Υπόμνημα κατέθεσαν στον Υπουργό οι Ε. Α. Υ. Νομού Δωδεκανήσου- Γ. Πανούσης: "Καταλάβαμε ακριβώς τι μας είπαν οι συνδικαλιστές"

Ο κ. Πανούσης κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση, μαζίμε τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Στ’ αριστερά του διακρίνονται ο βουλευτής κ. Γάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικολόπουλος...
Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, μίας ημέρας, στην περιοχή μας, και στη Ρόδο, φαίνεται ότι είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως έγινε γνωστό από τη χθεσινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού του Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση στη Ρόδο και την Κω, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των Σωμάτων Ασφαλείας εδώ, δίχως να μπορέσει να δεσμευτεί για ενίσχυση του προσωπικού πριν φύγει ο «βραχνάς» της χώρας.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από την Αστυνομική Διεύθυνση, ο Υπουργός είπε:
«(Επιβεβαιώθηκε) αυτή η συνέργεια που υπάρχει ανάμεσα στις υπηρεσίες, την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Υπουργείο και όλους τους φορείς που θέλουν να συμβάλουν, άρα το μέλλον είναι αισιόδοξο, υπάρχει σχέδιο, θα διαχειριστούμε αυτές τις μεταναστευτικές ροές που, δεν φταίει σε τίποτα η Ελλάδα αλλά οφείλει με πολιτισμό και ανθρωπισμό να τις χειριστεί.Θα δούμε και τα προβλήματα της εγκληματικότητας στη Ρόδο, ό,τι προκύπτει από τη μεγάλη και τουριστική περίοδο. Πάντως, είναι αισιόδοξα τα μηνύματα, δεν βλέπω ούτε παθητικότητα ούτε εγκατάλειψη, ούτε σημεία, ας πούμε, έκπτωσης. Ίσα-ίσα, και τους ενισχύουμε και τους ενθαρρύνουμε με την παρουσία μας αλλά και με τα σχέδια και τις απόψεις που οι ίδιοι μας λένε».

Ερωτηθείς σχετικά με το πάγιο αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας και δη της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση του προσωπικού, ο κ. Πανούσης καταρχήν είπε ότι συζήτησαν τα πάντα, και για αυτό το θέμα και δήλωσε:  «Είδαμε ότι είναι σε λάθος βάσεις οι οργανικές θέσεις και είπαμε να κάνουμε γενική αναθεώρηση των οργανικών θέσεων. Καταλάβαμε ακριβώς τι μας είπαν οι συνδικαλιστές».

 Ωστόσο, άφησε να διαφανεί ότι η ενίσχυση με προσωπικό είναι δύσκολο να γίνει τώρα αφού «πρέπει να φύγει η Ελλάδα από τον βραχνά», όπως είπε.
Ο κ. Γάκης δήλωσε για την επίσκεψη του κ. Πανούση: «Ο Υπουργός, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισκέφθηκε και το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο. Προσπαθώντας να κάνει μία σύζευξη αυτών των υπηρεσιών έτσι ώστε να μπορέσουν να συνδυαστούν για να διαθέσουν τη μεγαλύτερη ισχύ που μπορούν στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και των προβλημάτων που έχουμε στην περιοχή μας».

 http://www.rodiaki.gr/medias/c0d60b19a42bb4785f7f8b14f5146abc.jpg
Υπόμνημα κατέθεσαν στον Υπουργό οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου,  στο οποίο αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
…Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού συμπλέγματος του Νομού μας, σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας και την αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Πόσο μάλλον όταν τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός των νησιών μας πολλαπλασιάζεται…
 Μόνιμο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης (13.835 αφίξεις για το 2014) στα Δωδ/νησα (περίπου 15.000 αφίξεις έως σήμερα για το 2015).
Ο νομός Δωδ/νησου βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε ξενοδοχειακές κλίνες αφού διαθέτει το 18,4% επί του συνόλου.
Το Αστυνομικό προσωπικό της Δωδ/νησου, την παρούσα περίοδο παρουσιάζεται ελλειμματικό ( σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις) κατά 20% περίπου, αριθμεί περίπου 530 άτομα (αντί 676 μετά την μείωση των οργανικών) και καλείται να προσφέρει πολλαπλάσιες Υπηρεσίες για την κάλυψή των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται στους θερινούς μήνες.
Επίσης η αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων (από 800 σε 676) από εσάς χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει  κάθε περιοχή (γεωγραφική θέση, ιδιομορφία, πληθυσμός, εγκληματικότητα, επισκεψιμότητα κ.α.) τις οποίες για τα Δωδεκάνησά σας αναλύσαμε εν’ συντομία παραπάνω μας δημιούργησε επιπλέον προβληματισμό.  

Εμείς από πλευράς μας, έχοντας άμεση αντίληψη των τρέχοντων προβλημάτων, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις προτάσεις μας παρακάτω:
Την προκήρυξη εκτάκτων μεταθέσεων όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 του Π.Δ. 100/2003 προκειμένου να επανδρωθούν επαρκώς όλες οι νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες (Επιτελείο Β΄Αστ/κης Δ/νσης Δωδ/σου, Τμήμα Τροχαίας Κω, Αστ/κο Τμήμα Ηρακλειδών, Αστ/κο Τμήμα Αταβύρου, Αστ/κο Τμήμα Αφάντου, Αστ/κο Τμήμα Λίνδου, Αστ/κο Τμήμα Νότιας Ρόδου) και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Την επιπλέον άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών (αεροδρόμια, λιμάνια μικρά νησιά κ.α.) με αποσπάσεις αστυνομικών. Εξεύρεση χώρων παραμονής-κράτησης και βελτίωση των ήδη υπάρχοντων υποδομών τόσο στη Ρόδο & Κω όσο και στα μικρά νησιά.  Ενώ θεωρούμε Επιβάλλεται η ενεργοποίηση του  Π.Δ. 235/2007 με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Ρόδο & Κω και η στελέχωσή τους με συνοριακούς φύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό και υπηρετούν σήμερα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. μέρη της Ηπειρωτικής χώρας.

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 3315552847351643019

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item