Ένωση Πειραιά : Στο 20% του βασικού τους μισθού οι έκτακτες κρατήσεις των νέων αστυνομικών υπέρ του νέου ελλειμματικού ταμείου !!!

http://inkomotini.gr/wp-content/uploads/2014/10/-2-e1413142814131.jpg
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...
----------------------------------------------
Πειραιάς, 27-10-2016
Προς :
1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης &
Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
(Μέσω ΠΟΑΣΥ)
2) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
(Μέσω ΠΟΑΣΥ)
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
(Μέσω ΠΟΑΣΥ)
4) Διεύθυνση Οικονομικών / ΑΕΑ
5) Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού / ΑΕΑ
6) ΤΕΑΠΑΣΑ
7) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
8) Όλες τις Υπηρεσίες Πειραιά
Με το παρόν έγγραφό μας, αναδεικνύουμε και γνωστοποιούμε ότι, οι συνάδελφοι με το βαθμό του Αστυφύλακα που έχουν αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Σχολή Αστυφυλάκων το έτος 2014 (Σειρά ’12 - ’14) και ανήκουν στα ταμεία της τέως Αστυνομίας Πόλεων (Α.Π.), θα τους γίνει επιπλέον - έκτακτη κράτηση στη μισθοδοσία μηνός Νοεμβρίου, ύψους 144,68 €, με την αιτιολογία «ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ», δηλαδή το 20% περίπου του βασικού μισθού τους.
Η εν λόγω κράτηση γίνεται για τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης, έναν Κλάδο που όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, επηρεάζεται από τη νέα ασφαλιστική Μεταρρύθμιση – Λαιμητόμο και μεταφέρθηκε σε ένα ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (ΕΤΕΑ) υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας. Αυτή τη στιγμή στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ αυτό υπάγονται εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και φυσικά αρκετοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Είναι οξύμωρο και άδικο λοιπόν ένα Ταμείο να διενεργεί τέτοιου είδους υπέρογκες έκτακτες κρατήσεις (20%) αναλογικά με το εισόδημα των νέων συναδέλφων μας, μιας και η πλειοψηφία αυτών προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα της επαρχίας, χωρίς ιδιόκτητες κατοικίες στο Ν. Αττικής, με συνέπεια όπως καταλαβαίνετε οι οικονομικές τους ανάγκες να είναι υπερβολικά αυξημένες. Παράλληλα πως είναι δυνατόν η κράτηση να είναι υποχρεωτική σε έξι (6) δόσεις μόνο, την ώρα που καλώς βέβαια, των αντίστοιχων συναδέλφων των ταμείων της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής (Ε.Χ.) έχουν δεκαοκτώ (18) δόσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση θα πρέπει να επανεξετάσει, τόσο το ύψος των κρατήσεων (τακτικών και έκτακτων), όσο και τον αριθμό των δόσεων που παρακρατούνται αυτές. Εξάλλου, όπως αναφέρει και στις νέες του διατάξεις ο νέος ασφαλιστικός νόμος, τον οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση με στόχο την Ισονομία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, δεν είναι δίκαιο ασφαλισμένοι οι οποίοι πλέον ανήκουν στο ίδιο Ταμείο να αντιμετωπίζονται άνισα, δηλαδή ο ένας να πληρώνει υποχρεωτικές και έκτακτες υπέρογκες μηνιαίες κρατήσεις και ταυτόχρονα να συνυπάρχει με κάποιον ο οποίος καταβάλλει λιγότερες και όχι έκτακτες κρατήσεις, επικαρπώνοντας τα ίδια οφέλη.
Ως Ένωση προτείνουμε το εξής:
α) Να υπάρξει άμεσα επιμήκυνση στις δόσεις που παρακρατείται η ως άνω έκτακτη κράτηση των συναδέλφων υπέρ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης, από 6 σε 18 και παράλληλα να συμψηφιστούν οι όποιες δόσεις ήδη παρακρατήθηκαν ή θα παρακρατηθούν με τις τακτικές κρατήσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της κράτησης.
β) Να συσταθεί επιτροπή από τα συναρμόδια Υπουργεία με τη συμμετοχή της ΠΟΑΣΥ, ώστε να επανεξεταστεί το πλαίσιο που διέπει τις κρατήσεις των συναδέλφων μας.  
Αναρωτιόμαστε άραγε:
Πότε και από ποιον ελήφθη η απόφαση για τον ανωτέρω τρόπο κράτησης στον μισθό των συναδέλφων, κανείς δεν σκέφτηκε να εισάγει έστω τον ίδιο αριθμό δόσεων, τόσο στα Ταμεία της τέως Ε.Χ. όσο και στα Ταμεία της τέως Α.Π.;
Ενημέρωσε ποτέ κανείς τους εν λόγω συναδέλφους για την παραπάνω υπέρογκη έκτακτη κράτηση, έτσι ώστε πριν τους διενεργηθεί να προγραμματίσουν τη ζωή και επιβίωση τους;
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΟΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                          ΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ
 

 

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 751694997460886076

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item