Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου 27/11/2018

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου 27/11/2018

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/2/163-α
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνεδρίασε, χθες 27 Νοεμβρίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με μοναδικό αντικείμενο τις πρωτοφανείς, στα συνδικαλιστικά χρονικά, διώξεις, που έχει εξαπολύσει η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα, αποφασίστηκε η δυναμική μας αντίδραση, το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να αποτραπεί κάθε απόπειρα φίμωσης, ποδηγέτησης και καθοδήγησης των αιρετών εκπροσώπων των Ελλήνων αστυνομικών.
Ξεκινώντας τη συνεδρίαση, τόσο ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, επεσήμαναν ότι στο όνομα των έξι συγκεκριμένων στελεχών που έχουν κληθεί για «εξηγήσεις», με μια πρωτοφανή απόφαση του κ. Αρχηγού, βάλλεται συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, για δηλώσεις τους σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στις 12-11-2018 μέσα και έξω από αίθουσα του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου συνάδελφοί μας έμειναν απροστάτευτοι, προπηλακίσθηκαν και τραυματίστηκαν, χωρίς να γίνουν εν συνεχεία συλλήψεις από την αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα. Η απόφαση για τη διενέργεια ΕΔΕ και η κλήτευση των στελεχών μας ως αστυνομικών υπαλλήλων και όχι ως συνδικαλιστών, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις της Ηγεσίας, πόσω μάλλον, όταν η ίδια η Ομοσπονδία, την επομένη των γεγονότων ημέρα, είχε ζητήσει να γίνει έρευνα για τη βία που ασκήθηκε εις βάρος των συναδέλφων μας, ενώ έχει ανατεθεί και προκαταρκτική έρευνα, για το ίδιο θέμα, από την Εισαγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Είναι προφανές για το συνδικαλιστικό μας κίνημα ότι κάποιοι αποβλέπουν στη στοχοποίηση και στη φίμωση της Ομοσπονδίας για τις αλήθειες που λέει, αλλά εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, για τις επόμενες γενιές.
Ήδη έχουν εκδοθεί καταγγελτικές ανακοινώσεις από όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις  της ΠΟΑΣΥ και άλλους φορείς, κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το προεδρείο ενημέρωσε και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία απάντησαν ότι θα προβούν σε σχετικές επερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ουδείς ανέμενε άλλωστε από μια «αριστερή» κυβέρνηση να εγκρίνει τέτοιες ενέργειες, όταν, μόλις προ μερικών ημερών, το ίδιο το Αρχηγείο, με ανακοίνωσή του, σημείωνε ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών».
Ο Πρόεδρος της ΕΓ κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αφού τόνισε τέλος, ότι οφείλουμε να γνωρίζουμε επισήμως ποια είναι και η θέση της Πολιτικής Ηγεσίας για αυτές τις πρωτοφανείς διώξεις, ζήτησε από το ΔΣ να εξουσιοδοτηθεί η ΕΓ για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων όσον αφορά στην πραγματοποίηση κάθε μορφής δράσεων διότι, εν τέλει, τίθεται θέμα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.
Μετά από την απερίφραστη καταδίκη των συνδικαλιστικών διώξεων, τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε για την ιστορικότητα της συνεδρίασης αυτής καθ’ αυτής, και το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται σύσσωμο το ΔΣ για την υπεράσπιση του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης, δόθηκε η εξουσιοδότηση στην ΕΓ για τον προγραμματισμό και συντονισμό των περαιτέρω δράσεών της, έχοντας στο πλευρό της το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, όπως αποτυπώνεται και στις σχετικές ανακοινώσεις – παρεμβάσεις τους.
 Να σημειωθεί επίσης, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχηγού, παρατηρείται μια αλλαγή στάσης έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατο έγγραφο του ΑΕΑ όπου, αντί να διασφαλισθεί, όπως θεσμικά προβλέπεται, η εκπροσώπησή μας σε σχετική Υπηρεσιακή Επιτροπή για τη «βαθμολογική εξέλιξη και τρόπο κρίσης του χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού», μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε εγγράφως τις προτάσεις μας… Για να καταδειχθεί επίσης το «ενδιαφέρον» της νέας Ηγεσίας, αναφέρθηκε και το ότι με τις έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών, έμεινε «ακέφαλο» το ΤΕΑΠΑΣΑ και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όταν πλέον διαμαρτυρηθήκαμε στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, γνωστοποιήθηκε η αδυναμία χειρισμού της Ηγεσίας σε ζωτικής σημασίας θέματα του Ταμείου μας (Υπουργική Απόφαση για την ένταξη των ασφαλισμένων της τέως Ε.Χ. στον Κλάδο Υγείας της τέως Α.Π., τροποποιήσεις του προϋπολογισμού για τη χορήγηση βοηθημάτων στους αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας και των Τ.Π.Α.Σ., μεταβολή αξίας ενσήμου, δημιουργία οργανογράμματος κ.α.), τα οποία έχουν βαλτώσει στα συρτάρια του κτιρίου της Κατεχάκη, λειτουργώντας εις βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων του και ενάντια στον προγραμματισμό του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ενημέρωσε το ΔΣ ότι το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ εξέδωσε χθες το υπ. αριθμ. 18/2018 Πρακτικό της β’ συζήτησης για τη μη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών και όπως προκύπτει από αυτό, το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται η διαγνωσθείσα παράλειψη της διοίκησης να συμμορφωθεί προς τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά επειδή δέχεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει εκκινήσει τη διαδικασία συμμόρφωσής του, παρέχει την ευχέρεια πλήρους συμμόρφωσης έως τις 23-01-2019.
Η Ομοσπονδία, διαβεβαιώνει όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε όλη τη χώρα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, ότι η βάναυση παραβίαση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, θα λάβει την πρέπουσα απάντηση. Πέρα από παρατάξεις και αντιπαλότητες, είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά.
«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», μας δίδαξε ο Ρήγας Φεραίος. Κι εμείς δεν το λησμονούμε! Στο φόβο που θέλουν να σπείρουν ανάμεσά μας, απαντάμε με τόλμη, αρετή και αποφασιστικότητα για το αύριο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 5255194808060974018

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item