρόνια θα έχουν ετήσια απώλεια εισοδήματος !

Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή απορρόφηση του η κατάργηση του μελλοντικά.
Επίσης ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Στα συν του σχεδίου ο μηχανισμός για την έκδοση ψηφιακής σύνταξης μέσα σε μια μέρα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2020

 Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι αλλαγές που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο, «επιβλήθηκαν» κατά  ένα ποσοστό από τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του  «νόμου Κατρούγκαλου» όπως επί παραδείγματος τα ποσοστά αναπλήρωσης .





Δημήτριος Καραγιαννόπουλος

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 4688065286392506322

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item