Συνάντηση της Ένωσης Αθηνών με τον Προϊστάμενο Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής



                                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

           Στα πλαίσια των συνεχών επισκέψεων της Ένωσης μας στις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενημέρωση των συναδέλφων – μελών μας σε θέματα που τα απασχολούν και την επίλυση ανακυπτόντων προβλημάτων, αντιπροσωπεία της Διοίκησης μας συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής / Α.Ε.Α., Υποστράτηγο κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη για τα κάτωθι ζητήματα:

    Ασφαλείς επικοινωνίες: Το νέο ψηφιακό σύστημα SEPURA βρίσκεται στο στάδιο της παραμετροποίησης των φορητών πομποδεκτών των ασυρμάτων σε Δ.Α.Ε.Α., Άμεση Δράση και Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με τις κεραίες του συστήματος.
    Έλλειψη αναλωσίμων υλικών στις Διαχειρίσεις : Για όλα τα υλικά (μελάνια, χαρτί κτλ) καθώς και για υφάσματα για τις στολές υπάρχουν διαγωνισμοί που τρέχουν και οι καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους οφείλονται στην νομοθεσία που υποχρεώνει το Αρχηγείο για δαπάνες που αφορούν την Αττική να γίνεται ένας διαγωνισμός για το σύνολο των Υπηρεσιών που εδρεύουν στην Αττική και όχι ανά Διεύθυνση όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Τα χρηματικά ποσά βέβαια που αφορούν οι δαπάνες αυτές είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με προηγούμενα έτη ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαγωνισμών έχουν ως συνέπεια να έχουν αδειάσει οι αποθήκες των Διαχειρίσεων από υλικά και να μην δύνανται οι Υπηρεσίες να διεκπεραιώσουν ούτε απλές καθημερινές υποχρεώσεις τους.
    Επισκευή οχημάτων: Ενημερωθήκαμε ότι όλα τα αιτήματα για επισκευή βλαβών σε υπηρεσιακά οχήματα εγκρίνονται και είναι χρέος των Διαχειρίσεων να τα αποστέλλουν γρήγορα. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο στόλος των οχημάτων είναι απαρχαιωμένος και σε πολλές περιπτώσεις η επισκευή μιας βλάβης θεωρείται ασύμφορη ενώ υπάρχει και μηνιαίο χρηματικό πλαφόν στα αιτήματα. Επίσης ζητήσαμε την εκμετάλλευση της δυνατότητας για προμήθεια οχημάτων μέσω του ΟΔΔΥ σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και την όσο δυνατόν γρηγορότερη απόδοση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των οχημάτων που αιτούνται και εκκρεμούν για πολλούς μήνες προερχόμενα από κατασχέσεις μέσων μεταφοράς σε εγκληματικές ενέργειες.
    Ανελκυστήρες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες: Για την συντήρηση των ανελκυστήρων του κτιρίου Α.Μ.Α. εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 18.000€ μέχρι τέλος του έτους. Ζητήσαμε την έγκριση κονδυλίων για την επισκευή των ανελκυστήρων της Δ.Α.Ε.Α. και των υπολοίπων Υπηρεσιών που εδρεύουν στην Αθήνα καθώς η καθημερινή ταλαιπωρία αστυνομικών και πολιτών στα κτίρια της Αστυνομίας δημιουργεί αλγεινή εικόνα για το Σώμα.
    Αναδρομικές Κρατήσεις στα Σημειώματα Αποδοχών: Ζητήσαμε να αναγράφεται στο σημείωμα αποδοχών εκάστου συναδέλφου που υπόκειται σε αναδρομικές κρατήσεις λόγω ισχύος του νέου μισθολογίου, αν το ποσό που κρατείται είναι εφάπαξ ή αφορά αριθμό δόσης από ένα συνολικό ποσό. Μας δόθηκε η υπόσχεση ότι αν και η Πληροφορική μας δεν δύναται να υποστηρίξει αυτή την λειτουργία στο σημείωμα αποδοχών, θα γίνει προσπάθεια για αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως έως την ανάρτηση στο POL της επόμενης μισθοδοσίας θα σταλεί σε όλες τις Υπηρεσίες διευκρινιστικό έγγραφο του Αρχηγείου για να κατανοήσουν οι συνάδελφοι τα ποσά των τυχόν αναδρομικών κρατήσεων που θα δουν στο σημείωμα αποδοχών.

           Η Ένωση Αθηνών δεν εφησυχάζεται και θα συνεχίσει τον κύκλο των συναντήσεων της με τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων – μελών της.

                                                          Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                      - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                         

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6927790507231415843

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item