Παρουσίαση παιδικού βιβλίου, έκδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.


Με μηνύματα για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας κυκλοφορεί δωρεάν παιδικό βιβλίο, έκδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η έκδοση παρουσιάστηκε σήμερα, 2 Απριλίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, της Γκέλλυ Αρώνη, Διευθύντριας της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη και του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεώργιου Μπουροδήμου.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό βιβλίο που μπορούν να «κατεβάσουν» όλοι δωρεάν μέσω διαδικτύου σε υπολογιστή ή μέσω εφαρμογών σε tablet.
Παράλληλα, διατίθεται και σε ηχητικό αρχείο για παιδιά που δεν διαβάζουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
"Σήμερα ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Μάλλον, γιατί δε σταμάτησα ποτέ να το πιστεύω, από εκείνη την πρώτη μέρα που άρχισε να κλωθογυρίζει στο νου και την επιθυμία μου, βλέποντας πολλά παιδιά, για έναν σωρό διαφορετικούς λόγους, να έχουν εγκαταλείψει ή να μην έχουν καν γνωρίσει την κορυφαία εμπειρία που προσφέρει η λογοτεχνία», σημείωσε η συγγραφέας του βιβλίου Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία........."
Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Μαργαρίτα, ένα αδέσποτο σκυλί, που μάλιστα ήταν και στην παρουσίαση της έκδοσης.
«Με θυμώνει η έλλειψη παιδείας και ευαισθησίας κάποιων συμπολιτών μας απέναντι στους άλλους και σε ό,τι μας περιβάλλει. Αγαπώ μεταξύ άλλων να υποστηρίζω τα ανυπεράσπιστα ζώα. Χάρηκα πολύ που και η Μαργαρίτα συμφωνούσε μαζί μου. Ήταν εκείνα που εντόπιζα και η ίδια ως κάτοικος και ως οδηγός αυτής της πόλης. Και μαζί προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε αλλά όπως λέει κι εκείνοι οι άνθρωποι ούτε ισιώνουν, ούτε μυαλό βάζουν με τίποτα», σημείωσε η συγγραφέας – αστυνομικός.
Το βιβλίο με εργαλεία τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλους χρήσιμους κανόνες επιχειρεί να αναδείξει ότι οι κώδικες και οι κανόνες δεν είναι για να μας απαγορεύσουν ή να εξασφαλίσουν με έναν τρόπο την ασφάλειά μας, αλλά για να μας εκπαιδεύσουν στην υπομονή και να μας προτρέψουν στον σεβασμό στον συνάνθρωπο. Επιπρόσθετα περιέχει και ιστορικές πληροφορίες για την πόλη της Αθήνας.
Η ελληνική και αγγλική έκδοση απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων, του απόδημου ελληνισμού και σε όλους τους αγγλόφωνους και αγγλομαθείς δίνοντας μια παγκόσμια διάσταση στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Οι διαδράσεις που είναι διαθέσιμες στις σελίδες του βιβλίου είναι είτε ηχητικές, είτε αλληλεπιδράσεις με τις εικόνες, σε ορισμένες από τις οποίες έχει προστεθεί απόδοση κίνησης (animation). Επίσης παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι οποίες ως στόχο έχουν να παρουσιάσουν αρκετά ελληνικά μνημεία, πρόσωπα από την ελληνική μυθολογία, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για ένα παιδί.
Τα παιδιά με προβλήματα στην όραση έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την ιστορία μέσα από το audio book που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα App Store και Google Play και διατίθεται δωρεάν σε δύο γλώσσες.
Μπορεί κάποιος να την αναζητήσει σε αυτά τα καταστήματα ή να ακολουθήσει τους συνδέσμους που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Λόγω της φύσης της, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές tablet για να προσομοιώσει τις διαστάσεις ενός έντυπου βιβλίου.
Αφού κάποιος την «κατεβάσει» και την εγκαταστήσει, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.


Πατήστε εδω για να κατεβάσετε την εφαρμογή για συσκευές iOS
Βρείτε εδώ την εφαρμογή για συσκευές Andoid
Δείτε εδώ το audio book.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 226031299153661375

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item