Συνεδρίαση Ομοσπονδιών για κρατήσεις Μισθολογίου και ΕΦΚΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5mTRPWm64xfJ2ELjs-OYINWkSd1hXB5kYziAYlChQ5BZYLiLNxtx0N5vSoV-Eniac4sWUD1nmJCNvOh3ArqNk-H9UYkRkaAtcaSYltMjK4PwDBxv1pu37fywcsXHELJeaqCFerZLnZ3E/s640/%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582.jpg 
 
Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/261
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναντήθηκαν χθες, 04 Δεκεμβρίου 2017, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών μας, προκειμένου να εξετάσουν τις παρενέργειες του νέου μισθολογίου ενόψει της εφαρμογής του το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στις κρατήσεις των ασφαλισμένων και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών.
Είναι πλέον γεγονός ότι, όσα είχαν καταγγελθεί, έγκυρα και έγκαιρα, από πλευράς μας στην Κυβέρνηση, αναφορικά με τις επιπτώσεις και εν γένει την προχειρότητα του νέου μισθολογίου, έρχονται σήμερα να επαληθευτούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τους αρμόδιους φορείς διαπιστώνουμε μια σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες (πολύ μεταγενέστερα της ψήφισης του νέου μισθολογίου) που ρυθμίζουν θέματα κρατήσεων και παροχών, εκ των οποίων κάποια ψηφίστηκαν και άλλα εκκρεμούν ακόμη, καθώς και κοινές υπουργικές αποφάσεις που αναμένονται να εκδοθούν πάλι με το ίδιο αντικείμενο.
Επίσης, συζητήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ, όπου προτάθηκε από πλευράς εκπροσώπου εργαζομένων Ελληνικής Αστυνομίας η εισαγωγή δώδεκα (12) δόσεων για τις όποιες προκύπτουσες επιπλέον κρατήσεις υπέρ κύριας σύνταξης από την αναδρομική εφαρμογή του νέου μισθολογίου αλλά δυστυχώς το θέμα σκανδαλωδώς αναβλήθηκε για να εξεταστεί μεταγενέστερα... Οι Ομοσπονδίες, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, αποφάσισαν ομόφωνα την εισαγωγή εκ νέου του εν λόγω θέματος, διευρυμένου πλέον, έτσι ώστε να αφορά όλα τα Σώματα Ασφαλείας, ήτοι Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Άλλωστε, την καταγγελία και απόσυρση του νέου μισθολογίου «εκτρώματος», καθώς και τον διάλογο της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εμείς ήμασταν που τα ζητούσαμε επιμόνως, μέσα και έξω από τη Βουλή, εν αντιθέσει με άλλους «εκπροσώπους» που έδιναν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του.
Παράλληλα, τόσο το ως άνω θέμα όσο και μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν τον ΕΦΚΑ (εύρυθμη λειτουργία επιτροπής, εγκυκλίους αναγνώρισης πραγματικών και διπλών χρόνων, συνταξιοδοτικές πράξεις κ.λπ.), αποφασίστηκε, το συντομότερο δυνατό, να τεθούν υπόψη της αρμόδιας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και να συζητηθούν άμεσοι τρόποι αντιμετώπισής των.
Αναφορά έγινε και στην ΚΥΑ των κρατήσεων και παροχών που αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ, με την επισήμανση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έγκαιρη έκδοσή της, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα με τα προαναφερόμενα θέματα. Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΘΑ που ψηφίστηκε και ρυθμίζει ζητήματα των Μετοχικών Ταμείων μας (εξουσιοδότηση για την έκδοση ΚΥΑ) και η εκκρεμής ακόμα νομοθετική ρύθμιση που τροποποιεί το πλαίσιο κρατήσεων και παροχών του ΤΑΛΣ, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εκκρεμότητα ως απαράδεκτη.
Οι Ομοσπονδίες μας, τέλος, αποφάσισαν, στις αρχές του επόμενου έτους, τη διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, παρουσία και της Ομοσπονδίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΜΕΝΣ), προκειμένου να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα του Κλάδου μας και να παρθούν οι δέουσες αποφάσεις.
Ο αγώνας μας είναι συνεχής και το ηθικό μας άκαμπτο!!
Ζητάμε άμεσες λύσεις στα προβλήματά μας και όχι υποσχέσεις!!!
 
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 5393585240900168494

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item