ΒΟΕΑ: Οι ευθύνες του ΜΤΣ για την καθυστέρηση της ΚΥΑ


Το ΜΤΣ έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ, καθώς έβγαλε το σχετικό πρακτικό στο τέλος Μαρτίου
χορήγηση του ΒΟΕΑ έτους 2024 καλά κρατεί, γράφει αναγνώστης του Armyvoice.gr και εξηγεί:

Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες και μόλις πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σχετική ΚΥΑ

 Το ΜΤΣ τον Μάιο και Ιούνιο απαντούσε σε ερωτήσεις συναδέλφων:  «Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαιούχων τέκνων των μετοχομερισματούχων του Ταμείου για το ΒΟΕΑ , αποτελεί η υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών νέου σχεδίου ΚΥΑ στην οποία θα καθορίζεται η τιμή μεριδίου βάσει της οποίας θα υπολογίζονται τα ΒΟΕΑ των δικαιούχων τέκνων. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη χρονικά καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής ετήσιας ΚΥΑ γεγονός που δυσχεραίνει την άμεση υλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών».

Η απάντηση του ΜΤΣ φαίνεται να επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες σε αυτούς που υπογράφουν την ΚΥΑ.

Η υπόψη ΚΥΑ όμως αναγράφει «Έχοντας υπόψη:…………….7. Το υπ’ αρ. 04/01/28-03-2024 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΔΣ/ΜΤΣ)».

Είναι εμφανές ότι για να υπογραφεί η εν λόγω ΚΥΑ έπρεπε να υπάρχει σχετικό πρακτικό του ΔΣ/ΜΤΣ που, όλως τυχαίως έχει ημερομηνία 28/03/2024 (δηλαδή αφού έχουν περάσει τρεις μήνες του έτους 2024).

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ευθύνη στο ΜΤΣ;

Αφού το ΜΤΣ γνώριζε ότι παρατηρείται έντονη χρονικά καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, τι έκανε για να την επισπεύσει; Εκτός βέβαια αν θεωρείται επισπευση των διαδικασιών η μετά από τρίμηνο απόφασή του για την τιμή του μεριδίου.

Είναι προφανές ότι ο τρόπος που το ΜΤΣ αντιμετωπίζει τους μετοχομερισματούχους του είναι διαρκώς απαξιωτικός, εμπαίζει με εμάς, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Πιθανώς κάποιοι από εμάς να έχουν υποστεί ηθική και οικονομική βλάβη.

 armyvoice.gr

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 7800064435705075075

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item